İlçeler Vali Şıldak'ın Yakın Markajında
Haber
09 Ağustos 2022 - Salı 15:03 Bu haber 2378 kez okundu
 
İlçeler Vali Şıldak'ın Yakın Markajında
Vali Hasan Şıldak, yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde görüp değerlendirdiği İlçe programları kapsamında Balya İlçesinde bir çok kesimle bir araya geldi.
Bölge Haberi
İlçeler Vali Şıldak'ın Yakın Markajında

Vali Şıldak Muhtarları Dinledi

Toplantı ve ziyaretler yapmak, incelemelerde bulunmak üzere Balya İlçesine giden Vali Şıldak, programına İl ve İlçe Kurum Müdürleri ile muhtarların katıldığı toplantıyla başladı.
 

Balıkesir’in tüm ilçelerinde yaptığı İlçe programlarında ihtiyaçları alanda tespit eden Vali Şıldak talepleri çözüme ulaştırmaya özen gösteriyor. İlçedeki temaslarına İlçe Değerlendirme Toplantısı ile başlayan Vali Şıldak, Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yapılan toplantıda İlçede tarımdan sulamaya, spordan asayiş ve huzurun teminine, eğitimden sağlığa yürütülen çalışmalar ve planlanan projeleri ele aldı.
 

Değerlendirme toplantısı Balya Kaymakam Vekili Mustafa Şeker ve Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga'nın İlçeyle ilgili genel bilgileri vermeleriyle başladı. Toplantıya katılan kurum müdürlerine söz veren Şıldak, İlçedeki sorumluluk alanlarında yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bilgiler aldı. Talep ve ihtiyaçların muhtarlar tarafından bizzat ilgili kurumun temsilcilerine iletilip önceliklendirilmesiyle hızlı bir şekilde sonuca ulaşması için değerlendirme toplantılarına önem veren Vali Şıldak vatandaşın elçisi olan muhtarlara söz verdi. Vatandaşla devlet arasında köprü olan muhtarları dinleyen Vali Şıldak değerlendirme toplantıları vesilesi ile hizmetlerin hızlı bir şekilde yerine ulaştırıldığını söyledi.
 

Muhtarlardan Şıldak'a Teşekkür 
 

Mahalle muhtarları her türlü taleplerini dinleyen, sürekli alanda olarak vatandaşla yakın olan Vali Şıldak’a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler. Ayrıca ilk kez kurum temsilcileriyle bir araya gelerek ihtiyaçlarını bizzat iletebildikleri toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
 

Vali Şıldak toplantıda tespit edilen konularda iyi bir önceliklendirme ve koordinasyonla ihtiyaçlara uygun çözümler üretileceğini söyledi. Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, "İlçemizdeki konuları masaya yatırmış olduk. Toplumun ihtiyaçları zaman içinde  artıyor. Bir taraftan da bunlara çözüm üretiliyor. Birinci görevimiz bunları doğru olarak tespit etmek. Bugün biz burada tüm tarafları bir araya getirerek açık bir toplantı zemininde tespit yaptık. Muhtarlarımız vatandaşımızı temsilen burada açıklıkla ihtiyaçları dile getirdiler. Bazı konuların tek bir çözümü olurken bazılarında alternatifler olabiliyor. Farklı bakış açıları ve görüşlerle konuları görüşme fırsatı yakaladık." şeklinde konuştu.
 
 
Kırsaldaki şartlarının iyileştirilmesini önemsediğini sözlerine ekleyen Şıldak, "Türkiye'mizde 21'inci yüzyılda kırsal mahallede yaşayan, hayvancılık ve tarım yapan insanımızın en az şehirdeki kadar konforlu bir hayat sürebilmesi noktasında temel ihtiyaçları giderilmiş olmalı. Yolunun düzgün olması, mahallenin içinde çamur olmaması, evinde akan suyun temiz ve yeterli olması, iletişimle, aydınlatma ve elektrik gibi konularda sorun yaşamaması gerekir.  Vatandaşımızın tatmin edici düzeyde hizmet alması için çalışmalar yürütülüyor. Vatandaşımızın taleplerine anlayabileceği bir şekilde izah ederek cevap vermeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.
 
 
Vali Şıldak'tan Yatırım Müjdeleri
 

Emniyet binası ve hükümet konağı ile ilgili müjdeler veren Şıldak, "Biz harekete geçeceğiz. Yeni emniyet binası ile ilgili süreç başlamış durumda. Hükümet konağı için de yer araştırması yapılacak. Ayrıca kısa zamanda Balya'nın ilk spor salonu olarak burada hizmete girmiş bir spor salonu göreceğiz. Bunun yanında uygun çapta bir gençlik merkezi de düşünülebilir. Yine burada bir kütüphane oluşturulması konusu önemli konular arasında yer alıyor. Hastane yapımı konusu başlı başına önem arz ediyor. Hastane yapımının hızlandırılıp yatırım programına alınarak bu güzel İlçemize yeni binasında hizmet vermesini çok arzu ediyoruz." diye konuştu.
 

Balya İlçesindeki tarihi binalarla ilgili inceleme yapılacağını belirten Vali Şıldak, "Fransızlardan kalan tarihi tescilli binaların geri kazandırılabilmesi ya da restorasyonu konusunda nasıl bir yol izleneceğini gündemde tutacağız. Kurumlarımızın çoğu zaten buradaki konuları biliyor, takip ediyor. Toplantımızda ihtiyaçları, talepleri topluca değerlendirmiş olduk. Muhtarlarımızdan da çalışmaları takip etmelerini istirham ediyorum. Ülkemizin pek çok konuda hızla ilerlediğini görmekteyiz. Ancak ülkemiz çok geniş bir coğrafyada, çok farklı alanlarda hizmet üretmek durumunda.. Bunun yanı sıra da terörle mücadele etmek zorunda olan, bölgedeki gücünü muhafaza edip sözünün dinlenebildiği bir ülke pozisyonunda kalması ve bu gücü daha da arttırması için sürekli mücadele etmek zorunda olan bir konumda bulunuyor. Başından eksik olmayan belalarla mücadelenin yanı sıra yatırımları da durdurmayan bir yol izliyor. Ben şunu iftiharla söylüyorum ki, Balıkesir geneline baktığımızda her kurumumuzun durmayan bir hizmet yarışı var. Biz Balya'ya özel bir ihtimam gösteriyoruz. Çünkü küçük nüfusa sahip ilçemiz daha fazla zaman ve nüfus kaybetmeye tahammülü olmayan bir noktada bulunuyor. Balya'ya pozitif ayrımcılık yaparak, daha fazla hizmetle buraya destek vermek bizim boynumuzun borcu. Sizlerle daha güzel yatırım haberleriyle, birlik beraberliğimizin pekiştiği bir ortamda tekrar güzel hizmetlerle buluşalım." diye belirtti.
 

Yatırımlar Şıldak’ın Takibinde
 

Vali Şıldak, toplantının ardından İlçede devam eden kamu inşaatları ve restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulundu. Şıldak, bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Zübeyde Hanım Anaokulu ve Anadolu Lisesi Öğrenci Pansiyonunda yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 

Balıkesirliler Vali Şıldak’ı Çok Seviyor
 

Programlarında yaptığı mahalle ziyaretlerinde çocuğundan yaşlısına vatandaşlarla bir araya gelen Vali Şıldak Balya’nın Danişment mahallesine yaptığı ziyarette yoğun ilgiyle karşılandı. Coşkulu kalabalığın talep ve ihtiyaçlarını beraberindeki kurum müdürleri ile dinleyen Şıldak mahalle sakinlerine güler yüzleri ve misafirperverlikleri için teşekkür etti. Vatandaşların tüm kurumlara her zaman ulaşabileceklerini, kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Danișmentli vatandaşlar Vali Şıldak’a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler. 
 

Vali Şıldak Kapısı Çalınmayan Şehit Yakını Bırakmadı
 

İl genelindeki tüm şehit ailelerinin kapılarını çalan, her fırsatta onları ziyaret eden, yakından ilgilenen Vali Şıldak, yoğun Balya programında şehit ailelerini yalnız bırakmadı. Vali Şıldak, Şehit Üstçavuş Tevfik Özdemir’in Balya İlçesi Orhanlar Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Yakın zaman önce çıkan yangın sebebiyle evlerini kaybeden Şehidin ailesini Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yeni yuvalarında ziyaret eden Şıldak aileye tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Devletin şehitlerin emanetlerinin her daim yanında olduğunu hissettiren Vali Şıldak, ziyaret anısına şehidin fotoğrafının ve bilgilerinin olduğu tabloyu aileye takdim etti. Yangın sonrasında devletin yanlarında olmasından dolayı yaralarının bir nebze olsun sarıldığını dile getiren Şehidin ailesi Şıldak’a nazik ziyareti için teşekkür etti.
 
 
Vali Hasan Şıldak’ın Balya İlçesi programına Balya Kaymakam Vekili Mustafa Şeker ve Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, bölge ve il müdürleri katıldı.
Kaynak: Editör:
Etiketler: İlçeler, Vali, Şıldak'ın, Yakın, Markajında,
Yorumlar
Haber Yazılımı