İYİ Parti’de parti içi muhalefet harekete geçti
Haber
19 Mayıs 2023 - Cuma 02:11 Bu haber 1265 kez okundu
 
İYİ Parti’de parti içi muhalefet harekete geçti
14 Mayıs seçimlerinde aldığı oyla kamuoyunda tartışılan İYİ Parti'de parti içi muhalefet harekete geçti.
Siyaset Haberi
İYİ Parti’de parti içi muhalefet harekete geçti

14 Mayıs seçimlerinde istediği sonucu alamayan ve yüzde 10’un altında kalan İYİ Parti’de parti içi muhalefet ‘Ortak Akıl Platformu’nu kurdu.

 

Parti kurucuları ve delegelerin de yer aldığı belirtilen platformdan, bazı parti üyelerine gönderilen açıklamada, İYİ Parti’nin 2018 seçimlerine göre beklenen ivmeyi yakalayamadığı, yönetimin oligarşik bir yapıya dönüştüğü belirtildi.

Açıklamada “Parti kurucuları başta olmak üzere, İyi Parti’nin harcına helal terlerini akıtmış, ilk gunden bugüne değin emek vermiş dostlarımızla aldığımız karar neticesinde, geniş katılımlı bir istişare toplantısının yapılması zaruri olmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

20 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ilk toplantıya milletvekilleri, GİK ve MDK üyeleri ile Kurucular Kurulu üyeleri davet edildi.

 

‘İVMEYİ YAKALAYAMADIK’

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Değerli dava dostlarımız,

Bildiğiniz gibi Türkiye için hayati öneme sahip bir seçimi geride bıraktık. Büyük umutlarla, emeklerle ve mücadelelerle kurduğumuz İyi Partimiz, 2018 seçimlerine kıyasla beklenen ivmeyi maalesef yakalayamamıştır. İyi Parti’nin ortak akılla, parti içi demokrasi ile teşkilatlara verdiği değer ile yönetilmesi gerektiğinin altını hep çizdik. Halkımızın bizim için beslediği büyük umutlara maalesef cevap veremedik.

‘ORTAK AKIL PLATFORMU’NU KURMAYA KARAR VERDİK’

Kuruluş döneminde yakaladığımız o büyük ilgiyi ve potansiyeli koruyamadık. Gelinen bu noktada doğrularımızı ve yanlışlarımızı değerlendirmek için Ortak Akıl Platformu’nu kurmaya karar verdik.

Parti kurucuları başta olmak üzere, İyi Parti’nin harcına helal terlerini akıtmış, ilk gunden bugüne değin emek vermiş dostlarımızla aldığımız karar neticesinde, geniş katılımlı bir istişare toplantısının yapılması zaruri olmuştur.

Toplantımızın ana gündemi;
-Parti içi demokrasi kültürü
-Parti içi istişare kültürü
-Dar kadrolu yönetim yapılanması
-Partinin seçim stratejisi
-Partinin liderlik yetkinliği
-Partinin ideolojik duruşu
-Partinin ittifak süreci
-Partinin vekil adaylığı süreci
-Partinin stratejik hataları
-Partinin yönetimsel hataları

‘OLİGARŞİK YAPI…’

Ülkemize ve Türk Milletine alternatif olarak kurulan İyi Parti’nin oligarşik bir yapıya dönüşmesi hepimizde derin teessürler uyandırmaktadır.

Partimizin kuruluş amacına ters düşen bu fiili durumu sorgulamamız, bize güvenen Türk Milletine karşı görevimiz ve vebalimizdir.

Bu bilgiler ışığında; 20 Mayıs 2023 Cumartesi Ankara’da bir kahvaltı organize edilecektir.

Bu ilk toplantıya Milletvekilleri, GİK ve MDK üyeleri ile Kurucular Kurulu üyelerinin davet edilmesi, bu toplantıda karar alındığı takdirde bir sonraki toplantının daha geniş katılımlı yapılması düşünülmektedir.

Dava ve yol arkadaşlarımızdan “Ortak Akıl Platformu” olarak düzenlediğimiz bu toplantıya katılım teyidlerini vermelerini önemle istirham ederiz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: İYİ, Parti’de, parti, içi, muhalefet, harekete, geçti,
Yorumlar
Haber Yazılımı