Gazprom Başkanı Milller:İmkansız diye bir şey yok.!
Haber
17 Ekim 2022 - Pazartesi 09:33 Bu haber 1811 kez okundu
 
Gazprom Başkanı Milller:İmkansız diye bir şey yok.!
Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Kuzey Akım boru hatlarından geçen tüm doğalgaz hacminin Türkiye'de kurulacak doğalgaz merkezi üzerinden Avrupa'ya gönderilebileceğini söyledi.
Dünya Haberi
Gazprom Başkanı Milller:İmkansız diye bir şey yok.!

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de kurma kararı aldığı doğalgaz transfer merkezinin perspektiflerini anlattı.

Sputnik’in haberine göre Miller, “Kuzey Akım hatlarında uluslararası terör eylemleri nedeniyle kaybettiğimiz tüm hacmin sevkiyatı söz konusu, bu nedenle önemli hacimlerden bahsedebiliriz” dedi.

Miller, Kuzey Akım hatlarındaki tüm gaz hacmini Türkiye’deki doğalgaz merkezine yönlendirmenin mümkün olup olmadığı sorusu karşısında, “İmkansız diye bir şey olmadığını biliyorsunuz” yanıtını verdi.

Başta Güney Akım olarak inşa edilen ve daha sonra TürkAkım’a dönüştürülen hattın taşıma kapasitesinin 63 milyar metreküp olarak planlandığını anlatan Miller, dolayısıyla yeni projenin teknik dokümantasyonunun bile Güney Akım projesi zamanında hazırlandığının altını çizdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazprom, Başkanı, Milller:İmkansız, diye, bir, şey, yok.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı