SUBAŞI; TÜM KADINLARIMIZIN 8 MART DÜNYA KADINLARI GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"
Haber
08 Mart 2023 - Çarşamba 16:53 Bu haber 1460 kez okundu
 
SUBAŞI; TÜM KADINLARIMIZIN 8 MART DÜNYA KADINLARI GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"
Subaşı: Hükümetimiz kadının hayatın her alanında güçlü bir konumda yer alması, kadına karşı şiddetin sona erdirilmesi, mevzuatta ve uygulamada kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması için önemli adımlar atmakta, uluslararası platformlarda kadın haklarına ilişkin yürütülen çalışmalarda öncü rol oynamaktadır. Kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarını arttırmak ve kadın girişimcilerimize teşvik ve destek vermek daima temel önceliğimiz olmalıdır"
Manşet Haberi
SUBAŞI; TÜM KADINLARIMIZIN 8 MART DÜNYA KADINLARI GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Subaşı  mesajında; "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etmiş olup, ülkemizde de 1984 yılından itibaren her yıl çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

Hükümetimiz kadının hayatın her alanında güçlü bir konumda yer alması, kadına karşı şiddetin sona erdirilmesi, mevzuatta ve uygulamada kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması için önemli adımlar atmakta, uluslararası platformlarda kadın haklarına ilişkin yürütülen çalışmalarda öncü rol oynamaktadır.

Kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarını arttırmak ve kadın girişimcilerimize teşvik ve destek vermek daima temel önceliğimiz olmalıdır.

Sanat, siyaset, eğitim, bilim, kültür, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılarını gördüğümüz kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır.

Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi olan kadınlarımızın, hayatın tüm alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur. 

Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerinin altını çizdi.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: SUBAŞI;, TÜM, KADINLARIMIZIN, 8, MART, DÜNYA, KADINLARI, GÜNÜNÜ, KUTLUYORUM",
Yorumlar
Haber Yazılımı