Kılıçdaroğlu’nun son mesajları kimleri rahatsız etti
Haber
19 Mayıs 2023 - Cuma 02:16 Bu haber 1168 kez okundu
 
Kılıçdaroğlu’nun son mesajları kimleri rahatsız etti
Sandık sonuçlarıyla ortaya çıkan manzara ve Sinan Oğan'ın aldığı yüzde 5.17'lik oy oranı, seçimlerin kilit seçmeninin HDP'liler değil vatansever-milliyetçi ve Atatürkçü kitle olduğunu tekrar ortaya koydu. 28 Mayıs'taki ikinci tur öncesi Kılıçdaroğlu'nun söylemleri de bu gerçeğe göre değişti. Amerikan basınının yanı sıra, eski Taraf'çılar, yetmez ama evetçiler ve firari FETÖ'cüler değişen söylemden rahatsız oldu.
Siyaset Haberi
Kılıçdaroğlu’nun son mesajları kimleri rahatsız etti

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’taki ilk tur seçimde Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalarak yüzde 44,88 oy aldı. Ekonomideki yıkım tablosu, alım gücündeki çöküş ve durdurulamayan zamlara deprem felaketinde iktidarın yetersiz kalması eklenince CHP yönetimi ilk turda zafer beklentisine girdi. Ancak HDP ile örtülü ittifaka seçmen onay vermedi. Erdoğan 3 milyona yakın oyla ilk turu önde bitirdi.

 

KİLİT PARTİ HDP DEĞİL VATANSEVER-ATATÜRKÇÜ KİTLE

Sandık sonuçlarıyla ortaya çıkan manzara ve Sinan Oğan’ın aldığı yüzde 5.17’lik oy oranı, seçimlerin kilit seçmeninin HDP’liler değil vatansever-milliyetçi ve Atatürkçü kitle olduğunu tekrar ortaya koydu.

Manzara böyle olunca Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur için söylemini buna göre değiştirmek zorunda kaldı.

Dün 28 Mayıs seçimlerine yönelik ilk mesajını veren Kılıçdaroğlu, 10 milyona yaklaşan kaçak göçmenleri göndereceği konusunda söz verdi. Cumhur İttifakı’nın ortağı Hizbullah bağlantılı Hüda Par’a işaret ederek, kadın haklarının tehdit altında olduğu mesajı verdi. Erdoğan’ın ABD ve FETÖ ile ortaklık yaparak milli orduya kumpas kurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, yine Erdoğan’ın geçmişteki “Ben BOP eşbaşkanıyım” sözlerini hatırlattı.

 

Kılıçdaroğlu’nun söylemlerindeki zorunlu değişikliğin, milliyetçi-vatansever seçmeni kazanmak adına 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerine kadar süreceği bekleniyor.

Öte yandan bu söylem değişikliği ilk turda hararetli şekilde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bazı kesimlerde rahatsızlık yarattı.

ABD-İNGİLİZ BASINI: KILIÇDAROĞLU KARANLIK BİR SÖYLEM BENİMSEDİ

Amerikan haber ajansı Associated Press (AP), Kılıçdaroğlu’nun “vites değiştirdiğini” yazdı. AP’nin haberinde, “Altı partili muhalefet ittifakının yumuşak huylu adayı Kılıçdaroğlu, çoğunlukla ifade özgürlüğü ve baskıları geri alma vaadiyle son derece olumlu ve birleştirici bir kampanya yürütmüştü. Ancak bu hafta 74 yaşındaki siyasetçi, milliyetçi siyasetçi Sinan Oğan’a oy verenler de dahil olmak üzere milliyetçi seçmenlere hitap etmek için söylemini sertleştirdi” denildi.

İngiliz gazetesi Financial Times ise, Kılıçdaroğlu’nun “daha karanlık bir söylem benimsediğini” aktardı. CHP liderinin yeni açıklamalarını, “Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a meydan okurken ‘mültecileri evlerine gönderme’ sözü verdi” başlığı ile okuyucularına duyurdu. Gazete, 14 Mayıs öncesi seçim kampanyasına kıyasla Kılıçdaroğlu’nun “daha karanlık bir söylem benimsediğini” yazdı.

FETÖ’CÜ USLU’DAN TEHDİT GİBİ MESAJLAR

Firari FETÖ’cü Emre Uslu, bu söylem değişikliğini üstü örtülü biçimde “Ergenekon”a bağladı ve Tuncay Özkan’ın etkisi olduğunu öne sürdü.

Uslu “CHP’nin artırdığı 2’lik oy KHK’lılardan gelmişti. Bakalım Ulusolcu argüman Kılıçdaroğlu’na ne getirecek? Buradan yazıyorum: bu argümanla 45’i bulamaaaaaazzzz” diye yazdı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kılıçdaroğlu’nun, son, mesajları, kimleri, rahatsız, etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı