GMKA’dan Deniz Üstü RES’te Büyük Adım
Haber
30 Haziran 2022 - Perşembe 12:28 Bu haber 10537 kez okundu
 
GMKA’dan Deniz Üstü RES’te Büyük Adım
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) Balıkesir ve Çanakkale’yi Türkiye’nin ilk deniz üstü rüzgâr enerji üretim merkezi yapmak için başlattığı çalışmalar sürüyor. Son olarak Enerjisa Üretim’in Bandırma Enerji Üssünde yapılan toplantıda sektör temsilcilerine deniz üssü rüzgar enerjisi ve hidrojen enerjisi üzerine devam eden araştırma bulguları sunuldu.
Ekonomi Haberi
GMKA’dan Deniz Üstü RES’te Büyük Adım

Rüzgar enerjisi üretiminde Türkiye’nin ilk sırada yer alan bölgesi Güney Marmara’da yeni hedef, deniz üstü rüzgar enerjisinde Türkiye’de öncü olmak. Güney Marmara’da Deniz Üstü Rüzgar Enerji Santrali ve Limanı Fizibilite Raporunun hazırlık çalışmalarıyla eş güdümlü yürüyecek Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Platformu’nun ilk toplantısı, Enerjisa Üretim ev sahipliğinde Bandırma'da gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri, akademisyenler ve ilgili bürokratların bir araya geldiği toplantıda teknik konular, finansal konular ve karar vericiler için finansal model önerileri için görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda özellikle Marmara denizinin bir iç deniz olması, önemli limanlara sahip olması ve rüzgar potansiyeli açısından önemli bir avantaj sağladığının altı çizildi. İlerleyen zamanlarda yapılacak toplantılarla, deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımcıları için finansal model ve senaryolar oluşturulacak. Böyle bir modelin Türkiye’de ilk olarak denenmesi ve örnek olması hedefleniyor.

Toplantının ardında katılımcılar, Bandırma Limanında inceleme gezisine katılarak Çelebi Liman İşletmesi yetkililerinden liman hakkında detaylı bilgi aldılar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: GMKA’dan, Deniz, Üstü, RES’te, Büyük, Adım,
Yorumlar
Haber Yazılımı