Öztaylan: İncitmeden ve kırmadan
Haber
02 Eylül 2022 - Cuma 15:36 Bu haber 2668 kez okundu
 
Öztaylan: İncitmeden ve kırmadan
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın baş danışmanı Öztaylan,kamuoyunun gündemindeki projeler için vitrine çıktı ve 4 projeyle ilgili sunum da bulundu. Aktif siyasete veda niteliğindeki konuşmasında Öztaylan, Başkan Tosun ve yönetimine,CHP'ye dönük siyasi polemik yaratacak bir konuşma üslubundan uzak durdu. Projelerle ilgili bilgi ve deneyimlerini aktararak, önerilerde bulundu.
Bandırma Haberi
Öztaylan: İncitmeden ve kırmadan

Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Cemal Öztaylan Büyükşehir’in Bandırma’da yapmayı planladığı vizyon projeleri açıkladı. Sahil Bandı, Eski Çocuk Sarayı, Eski Askeri Çamlık’ta yapılması planlanan projeleri slayt eşliğinde anlatan Öztaylan, Bandırma Belediyesini Malta Deresi Projesinin yanlışlığı konusunda uyardı.

 

Öztaylan: Yeniden aday değilim.!

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Cemal öztaylan Santral Kültür Merkezinde geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Büyükşehirin Bandırma ile ilgili avam projelerini açıklayan öztaylan, CHP İlçe Başkanı Selim panç’ın Askeri Çamlık ile ilgili “arazimize çökmek istiyorlar” çıkışına yanıt verdi. Öztaylan yaptığı açıklamada;

 

“Bandırma’yla ilgili bazı projelerimiz var. Bazı bildiklerimiz var, bazı yapmak istediklerimiz var. Bu yapılanları size izah etmemin sebebi, bazı kişiler bunları istemiyor, bazıları engellemeye çalışıyor, bazıları doğru bulmuyor, veya bazıları da benim boyumu posumu beğenmiyor. Önemli bir açıklama yapacağım, açıklama da şu; ben hiçbir makama talipli olmadım. Hiçbir makama da talipli değilim. Ben Bandırma Belediye Başkanı adayı da değilim. Bu projeleri sunacağım, ondan sonra da dedikodu başlayacak. Tayyip Erdoğan söylese gene aday değilim. Neden biliyor musunuz? Ben bu yaşa geldim Allaha şükürler olsun gençlik kolu başkanı da oldum, parti başkanı da oldum, belediye başkanı da oldum, il genel meclis başkanı da oldum, milletvekili de oldum. Doydum artık. 

 

 Öztaylan: İlla edep,illa edep.!

 

"Aslında bu konuya girmeyecektim, baktım basın toplantısı yapılmış, CHP İlçe başkanı Selim Panç tarafından. Herkes birşeyler söylüyor, söyleyecek. İlla edep, illa edep. Siyaseten bir şeyler söylenirse başımın üstünde yeri var. Kırk seneden beri bu işi yapan adamım. “ Geçen sekiz yıllık süreçte 1/5 binlik planlar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmamıştır....” “Yücel Yılmaz’ın belediye meclisinde Askeri Çamlığa çökmeye çalışırken...”bunlar benim sözüm değil, Selim panç’ın sözleri. Ya kardeşim orası Toki’deydi. Rahmetli Edip Abi, döneminde, orayı Toki’den aldı, Bandırma’ya bir vizyon proje kazandırmak için. Tapulu mala nasıl çökülüyor ki? Acaba sen mi çökmeye çalışıyorsun? Bunları söylemezsem, cevap vermezsem ayıp olur. Çamur at izi kalsın, yakışmıyor. Eğer ki benim kalbim çalışmıyorsa, kapakçık yoksa, hava kaçırıyorsa onun için ben Selim Panç’a giderim baktırmaya. Kalp doktoru kalp yapar, kalp kırmaz. Selim Panç’a naçizane tavsiyem. ...”Bandırma asla bu cezalandırıcı tavrınızı hak etmemektedir. Elinizdeki yasal avantajı Bandırma’ya ceza vermek için kullanıyorsunuz...” itham bu! Bu üslup, üslup değil. Bu üslupla kaybeden Bandırma olur. 

 

Öztaylan: Yılmaz,1/ 5 binlik planları
 nasıl engelleyecek!?

 

"Ben size 1/5 binlikler ile ilgili Büyükşehire gelen yazı ile ilgili açıklama yapacağım, Bandırma’yla ilgili, Balıkesir’in 20 ilçesi ve 2 merkez ilçeyle ilgili; 1/1000’likleri ilçe belediyeleri yapar, 1/5 binlikleri de Büyükşehir yapar. Ama bunları yapmak için de prosedür gereklidir. O prosedürlerde de eğer ki mutlak alanlar varsa, koruma alanları varsa Bakanlıklardan alınan müsaadelerle ancak 5 binlikler yapılır der. Burada 1/5 binliklerle ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi rahmetli Edip Uğur zamanında 29.9.2017 yılında demiş ki; Bandırma Belediyesinin talep ettiği, Bandırma Belediyesinin istediği 1/5 binlik planlarda değişiklik yapmak üzere bunu Bakanlığa sunmuş. Bakanlık, gerek orman, gerek anıtlar, gerek tarım vs. ilgili kurum ve kuruluşlar incelemiş. Demiş ki; senin istediğin bu alanlar mera, diye yazılarını yazmışlar. 8.7.2022 tarihinde Bandırma’yla ilgili 5 binlik planları yapmak üzere bir yazı geldi. Gelen yazıda diyor ki, Bandırma’da yapılan 5 binlik planlarla ilgili o yerleri mutlak tarım arazisi diye bakanlık müsaade etmemiş. Yani 1/5binlik planlar Balıkesir büyükşehir Belediyesinde onanır sadece, binlikler de Bandırma belediye meclisinde onanır. Devletin , “burası mutlak tarım arazisidir” dediği bir yeri Yücel Yılmaz nasıl engelleyecek? Ben partimden şunu rica ediyorum; susmak doğru değil, çok konuşmak doğru değil, yerinde konuşmak doğru. Orada benim partim, benim milletvekilim, benim il başkanım bunlara cevap verirse memnun olurum.

 

Bandırma'ya 4 vizyon proje.!

 

"Bandırma’yla ilgili 4 tane vizyon projesi yaptık. Ben bunun üzerinde iki yıldan beri çalışıyorum. Bandırma’nın sorunlarını bilen biriyim. Bazı şeyler hukuken, bazı şeyler ricayla minnetle olur. Cumhuriyet meydanını yaparken nasıl tehdit edildiğimizi, neler söylendiğini biliyoruz. O meydanı, o sahil bandını yapmasaydık yoktu gezecek yeriniz, nerede yürüyecek, nereleri gezecektiniz. Bandırma’ya sunmaya çalıştığımız bu 4 vizyon projemizi desteklemek, çoluğunuzun çocuğunuzun geleceği için desteklemek sizin göreviniz. 'İstemezük' diyerek, 'demokrasi' diyerek bazı şeyleri engellemeye kimsenin hakkı yok. Geldik gidiyoruz derken, buralara bir şeyler katmaya çalışırken, katmıyanları, engelleyenleri de lütfen Bandırma bilsin.

 

500 araçlık otopark ve yaşam alanı

 

Gelelim projelere. Bunların hepsi kesin proje değil, avam proje. Avam projeler, sizlerin istediğiyle, ilgili ve yetkili kişilerin istediği ile değiştirilecek. İlk önce Katlı otopark. Yaptığımız yapacağımız iş çok yönlü fayda sağlamalı. Hiç kimseyi mağdur etmeden bir şeyler yapalım dedik. Çocuk sarayının olduğu alan, okul ve dükkanlar ve bir iki tane ev var. Bandırma’nın en büyük sorunu otopark sorunu. Otopark meselesini nasıl hallederiz diye buradaki 3bin beşyüz dönüm yeri geçen sene almaya kalktık. Yeniden kıymetlemeyle buranın değeri 80 milyon falandır. Biz buraya 500 araçlık otopark yapacağız. Otopark yaparken burada iki tane evimiz var, 22 tane de mülk sahibi var. Bunların da fikirlerini alarak önerilerimiz oldu; önerdiğimiz şu iki köşe arasında 12 m. Kod farkı var. Buradaki dükkanlar 10m2.89 cm. , 11m2. 39cm., 21m2. , 19m2. , en büyüğü yanlış hatırlamıyorsam 43m2. Toplamı 513m2. Dükkan sahiplerine dedik ki, buralara 513 m2.lik pasaj verip dükkan mı yapalım, paranızı verip otopark mı yapalım? Dedik. Üzerinde çalıştık, dükkanları otoparkın üzerine taşımayı düşündük proje olarak. Yine otoparkın üst kısmına oturma alanlarıyla beraber Yaşam alanı ve çocuk parkı oluşturalım diye düşündük. 3.noterin bulunduğu köşeden de deniz gözüküyor, kafeterya yapalım diye düşündük. Asansörlü, iniş çıkışlı güvenlikli. Bunların hepsi avam proje kesin proje değil.

 

Sahil bandı

 

"Sahil bandı, haritada kırmızı ile işaretli olan yerler milli emlak’a ait olan yerler, bizim belediye başkanlığı zamanımızda doldurduğumuz yerler, Bandırma’lıya gezmek için kazandırdığımız yerler. Buraları ancak bu kadar yapabildik. Bu sahil bandını yeniden yapma kararı aldık. Burada ne kadar lüzumsuz yapı, işgal vs. varsa hepsi selamünaleyküm olacak. Bu sahil bandı Livatya’dan İdo iskelesine kadar yeniden rehabilite edilecek. Bu rehabilite de şöyle olacak; şehir restaurantın önünden varyant yapılacak, eski Murat Cafenin oradan sekiz on tane çelik kazıkla beraber 8 metrelik bir yol açacağız. Yani alttan gidiş, üstten dönüş. Buradaki kayaların oraya on-oniki tane ne kadar ihtiyaç varsa dükkan açacağız. Bunun üzerine ortasından yürüyüş yolu yapacağız. Bu oniki dükkana da hiç kimseyi mağdur etmeden dükkanları taşıyacağız. Orasını çok güzel bir şekilde yapacağız. Orayı tamamladıktan sonra sahile gelerek caminin önünü Mobidik restaurantın önüne kadar trafiğe kapatacağız. 

 

Devlet demir yollarının gar binası önünden yol açılacak. Bandırmaspor’a verdiğimiz otopark yıkılacak, Balıkhane
yıkılacak, balıkçı kabzımalları ve balıkçı motorları Dutlimandaki yere alınacak. Bu dediğim proje içinde yine Bandırmaspora otopark yine yapılacak. Bu dediğimiz rekreasyon çalışması 200 milyon lira. Büyükşehir Belediyesinin bir bütçesi var, bu bütçe de yanlış bilmiyorsam 2,5 katrilyon. Bu bütçeden yatırıma ayrılan payın 25 ten fazla olduğunu da düşünmüyorum. Birşeyler yapılması lazım, buradaki insanların hizmetine sunmak lazım. Bunların yapılması için de engellememeniz lazım, takoz koymamanız lazım. Buraya bunların yapılması için hem irade lazım, hem vizyon lazım, hem de yapacak adam lazım. Yücel başkanla konuştum. Büyükşehir Belediye Başkanı olman için elimden gelen herşeyi yaparım, çünkü sen vizyon sahibi adamsın, ancak vizyon sahibi adamlar ancak bunları başarır dedim. Yapacağımız bu çalışmalarda hem üreteceğiz, hem yapacağız. Bu projeleri yapmak için Bandırma Ortaokulunun tahsisini Büyükşehir belediyesine aldık. Baski ve Beyaz Masa için orayı değerlendireceğiz. Bunlar yarım kaldı, bunlar yapılabilmeliydi. Bu memleketin cumhurbaşkanı AK Partili, halkın tercihine kimsenin laf söylemeye hakkı yok. Eğer sen kendini sevdiremeyip, seçtiremediysen kabahat halkta değil sende. İnsanlar çoluğuna çocuğuna bırakacağı memlekette yanlış hiçbir oluşuma girmemeli. Yanlış yapmamalı. Yanlışa zuhur edecek olaylara sebebiyet vermemeli. Bandırma belediyesinin olduğu yere bir proje yaptık. Orası 2 bin 228 metre kare. Dışarıda sarafların olduğu yerler var. O yerleri alıp yıkıp, ön tarafa bir blok yapmak, öbür tarafa da üç katlı dört katlı bodrumu olan banka yapmak. Bankalardan on yıllık kira bedelini peşin almak, çocuk sarayının yerine adam gibi dört dörtlük proje yapmak. Neden olmadı biliyor musunuz? Kat irtifakı yapılmadığı için o ucube orada duruyor. İnsanlar geleceği olan projeleri engelleyen hareketleri yapmamalı. Eğer ki kamu adına yapıyorsanız, kamu adına olan şeyleri çok ince eleyip sık dokumalısınız.

 

Malta deresi


Malta deresi. Bandırma’nın en önemli gündemlerinden biri. Bandırma’da 35 seneden beri vahşi depolama var. Belediye başkanı olunca 52 dönüm köprünün önünde bir yer vardı. gittim orasını gaspettim. Büyükşehir belediyesinden bir dozer aldım. Bir de çöpleri sıkıştıran bir makine aldım. 12m. Yüksekliğinde bir baraj yaptırttım, kendi belediyemin malıyla. Bir gaz patlaması olursa orası patlamasın diye. Çatlamasın diye. Fakat vahşi depolama devam etti. Malta deresinin içinde o yıkılan geneleve kadar 2 bin 200 lük boruyla ben bağladım. Alttan da 2 binlik boruyla limanın içine akıttık. Orada Sami Kuruoğlu’nun yapmış olduğu bacaların içinde tam 7,5 metre yüksekliğinde bacalar var. Orada gaz sıkışması olmasın metan gazı birikmesin diye bacalar vardı. geçen sene onlar da dolduruldu, hepsi kapatıldı dümdüz oldu. Paşabayırda 5 bin tane konut yapıldı, konuttan çıkan hafriyatların hepsi oraya doldu. Milyon m3 hafriyat var orada. Kuş kadar beyni olan yapmaz orayı.klim değişikliğinin olduğu bu günlerde aynı yağmurlar yağar ise hepsi limanın içinde. Liman şehri Bandırma olur moloz liman. Benim yapılmasını istemediğim dediğim durum bu. Şikayet eden de ben değilim. Malta deresinin geçmişine vakıf olduğum için bilgilendiriyorum. Su akar yatağını bulur. Bu yapılan yanlıştır. Bandırma belediyesinden istirham ediyorum, parti başkanlarından da istirham ediyorum, yöneticilerden ve basından da istirham ediyorum, burada yaşayan ve yaşamakta olan muhtarlarımızdan da istirham ediyorum, Tolga benim kardeşim hiçbir sorunum yok, yaptığı hak işte desteklerim, ama yaptığı yanlışı da söylemezsem yalamalık olur, yalancılık olur, sahtekarlık olur. Malta projesi inanın ki yanlış.

 

Askeri çamlık

 

Bandırma’nın en önemli konularından biri de şu; Askeri çamlık. Bu çok önemli. Vizyon bu. Biz hala, benim büyüdüğüm Kurtuluş caddesi, Çınarlı mahallesi, o bile kentsel dönüşümle kendini yeniliyor. Eğer ki bir memlekete yeni vizyon olan, yaşam alanı olan, ne kadar güzelmiş denilen bir yer yapılamazsa, yeni çağdaş modern insanların hizmetine sunulan bir şeyler mümkün olmazsa hiçbir fayda etmez. İstemezük. Canın sağolsun istemezsen isteme. Burası Toki’nin malıydı Toki’nin. Edip Uğur vizyonunu kullanarak satın aldı. Bu proje Bandırma Belediyesinin yaptığı , Büyükşehir Belediyesinin sunduğu proje. Bandırma Belediyesinin hazırladığı proje. Burada tarihi diye söylenen kalıntılar tarihi falan değil. Cebren ve hile hile, bartolomeosun papaz ayini yaptığı manastırdaki o taşları askeriye sağlam diyerek oradan kepçelerle taşıyıp buraya getiriyor. Askeri koğuş yapıyor. tarih taşınmaz. Tarih yerinde anlam taşır. Burayı da biz projede dedik ki günübirlik yaşam alanı, alışveriş merkezi olsun,konfeksiyoncu olsun, ne olması gerekiyorsa olsun dedik. Bu şekilde rehabilite edelim dedik. Burada yeşil alan olarak tam 170 dönüm yer var. Bir kısmı konut alanı, bir kısmı benzinlik, bir bölümü park, bir kısmı yaşam alanı, otel, motel, kültür tesisi, bir kısmı da yeşil alan. Burada oluşan konutun kârı ile sahil bandı, otopark yapılacak. Yücel Yılmaz’a 50’sini bize ver dediler. Onlar 50- 50 yapalım dedi. Kardeşim 50’yi verirsek sen satarsın. Bu para Bandırma’da kalsın istiyoruz. Burada oluşacak 20 kâr da Bandırmaspora oluşacak spor kompleksine aktarılacak. İstemezseniz canınız sağolsun..

 

Kayacık merası, Bandırma belediyesinin teklif ettiği imara açılmasını istediği yerle ilgili devlet “vermiyorum” diyor. Büyükşehir belediyesi bandırmabelediyesinin tasdik makamı değil. Büyükşehir belediyesi hukuka göre hareket eder. Ben dedim ki, buraya Türkiye’nin en büyük millet bahçesini yapmak istiyorum dedim. Millet bahçesini de yaparken, buraya kültürpark, koşu alanı, koşu parkurları, yüzme havuzları, aklınıza ne gelirse 1149 dönüm Türkiye’nin en büyük millet bahçesi. Küçük Sanayi’nin yapılmasını da ben engellemedim. Bu dedikodular içimde yara oldu. Ben engellemedim. İster buğday tarlasını yapsınlar beni ilgilendiren bir konu değil.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Öztaylan:, İncitmeden, ve, kırmadan,
Yorumlar
Haber Yazılımı