KYK yurt kayıtları başladı.Kayıt için neler isteniyor?
Haber
07 Eylül 2022 - Çarşamba 14:25 Bu haber 2590 kez okundu
 
KYK yurt kayıtları başladı.Kayıt için neler isteniyor?
Öğrenciler, kayıtlardan önce hangi işlemleri sırasıyla yapacakları merak ediyor. Bakan, Mehmet Muharrem Kasapoğlu kayıt için son tarihi duyurdu. Peki KYK kayıtları ne zaman yapılacak? İşte KYK yurt kaydı için istenen belgeleri...
Türkiye Haberi
KYK yurt kayıtları başladı.Kayıt için neler isteniyor?

Yurt kayıt ücreti ve istenen belgeler belli oldu! KYK yurt kayıtları başladı - Resim: 2

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurtlar için son kayıt tarihini belirledi. Öğrenciler, eğitim aldıkları üniversitelerin akademik takvimlerine göre yurtlara yerleşmeye başlayacak. GSB Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılında geçerli olacak yurt ücretlerinin daha belli olmadığını duyurdu. Peki KYK yurt kaydı için hangi belgeler istenecek? İşte yurt kayıtlarına ilişkin bütün detaylar...

Yurt kayıt ücreti ve istenen belgeler belli oldu! KYK yurt kayıtları başladı - Resim: 3

KYK Yurt Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yurt kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Kayıt işlemleri 7 Eylül-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yurt kayıt ücreti ve istenen belgeler belli oldu! KYK yurt kayıtları başladı - Resim: 4

Yurt kaydı yaptırmak isteyen öğrencilerin ilk kayıt ücretini ödemesi gerekmektedir. Bu ücretin içerisinde güz bazında yatak ücreti ve güvence bedeli bulunmaktadır. Bu ücret yerleştirilen yurda ve özelliklerine göre değişir. Adaylar ödemesi gereken ücretleri e Devlet üzerinden "Yurt e- ödeme" ekranından görüntüleyebilirler.

Yurt kayıt ücreti ve istenen belgeler belli oldu! KYK yurt kayıtları başladı - Resim: 5

e-Devlet Yurt Kaydı Nasıl Yapılır?

Yurt kaydını tamamlamak isteyen öğrencilerin ücreti yatırmasının ardından e-Devlete T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak taahhütname onayı yapması gerekmektedir. Sonrasında yurda yerleştirilen adaylar sonuç ekranında belirtilen belgeler ile yurt müdürlüğüne başvuruda bulunurlar.

 

Yurt kayıt ücreti ve istenen belgeler belli oldu! KYK yurt kayıtları başladı - Resim: 6

KYK Yurt Kaydı İçin Hangi Belgeler İstenir?

KYK yurt kaydını tamamlamak isteyen öğrenciler için her sene aşağı yukarı benzer belgeler talep edilmektedir. Öğrencilerin yerleştikleri

üniversitelerden alacağı öğrenci belgesi, 4 adet güncel vesikalık, önlü ve arkalı kimlik fotokopisi, IBAN numarası, Kan grubu, KYK yurt ücretinin yatırıldığına dair dekont, öncelik belgesi gibi belgeler ile yurt müdürlüklerine müracaat edilebilir.

Yurt kayıt ücreti ve istenen belgeler belli oldu! KYK yurt kayıtları başladı - Resim: 7

KYK Yurt Kaydı İçin Hangi Belgeler İstenir?

KYK yurt kaydını tamamlamak isteyen öğrenciler için her sene aşağı yukarı benzer belgeler talep edilmektedir. 

Yurt kayıt ücreti ve istenen belgeler belli oldu! KYK yurt kayıtları başladı - Resim: 8

Öğrencilerin yerleştikleri üniversitelerden alacağı öğrenci belgesi, 4 adet güncel vesikalık, önlü ve arkalı kimlik fotokopisi, IBAN numarası, Kan grubu, KYK yurt ücretinin yatırıldığına dair dekont, öncelik belgesi gibi belgeler ile yurt müdürlüklerine müracaat edilebilir.

Yurt kayıt ücreti ve istenen belgeler belli oldu! KYK yurt kayıtları başladı - Resim: 9

2022-2023 KYK Yurt Ücreti Açıklandı Mı?

KYK yurt ücretleri kalınan yurdun özelliklerine ve tipine göre değişkenlik göstermektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı henüz bu yıl uygulanacak ücretlere ilişkin resmi bir açıklama yapmadı

. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, daha önce yaptığı açıklamada resmi olarak yurt ücretlerinin Eylül ayında belirlenip açıklanacağı bilgisini paylaştı. Geçtiğimiz sene yurt ücretleri aylık 400 ila 600 TL arasında değişkenlik gösteriyordu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KYK, yurt, kayıtları, başladı.Kayıt, için, neler, isteniyor?,
Yorumlar
Haber Yazılımı