Gevşemeyelim.!
Haber
23 Kasım 2021 - Salı 15:15 Bu haber 2714 kez okundu
 
Gevşemeyelim.!
Son açıklanan haftalık vaka artışında her 100 bin kişide 461,34 ile Türkiye’de en yüksek vaka yoğunluğu olan illerin başında gelen Balıkesir’de salgın alarmı verildi. Başta Valilik olmak üzere yerel yönetimler, kamu kuruluşları, STK’lar teyakkuza geçti. Kamuoyunda farkındalık oluşturmak adına yöneticiler ve kamu kuruluşları vatandaşlara aşı ve tedbir vurgusunda bulundu.
Sağlık Haberi
Gevşemeyelim.!

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı illere göre haftalık COVİD-19 vaka sayısında Balıkesir her 100 binde 461,65 vaka sayısıyla Türkiye’de vaka yoğunluğu en yüksek dördüncü il oldu. Başta Valilik olmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, STK’lar ve eğitim kurumları artışın önüne geçmek için kırmızı alarm verdi.  Kamu kurum ve kuruluşları yüksek vaka sayılarına dikkat çekip aşı ve maske vurgusunda bulunuldu.

 

VALİ ŞILDAK: “AŞI VE TEDBİRLER DIŞINDA ÇÖZÜM YOK”

 

Vatandaşlara aşı ve tedbir uyarısında bulunan Vali Hasan Şıldak, ““Sevgili Hemşehrilerim, Salgın devam ediyor. Maalesef pek çok vatandaşımız yoğun bakıma alınıyor ve kayıplarımız oluyor.  İlimiz vaka sayısı en yüksek 4’üncü il! Aşı ve tedbirler dışında çözüm yok! Lütfen aşısız olarak şartları zorlamayalım! Tedbirleri yok saymayalım!” dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ: “BU MÜCADELEYİ BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

 

Balıkesir’in risk haritasında mavi olması için mücadele edeceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise “ Değerli hemşehrilerim;  Şehrimizde artan vaka sayılarını üzülerek takip etmekteyim. Virüse karşı en büyük silahımız aşılanmak ve maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaktır. Balıkesir mavi kalmaya devam etsin diye üzerimize düşen görevleri yerine getirelim. Bu mücadeleyi birlikte başaracağız” dedi.

 

BTO: “EN GÜÇLÜ SİLAH AŞI

 

Balıkesir Ticaret Odası da üyelerine “ Son günlerde Balıkesir vaka sayıları ciddi artış göstermektedir. COVİD-19’la mücadelemizi sürdürmek için maske-mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Elimizdeki en güçlü silah olan aşıyı olmayı ihmal etmeyelim. Unutmayın, Koronavirüsü tedbirleri yener”

 

OKUL MÜDÜRLERİ VELİLERE MESAJ ATTI

 

Eğitim kurumları ise velilere attığı mesajlarla tedbir konusunda uyarılarda bulundu. Velilere “Değerli Velilerimiz, Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre İlimiz vaka sayısı en yüksek dördüncü il ve en fazla artış gösteren 10 il arasında yer alıyor. Bunun bir sonucu olarak hastanede yatan, yoğun bakıma düşen hasta sayımız gün geçtikçe artıyor ve maalesef her gün önemli sayıda insanımızı kaybediyoruz.  Bu çerçevede; maske ve mesafe kurallarına uyulması büyük önem taşımaktadır. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için tedbirlere hassas bir şekilde uymalıyız. Tarihteki bütün salgın hastalıklar yanlızca aşının gücüyle aşılmıştır. Bundan dolayı aşı olmayan öğrenci ve velilerimizin aşı olmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde mesaj atıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gevşemeyelim.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı