Onur günü: 15 Temmuz
Haber
14 Temmuz 2022 - Perşembe 12:48 Bu haber 2330 kez okundu
 
Onur günü: 15 Temmuz
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, 15 Temmuz darbe kalkışmasını değedlendirdi.
Manşet Haberi
Onur günü: 15 Temmuz

Mübarek Kurban Bayramını idrak edip, kutladığımız günlerin ardından FETÖ’cü 15 Temmuz darbe kalkışmasının 6.yıl dönümünü anıyor, şehit ve gazilerimizi yad ediyoruz.

 

2016 yılı 15 Temmuz’u  Cumhuriyet Türkiyesi ve milletimiz için tarihi  ve toplumsal yaşamımız açısından bir milattır.  Çok etkileri ve  sonuçları açısından  ise demokratik yaşamımızda tarihsel ve toplumsal bir kırılma anını ifade eder.

 

Neden ve niçin mi?

 

Çok partili siyasal yaşama geçişimizle 27 Mayıs 1960 askeri darbesiyle birlikte her on yıl da otomatiğe  bağlanmışçasına gerçekleştirilen 12 Mart 1971,12 Eylül 1980 askeri darbeleri ,28 Şubat 1997 post modern darbesi  ile ülkemiz adeta Latin Amerika’nın ‘muz  cumhuriyetleri’ gibi darbelerle anılan bir  ülke konumuna indirgenmiş, her askeri darbenin altından ABD/NATO/Gladıo’nun  varlığı ve eylemlerinin kanlı bilançosu, açtığı yaralar ve neden oldukları toplumsal travmalar yıllarca kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

 

 Cumhuriyet Türkiyesi’nde ilk kez, bir siyasi lider ve hükümeti, partisi 2016 yılı 15 Temmuz’unda   ABD/AB/NATO’cuların beslemesi FETÖ’cülerin darbe kalkışmasına ‘dur’ dedi ve devletin ordusu ile kolluk güçlerini ,milleti   harekete geçirerek, 251 şehit ve 2000’den fazla gazi vererek, darbe kalkışmasını ezdi, bastırdı ve darbecileri yaka paça yargıya ve adalete teslim etti. Millet, günlerce ‘demokrasi nöbeti’ tuttu.

 

Bu onurlu direnç ve direniş ülke sınırlarını aşarak uluslararası alanda tüm ülkeleri ve halkları sarıp, sarmaladı, ilham verdi. Darbe seviciler ve  darbeciler ise Küresel Efendileri nezdinde  korkuya, telaşe ve paniğe düştü. Darbe kalkışmasını ve milletin direnişini itibarsızlaştırmak, vatan hainlerini masum göstermek , FETÖ’cü teröristlerle ABD/AB/NATO  ilişkisini maskelemek için  kollar sıvanıp, algı ısrarlı operasyonları yürütüldü.

 

Ancak, güneş balçıkla sıvanamadı ve mızrak çuvala sığmıyor. Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD ve şahsının darbeciliğini ve gerçekleşen darbelerdeki rollerini  kustu.15 Temmuz kalkışmasıyla ilgili Bolton, “Cumhurbaşkanı Erdoğan devrilirse gözyaşı dökmem. O’nun ABD’nin dostu olmadığını biliyorum.” demişti..

 

Şaşırmayın.. !

 

Onlar, duygu ve düşüncelerini, Türkiye ve Erdoğan düşmanlıklarını ,planlarını, oyunlarını hiç saklamadılar ki.. Herkes kartlarını açık oynuyor. Birileri de,  dün olduğu gibi bugünde, iblisi,  ‘kurtarıcımız’ diye bizlere pazarlamaya çalışıyor.

 

15 Temmuz şehitlerini minnet ve şükranla anıyor, rahmet diliyorum. İblisi ise,  lanetliyor, kınıyorum..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Onur, günü:, 15, Temmuz,
Yorumlar
Haber Yazılımı