Kılıçdaroğlu açıkladı: Görevden alacağız
Haber
02 Mayıs 2023 - Salı 14:05 Bu haber 1583 kez okundu
 
Kılıçdaroğlu açıkladı: Görevden alacağız
Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Mayıs sabahından itibaren bürokraside düzenlemeler yapılacağını belirterek, ilk olarak görevden alınacak isimler arasında Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nu işaret etti.
Siyaset Haberi
Kılıçdaroğlu açıkladı: Görevden alacağız

CHP lideri ve Millet İttıfakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere sayılı günler kala açıklamalarda bulundu. “14 Mayıs günü yüzde 60 oyla 13. Cumhurbaşkanı seçileceğim. Bu iş ikinci tura kalmaz, ilk turda biter” diyen Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın TBMM’de de çoğunluğu elde edeceği görüşünü savundu.

Sözcü’den Emin Özgönül’ün haberine göre; seçimleri kazanmaları halinde, 15 Mayıs sabahından itibaren bürokraside düzenlemeler yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Rüşvetçiler, kirli işlere aracılık edenler, devletin değil sarayın memuru olanlar görevden alınacak. Rüşvetçiden Büyükelçi olmaz. Büyükelçi, iktidar propagandası da yapamaz” dedi.

‘RÜŞVETÇİDEN BÜYÜKELÇİ OLUR MU?’

İlk olarak görevden alınacak isimler arasında Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bugün devlet kadrolarında partili bürokratlar var. Her alana siyaseti bulaştırdılar. Biz göreve geldikten sonra öncelikle rüşvetçiler, kirli işlere aracılık edenler, devletin değil de sarayın memuru olanlar görevden alınacak. Özel bir liste hazırlamadık ama rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Devleti temsil etmesi gereken büyükelçi, iktidar propagandası yapar mı? Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile çalışmayız. Devleti için çalışan namuslu bürokratlar ise başımızın tacıdır. Öyle bürokratlar var ki bu iktidarın verdiği kanunsuz emirleri yapmadılar ve görevden alındılar, onları değerlendireceğiz.

KABİNE ŞEKİLLENİYOR

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması durumunda parlamenter sisteme geçilene kadar Cumhurbaşkanlığı kabinesi kurulacak ve bakanlar TBMM dışından atanacak. Kılıçdaroğlu yeni bakanlarını da şekillendiriyor. Yeniden milletvekili adayı olmayan Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Bülent KuşoğluAylin NazlıakaSelin Sayek Böke ve Suzan Şahin’in bakan olması bekleniyor. İYİ Parti ise Genel Başkan yardımcıları Bilge Yılmaz ve Naci Cinisli’yi kabineye verecek.

BÜROKRASİDE BÜYÜK OPERASYON

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse ilk etapta, TÜİK, AFAD, TOKİ, Merkez Bankası, Kızılay ve İletişim Başkanı ve TRT Genel Müdürü de görevden alınacak. 10 Temmuz 2018 tarihli kararname ile yüzlerce bürokratın görev süresi, atandıkları tarihte görevde olan Cumhurbaşkanının görev süresini geçemiyor. Cumhurbaşkanının görevi sona erdiğinde, bunların görevi de bitiyor.

Yerlerine atama yapılıncaya kadar ise görevlerine devam ediyorlar. Bu listede Diyanet, MİT, MGK, SGK, Göç İdaresi Başkanları ile Bakan yardımcıları, YÖK üyeleri, Rektörler, EGM dahil genel müdürler de var.

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Kılıçdaroğlu, açıkladı:, Görevden, alacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı