Mirza ile ilgili iddialar doğru mu?
Haber
21 Kasım 2021 - Pazar 15:52 Bu haber 5092 kez okundu
 
Mirza ile ilgili iddialar doğru mu?
CHP'li eski belediye başkanı Dursun Mirza'nın imtiyaz sahibi olduğu 'Velhasıl' gazetesinin yayınlanan 4.sayısında yayınlanmış bir haber Bandırma'da hem medya hem de CHP içinde değişik tartışmaların fitilini ateşledi.
Son Dakika Haberi
Mirza ile ilgili iddialar doğru mu?

Bandır'mada 2021 yılının son günlerinde kentimiz yazılı basın camiasında yaşanan son gelişmelerden birisi 2009-2014 yılları arasında CHP'den Başkan Sedat Pekel'in yardımcığını üstlenmiş ve 1914 yılı Yerel seçimlerinde CHP'den Bandırma Belediye Başkanlığı'na seçilmiş,2014-2019 yılları arası 5 yıl başkanlık yapmış Dursun Mirza'nın Susurluk'ta bir, günlük ve Resmi İlan hakkı kazanmış yerel bir gazeteyi,matbaasıyla birlikte satın aldığı yönündeydi.

 

Gazete'nin sahibi Dursun Mirza mı?

 

Mirza'nın söz konusu gazeteyi alması sonrası gazetede çalışacak kişilerle görüşmeler yaptığı ve Noter üzerinden sözleşmeler imzanladığı kamuoyunda konuşulan konuların başında geliyordu.Sonuçta, söz konusu gazetenin  1 Kasım tarihinde yayınlanacağı duyurulurken, zöz konusu gazete  17 Kasım 2021 tarihinde okurla buluştu.

 

Gazetenin İmtiyaz Sahibi VAelhasıl Basın Yayın Dağıtım Ltd.Şti. olurken,Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü'nü Kaan Bingül, Genel Koordinatörlağünü Tarık Köse'nin üstlendiği gazete okurla buluştu.

 

Adresi Han mh., Kasaplar sk. Ümit Pasajı No:7 Susurluk olan gazetenin baskı yeri olarak da Sembol Medya Gazetecilik Ltd.Şti Karesi/Balıkesir olarak künyede bilgisi verildi.

 

Öncelikle Son Kurşun Gazetesi olarak, İmtiyaz Sahibi Şirket yönetimine, gazete bünyesinde çalışan meslektaşlarımıza hayırlı olsun diliyor, başarılar diliyoruz..

 

Gerçekten habercilik dürtüsü mü?

 

Velhasıl gazetesi'nin 17 Kasım 2021 tarihli 240.sayısında'Özel Haber' olarak 1.syf.dan  "Bandırmalı eğitimci cinsel istismardan tutuklandı..Sözde eğitimci Özde İstismarcı' manşetiyle verilmiş haber "Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörü Sevan S. çocuğun cinsel istismarı suçlamasıyla tutuklandı"spotuyla dikkat çekiyor.

 

Dikkat çekin sadece haberin başlığı ve spotu oeğil.Aynı zamanda zanlı Seval S,nin Emniyet ya da Savcılık ifadelerine yer verilerek,cinsel istismarın iti kız öğrencinin maruz kalması nedeniyle psikolojik desteğe başlandığının duyurulması da  okur dikkatini çekiyor.

 

Siyasi çekişme belden aşağıya mı iniyor?

 

Kamuoyunun bu çerçevede merak ettiği ve yanıtını beklediği bir çok konu var.

 

1.si,Söz konusu gazetenin sahibi ya da kurulu şirketin paydaşları arasında Dursun Mirza'da iddia edildiği gibi var ise,yıllarca Bandırma CHP ilçe başkanlığı yanı sıra CHP'den Belediye meclis üyeliği,Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkanlığı yapmış Dursun Mirza,yayınlanmasında rol ve pay sahibi olduğu gazete basımı öncesinde yayınlanacak haberi  görmemiş miydi?Söz konusu şirketin diğer paydaşları kimlerdir?Eğer,şirket ortakları da Mirza gibi CHP üyesi ve CHP ile ilişkili ise,ortak amaç ne idi.?

 

2.si, Bandırma Belediyesi ve CHP'yi hatta Bandırma'yı  bir anda yaşanan vaka nedeniyle ülke çapında yazılı,sözlü ve görsel medya organlarının,sosyal medyanın ve kamuoyunun gündemine taşıyarak,hedef yapacağı bilinen vakanın haberi habercilik dürtüsüyle mi, siyasal saiklerle ve siyasi ikbal, hesaplaşma  hırsıyla mı yayınlandı?

 

3.sü, şikayet konusu olan vaka ile Sevan S.nin ifade zabıtları  Belediye bünyesinden kimler tarafından sızdırıldı? Eğer,bu iddialar doğru ise,sızdıranların ve servis yapanların siyasi açıdan  amaçları ne?

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mirza, ile, ilgili, iddialar, doğru, mu?,
Yorumlar
Haber Yazılımı