Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanlığı 3 aydır süren Toplu Bözleşme görüşmelerinin masada bitmesi üzerine örgütlü olduğu Eti Maden İşletme Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın Açıklamasına CHP, Deva, Saadet, İyi parti ve İşçi ve Memur Sendikaları da destek verdi. CHP genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Dr.Selim Panç da katıldı. İşçiler “TÜHİSşaşırma sabrımızı taşırma … insanca üçret, vergide adalet.. “ şeklinde slogan attılar. |
Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanlığı 3 aydır süren Toplu Bözleşme görüşmelerinin masada bitmesi üzerine örgütlü olduğu Eti Maden İşletme Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın Açıklamasına CHP, Deva, Saadet, İyi parti ve İşçi ve Memur Sendikaları da destek verdi. CHP genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Dr.Selim Panç da katıldı. İşçiler “TÜHİSşaşırma sabrımızı taşırma … insanca üçret, vergide adalet.. “ şeklinde slogan attılar.
Petrol İş Bandırma Şube Başkanı Tuncay Topuz, yaptığı basın açıklamasında;: “Ocak 2023 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmemize, işveren, siyasi iktidar, muhalefet, bakanlıklar ve bürokrasi düzeyinde 3 aydan buyana şube yönetimim ve genel merkez yönetimimizle birlikte sıkıntı ve sorunlarımızı anlatmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Ailelerimizle birlikte 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmemizin çerçeve protokolünü beklemekteyiz. Ümitle beklediğimiz çerçeve protokolünde büyük bir hayal kırıklığı ve şaşkınlık yaşamaktayız. Değer arkadaşlarım, Türk İş’in talebi taban ücret 15 bin TL + 15 refah payı + 1. altı ay 45 2.3.4 altı aylık zamlar enflasyon + 5 puandır. Ve ilk oturuma bu taleplerle oturmuştur. Kimse algı operasyonu yapmaya kalkmasın. Türk İş 45 istedi hükümet 40 verdik şeklindeki taban ücret 12,500 istendi 12.000 verdi şeklindeki konuşmalar doğruyu yansıtmamaktadır. Eti Maden işçisinin sabrını kimse sınamaya kalkmasın. Ayrıca sadece ücretlerde değil sosyal haklarda da büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Bu sıkıntılarımızın giderilmesi için TÜHİS’ten işverenimize yetki verilmesini istiyoruz. Eti Maden’de çalışan nitelikli ve kadrolu biz çalışanlar olarak taşeron işçilerimizden daha az ücret almaktayız. Eti Maden taşeron işçilerinin ortalama yevmiyesi 460 TL iken biz kadrolu işçilerin ortalama yevmiyesi 402 TL’dir. Şuanda hala 333 TL ücretle yani asgari ücretle çalışan kadrolu işçilerimiz mevcuttur. İşçi, memur, taşeron ayrımı yapılmaksızın tüm emekçilerin hakkının verilmesini talep ediyoruz. Türkiye İstatistik Kurumunum yani TÜİK’in çarpıtılmış yalan yanlış rakamlarıyla eriyip giden maaşlarımıza artık göz yummayacağız. Patronlar zenginleştikçe biz emekçiler fakirleşiyoruz. Türk İş Konfederasyonumuzun taleplerinin tamamının yerine getirmesi gerekmektedir. Ayrıca işçiyi, emekçiyi ezdirmeyeceğiz diyen siyasi iktidarı da sözünü tutmaya davet ediyoruz. İşçiyi memnun etmeyecek ve bizlerin onayı alınmadan imzalanacak bir sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Üreten biziz, ezilen biz olmayacağız. Ekonomik krizin faturasını biz emekçilere yüklenmesine izin vermeyeceğiz. Türk İş Konfederasyonumuzun talepleri kabul edilmelidir diyor ve taleplerimiz karşılanmadığı taktirde üretimden gelen gücümüzün aynı zamanda yasal olan tüm haklarımızın kullanılması gerektiğini buradan konfederasyonumuza bildiriyoruz. Açık ve net bir şekilde haykırıyoruz, geçinemiyoruz ve artık yeter diyoruz!” diye konuştu.
|