Tarihsel yol ayrımı
Haber
16 Aralık 2021 - Perşembe 00:26 Bu haber 3477 kez okundu
 
Tarihsel yol ayrımı
Gönen GÜRSES Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Engin Arıcan yazdı..
Son Dakika Haberi
Tarihsel yol ayrımı

İlçemiz tarihi günler ve tarihsel açıdan yol ayrımı yaşıyor..

 

Çünkü, Gönen demek jeotermal kaynakları ile Kaplıcalar A.Ş. bünyesinde barındırdığı  işletmeler demektir. Eminim ki, önümüzdeki günlerde Kaplıcalar A.Ş.’nin işletmesinin özelleştirilmesi ve sonuçları hem bilim çevrelerinde hem turizm işletmeleri nezdinde hem de ilçemiz nezdinde çok yönlü sorgulanıp, tartışılacak.

 

Bir yönüyle şunu söylemek mümkün: Gönen’de artık, hiçbir şey ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..! Bu, en dolaysız ifadeyle nem Belediyemiz için hem de Mutlular Grup içinde geçerli bir gerçeklik.. Bir anlamda yaşanan her iki taraf açısından da tarihsel ve güncel bir sınav niteliği taşıyor..

 

Dünden bugüne  Mutlular Grup’un tarihi incelendiğinde, İbrahim ve İsmail Mutlu kardeşlerin, tüm ekonomik faaliyetleri dikkate alındığında, Aile olarak, yatırım ve üretim faaliyetleriyle başarıları ortada. Bu gerçek, salt Gönen’in ya da bölgenin gerçeği olmaktan çoktaaan çıkarak, bölgenin sınırlarını da aşıp, ulusal bir başarıya dönüştü.. Bu aynı zamanda bir ürünün markalaşması anlamına gelmiyor ve bir kentin ve ülkenin markalaşması anlamına geliyor. Kentimiz de benzer ekonomik yeltenişler Mutlular ile sınırlı değil. Bir çok  kişi, işletme bunu ekonomik ve özellikle ürünlerini pazarlama noktasında başardı. Gönen  GÜRSES olarak, tüm bu ekonomik başarıları saygı ile takdir ile kucaklıyoruz..

 

Üzerinde ısrarla durmalı ve şu gerçeği görmeliyiz.: Tüm yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle ,hemen herkesin ortak şikayet konusu olan, kentimizin içe kapanıklılığı, bir türlü aşılamayan kısır  gündemler, artık bitiyor. Mazeretler ardına saklanma dönemi, artık, bitti..! Gönen, yeni dönemin getirdiklerini artık anlamalı ve kucaklamalı..

 

Gönen Gürses olarak, Mutlu Grup’a otel işletmeciliğinde başarılar diliyoruz.. Allah, yar ve yardımcınız olsun..!

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tarihsel, yol, ayrımı,
Yorumlar
Haber Yazılımı