Sri Lanka'da yaşanan ABD/CIA destekli darbe.!
Haber
11 Temmuz 2022 - Pazartesi 20:24 Bu haber 2122 kez okundu
 
Sri Lanka'da yaşanan ABD/CIA destekli darbe.!
Sri Lanka'da yaşanan sokak olaylarının ardından Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa görevi bırakacağını Başbakan Ranil Wickremesinghe'ye bildirdi. Ülke yangın yerine dönerken, yaşananların arkasında CIA'in olduğu iddia edildi.
Dünya Haberi
Sri Lanka'da yaşanan ABD/CIA destekli darbe.!

SRİ LANKA'DAKİ DARBENİN ARKASINDAKİ GÜÇ: CIA

Dünyada gerçekleşen birçok darbenin arkasından çıkan CIA, Sri Lanka'da da boş durmadı. Spriteer isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda CIA'in darbenin arkasındaki güç olduğu gözler önüne serildi

'Bugün Sri Lanka'da gerçekleşen CIA Destekli darbe hakkındaki gerçekler' başlığı altında yapılan paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı:

Batılı diplomatlar darbe yapmak isteyenleri onayladı ve hükümeti müdahale etmemeye teşvik etti.

ABD FİNANSE ETTİ

Sri Lanka'daki sokak olayları, ABD'nin finanse ettiği yerel Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edildi. Spriteer hesabı paylaşımında buna da dikkat çekti:

Protestolar USAID tarafından finanse edilen yerel STK'lar tarafından organize edildi ve STK ve düşünce kuruluşu çalışanları ve liberal etkileyiciler tarafından desteklendi. En belirgin sesler, kentsel üst sınıf Liberaller olmuştur.

HÜKÜMETİ IMF'Yİ SEÇMEMEKLE SUÇLUYORLAR

Yapılan paylaşımlarda, IMF detayı da dikkat çekiyor. Protestoların IMF'nin seçilmemesi ile olan ilişkisine yer verilirken, "Protestolar, IMF karşıtı değil. Hükümet, fırsat varken Çin yerine IMF'yi seçmemekle suçlanıyor." deniliyor.

EN ÖNDE GELEN PROTESTOCULAR BATILI DİPLOMATLAR TARAFINDAN GÖRÜŞMEYE ÇAĞRILDI

Yine Sri Lanka'daki sokak olaylarını kışkırtan isimlerin Batılı diplomatlarla olan ilişkileri de dikkat çekici. Protestoyu başlatan ve yöneten

DARBEDE 'SOSYAL MEDYA' ETKİSİ

Sri Lanka'da hükümeti devirmek için en tehlikeli silahlardan biri haline dönüşen sosyal medya da etkin şekilde kullanıldı. Spriteer hesabından yapılan paylaşımda buna da vurgu yapıldı, "Bazıları batı ülkelerinde protestoları organize etmek için sosyal medyayı kullandı." denildi.

 

PROTESTOCULAR BİLİNMEYEN KURULUŞLAR TARAFINDAN GAZETECİLİK EĞİTİMİ ALDI

Sri Lanka'da sokak olaylarının daha organize şekilde yürütülmesi ve kamuoyu oluşturulabilmesi için bazı protestoculara gazetecilik eğitimi verildiği belirtiliyor. Spriteer hesabından yapılan paylaşımda, bu eğitimlerin birçok ülkede bilinmeyen kurumlarca verildiğine yer veriliyor.

Batılı diplomatlar ile sık sık temas kurdu ve görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sri, Lanka'da, yaşanan, ABD/CIA, destekli, darbe.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı