Kurtuluş'un 100.yıl kutlamaları
Haber
05 Eylül 2022 - Pazartesi 15:53 Bu haber 2076 kez okundu
 
Kurtuluş'un 100.yıl kutlamaları
Balıkesir’de düşman işgalinden kurtuluşun 100. yılı kutlanıyor. İlçelerde peş peşe kurtuluş etkinlikleri gerçekleştiriliyor. İl merkezi ve ilçelerdeki etkinlikler festival ya da şenlik adı altında düzenlenen organizasyonlarla renklenirken, vatandaşlar da bu etkinlikleri takip ediyor, konserleri izliyor, kurtuluş günleri kutlamalarının tadını çıkarıyor.
Bölge Haberi
Kurtuluş'un 100.yıl kutlamaları

Bu yıl, düşman işgalinden kurtuluşun 100. yılı. Zaten bu nedenle kurtuluş etkinlikleri geçen yıllara göre daha hareketli ve heyecanlı geçiyor. Kurtuluş kutlamaları, bir anlamda yerel yönetimlerle vatandaşın bir araya gelmesine de vesile oluyor. Belediye Başkanları fırsattan istifade, kâh açılış törenlerinde, kâh konser aralarında, kâh diğer etkinliklerde yaptıkları çalışmaları anlatma fırsatı yakalıyorlar, halka mesaj veriyorlar.

 

Sırasıyla ilçelerde devam eden kurtuluş kutlamalarında tüm gözlerin merakla aradığı Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise ortalarda görünmüyor!

Kurtuluşun 100. yılı kutlamalarında, her gün bir ilçede festivaller, şenlikler düzenlenirken, Başkan Yılmaz şu ana kadar kutlama programlarının hiç birine katılmadı.

 

Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki kurtuluş kutlamalarında daire başkanları nezdinde temsil ediliyor!

 

Peki, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı merkez ve ilçelerde sayısız etkinlikle kutlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi nerede?

 

Sındırgı’da, Dursunbey’de, Balya’da, Gönen’de, Altıeylül’de gerçekleşen 100. yıl kutlamalarını es geçen Başkan Yılmaz, yanına Başkanvekili Yasin Sagay’ı ve yaverlerini alıp Antalya Elmalı Güreşleri’ni izlemeye gitti. 

 

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanlığı görevini yürüten Başkan Yılmaz, ülkenin pek çok yerinde düzenlenen yağlı güreşlerin çoğuna temsilci göndermeyi tercih ederken, kurtuluşun 100. yılı kutlamalarına denk gelen Elmalı Güreşleri’ne kendisi gitmeyi tercih etti.

 

Hafta sonu 670. Elmalı Yağlı Güreşleri’nin düzenlendiği Antalya’da, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da vardı. Elmalı’da başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı. 

3 Eylül’de Sındırgı ve Dursunbey’le başlayıp 18 Eylül’de Erdek’te sona erecek kurtuluş günlerinin bundan sonraki takvimini Başkan Yılmaz’a hatırlatalım…

 

Bugün 6 Eylül Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluş günü. Başkan’ın törenlere katılmama gibi bir lüksü yok; merkez ilçe sonuçta. Yine de hatırlatmış olalım…

Balya, Gömeç, Gönen ve Savaştepe de bugün kurtuluş günlerini kutluyor.

İvrindi 7 Eylül.. Havran ve Burhaniye 8 Eylül.. Edremit 9 Eylül.. Manyas 14 Eylül.. Ayvalık 15 Eylül.. Bandırma 17 Eylül.. Erdek 18 Eylül.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kurtuluş'un, 100.yıl, kutlamaları,
Yorumlar
Haber Yazılımı