Oda'dan Tarım ve Hayvancılık Semineri
Haber
26 Ekim 2022 - Çarşamba 11:03 Bu haber 1708 kez okundu
 
Oda'dan Tarım ve Hayvancılık Semineri
Bandırma Ticaret Odası tarafından tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize ve bölge halkına yönelik “Tarım ve Hayvancılık Semineri” düzenlendi.
Bandırma Haberi
Oda'dan Tarım ve Hayvancılık Semineri

Bandırma Ticaret Odası Meclis Üyesi, Manyas Süt Üreticileri Birliği Ticari İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Karakaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen seminere konuşmacı olarak, Feyz Hayvancılık işletme sahibi Sencer Solakoğlu ile Dünya Gazetesi yazarı ve Tarım Uzmanı Ali Ekber Yıldırım konuk oldu.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Oda Üyelerimiz, Bandırma ve çevre ilçelerden gelen üreticiler ile Salur Çok Programlı Lisesi Hayvan Sağlığı Bölümü öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşen programa, ilgi çok yoğun oldu.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, “Tarım ve hayvancılık politikasını nasıl değerlendiririz, ne gibi eksikliklerimiz var. Bu konuda en doğru isimleri seçerek, güzel bir seminer düzenlemek istedik. Pandemi, tüm Dünya’ya tarımın ne kadar önemli olduğunu yaşatarak öğretti. Biz de Bandırma Ticaret Odası yeni yönetimi olarak Manyas’taki üyelerimiz ile beraber Bandırma ve çevresindeki üyelerimize, konunun uzmanlarını davet ederek ilk adımı atmış oluyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de daha farklı isimlerle birlikte güzel projelerde birlikte olacağız.” dedi.

Moderatör Fevzi Karakaş’ın ilk olarak söz verdiği Feyz Hayvancılık işletme sahibi Sencer Solakoğlu konuşmasında, “Yanlış tarım politikaları ile alt yapısı oluşmadan yürütülen sistemin ülke ekonomisine ciddi zarar verdiğini, Türkiye’de tarım ve hayvancılık yapan üreticilerin çok zor durumda olduğunu vurguladı. Aynı zamanda da süt üreticilerinin girdi maliyetlerinin düşmesi için süt fiyatlarının arttırılmasının çözüm olmayacağını belirtti.” Bununla birlikte Solakoğlu süt konseyinin önemi, süt fiyatları, süt ürünlerindeki fiyat artışları konusundaki görüş ve uygulamalarını belirterek katılımcıları bilgilendirdi.

Daha sonra söz alan Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, “Bizde Tarım Bakanı değiştikçe tarım politikaları da değişiyor. Yeni tarım politikalarında üreticiler istediği ürünü istediği miktarda artık üretemeyecek. Mobil bir sistem kuruluyor. Üreticiler o sisteme girerek nerede ne kadar ekim yapabileceklerini görecekler. Toprağında 2 yıl ekim yapmayanların topraklarını devlet istediği zaman kiralayabilecek. Üretici kiralamak istemiyorum diyemeyecek. Buradaki üreticilere sormak isterim. 2022 yılı desteklemeleri size ne kazandıracak? Çünkü bu desteklemeler 2023 yılının mart ayında ödenmeye başlayacak. Gübre fiyatları yüzde 234, mazot fiyatları yüzde 170 ve ilaç fiyatları yüzde 100 artarken aylar sonra alacağınız desteklemeler zaten erimiş olacak” ifadesinde bulundu.

Soru ve cevapların ardından sona eren seminerde, konuşmacılara Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz ile Meclis Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu tarafından günün anısına hediye takdimi yapıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Oda'dan, Tarım, ve, Hayvancılık, Semineri,
Yorumlar
Haber Yazılımı