Heniyye suikast sonucu şehit oldu
Haber
31 Temmuz 2024 - Çarşamba 09:19 Bu haber 441 kez okundu
 
Heniyye suikast sonucu şehit oldu
Filistin direnişinin ve HAMAS'ın lideri İsmail Heniyye, suikast sonucu şehit oldu. İsrail, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin töreni için İran'da bulunan Heniyye'ye bulunduğu konutta suikast düzenledi.
Dünya Haberi
Heniyye suikast sonucu şehit oldu

İran Cumhurbaşkanı <mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni nedeniyle İran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikasta uğradı. HAMAS saldırının arkasında İsrail’in olduğunu açıkladı.

 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni nedeniyle dün başkent Tahran Yemen’den Filistin’e, Lübnan’a direniş cephesinin tüm önderlerine ev sahipliği yaptı. Bu nedenle Tahran’da bulunan Heniyye’ye konutunda olduğu sırada suikast düzenlendi.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA

İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada olay doğrulanarak “Kahraman Filistin milletine ve İslam milletine, direniş cephesinin savaşçılarına ve asil İran milletine başsağlığı dileyerek, HAMAS İslami direnişinin siyasi dairesi başkanı Sayın Dr. İsmail Haniyeh'in ikametgahı ziyaret edildi. Bu sabah (Çarşamba) Tahran'da vuruldu ve korumalarından biri şehit oldu. Olayın nedeni ve boyutları araştırılıyor, sonuçlar daha sonra açıklanacak.” denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Heniyye, suikast, sonucu, şehit, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı