Masonik örgütlenmeler ve FETÖ
Haber
15 Temmuz 2022 - Cuma 09:58 Bu haber 2014 kez okundu
 
Masonik örgütlenmeler ve FETÖ
Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ’cü Masonlar hakkındaki davaya göre, bu mahrem yapılanmanın 5 hedefi bulunuyor.Masonik örgütlenmeler de Fetö'cü ağ da 'laisizim' ve ' Kemalizm','liberalizm' adına hangi siyasi partiler ve parti yandaşları tepe tepe kullanılıyor?
Türkiye Haberi
Masonik örgütlenmeler ve FETÖ

 

 

FETÖ’nün mason mahrem yapılanmasının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede yer alan tespitlere göre, mason mahrem yapılanması, örgüt için asker mahrem yapılanması kadar önemli. Bunun için gizliliğe büyük önem verildi ve yapılanmanın varlığı yalnızca bu yapı içinde yer alanlar tarafından biliniyor.

İLK ŞART TAM BAĞLILIK

Örgüt, mason localarına sızdıracak elemanların seçimi için arayış içine girdi. Bu kapsamda, mahrem yapılanmadan sorumlu örgüt mensupları, ABD ve AB ülkelerine seyahatler gerçekleştirerek localara yönlendirilebilecek şart ve vasıftaki adaylarla mülakatlar gerçekleştirdi. FETÖ’nün bu konudaki ilk şartı örgüte tam bağlılık. Adayın örgütle olan bağını ortaya çıkarmayacak hususlar da kriterler arasında. Seçilecek adayın örgüt kurumlarında okumamış ve çalışmamış olmasına dikkat ediliyor.

AKTİF GÖREVDE OLANLAR VAR

Halihazırda bazı örgüt mensuplarının bu kapsamda Rotary Kulübü’ne üye olduğu, akabinde siyasi parti kurma çalışmalarında ve farklı siyasi oluşumlarda görev aldıkları bilgisine ulaşıldı. 2019 yılı itibarıyla devlet kurumlarında halen aktif görevde olan ve mason yapılanması içerisinde yer alan örgüt mensuplarının bulunduğu belirlendi. Mason mahrem yapılanmasının şu anda firari FETÖ imamı Bülent Bişer’in yönetiminde aktif faaliyet yürütmekle birlikte operasyonel güce henüz erişemediği belirtildi.

KODLU GİZLİLİK

Yeni Şafak’tan Abdullah Sarıca’nın haberine göre, Bülent Bişer başkanlığında 2015’te yapılan mason mahrem yapı toplantısında, mason localarına sızdırılan örgüt mensuplarının deşifre olmaması için alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı tespit edildi. Mason locasına üye olan örgüt mensuplarına ‘duvarcı’, Rotary Kulübü’ne üye olan kişilere de ‘peyzajcı’ denilmesine karar verildiği öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Fatih Gürsul’un da FETÖ’cü masonlar arasında olduğu ancak sadece mason imamı Bülent Bişer ile görüştüğü iddia edildi.

TİCARİ ZİNCİRE SIZMAK

Mason mahrem yapılanmasının amaçları şu şekilde sıralandı:

– İlk hedef her locaya birer ikişer öğrenci yetiştirmek.

– Asıl hedef ise mason locası başkanlarından başlamak üzere mason hiyerarşisinin içerisinde olmak.

– Yerleştirilen elemanlar vasıtasıyla FETÖ zihniyetiyle mason localarını yönlendirmek.

– Özellikle devlet kademelerinde olmak üzere örgüt harici locaya devam eden kişilerin tespit edilip kontrol altına alabilmek.

– Mason localarının ticari zincirine girebilmek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Masonik, örgütlenmeler, ve, FETÖ,
Yorumlar
Haber Yazılımı