Temiz Bandırma.!. Livatya yaşatılmalı..!
Haber
26 Ekim 2022 - Çarşamba 10:54 Bu haber 1811 kez okundu
 
Temiz Bandırma.!. Livatya yaşatılmalı..!
Bandırma Livatya Sahil Temizleme Etkinliği'ne katılan Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin'den Temiz Bandırma Vurgusu..
Bandırma Haberi
Temiz Bandırma.!. Livatya yaşatılmalı..!

 "Sahillerinde Denize Girilemeyen Bandırma Tarih Oluyor.. "
Bandırma "Atıksu Arıtma Tesisi" ve "İçme Suyu ve Atıksu Hatları" yapım işlerinin Bandırma Sahili ve Marmara Denizi'ne etkilerine dikkat çekmek üzere BASKİ tarafından düzenlenen Sahil Temizleme etkinliğine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Bandırma ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Bandırma Entegre Su Projesi" kapsamında farkındalığa dikkat çekmek üzere Livatya Sahilinde "Daha İyi Bir Gelecek İçin Geri Dönüştüreceğiz" sloganı ile yapılan "Sahil Temizleme Etkinliği"nde katılımcılar livatya sahilindeki kirlilik oluşturan atık maddeleri temizledi.

Etkinlik sonrasında Gazetecilere bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin şunları söyledi: " Bilindiği üzere Bandırma'da yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen "Bandırma Entegre Su Projesi" iki paket halinde yapılmaya devam diyor. Bu arada bu projeler tamamlandığında sahilinde denize girilebilen "Temiz Bandırma" oluşacağı için şimdide özlediğimiz o günlere hazırlık ve dikkat çekerek farkındalık oluşturmak için BASKİ Livatya Sahilinde Temizlik etkinliği düzenledi. Çevre duyarlılıkları sebebiyle ben bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. 

Bandırma'yı Yıllardır İhmal Edilmiş Belediyeciliğin Pençesinden Kurtarıyoruz..

Balıkesir'imizin en güzel ilçelerinin başında gelen ancak yıllardır  İdeolojik Sloganların pençesinde İhmal edilmiş Belediyeciliğin olumsuz etkilerini adım adım ortadan kaldırıyoruz.
Yıllar önce Bandırmalı hemşerilerimizin misafirleriyle denize girdiği Cennetten bir köşe olan Livatya Sahili  yıllardır çözümlenmeyen, artan nüfusa rağmen kanalizasyonu "Derin Deşarj" yöntemi ile doğrudan denize dökülmesi sonucu kirlenerek denize girmenin imkansız hale dönüşmesine slogan ve ideolojik söylemlerden öteye gitmeyen Belediyeciliğin seyirci kaldığı dönem artık sona eriyor. Büyükşehir Belediyemiz Bandırma ilçemizin kronikleşen bu sorununu  kanalizasyon ve arıtma yatırımlarını tamamlayarak çözüme kavuşturuyor.

Bandırma ilçemizde  "Atıksu Arıtma Tesisi" ve "İçme Suyu ve Atıksu Hatları" olmak üzere iki Projemizin yapım işi devam ediyor....

Bandırma ilçemize yıllardır Derin Deşarj yöntemiyle evsel atık ve kanalizasyon atıklarının bırakıldığı Marmara Denizindeki kirliliği önleyecek Bandırma Entegre Su Projesi Bandırma Körfezini sağlıklı ve temiz bir hale getirecek Arıtma Tesisi yapım işimiz hızlı bir biçimde devam ediyor.
Bu Proje kapsamında 3.500 metre kanalizasyon şebeke hattı ile 24.533 m3/gün kapasiteli 173.000 kişi ileri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi sahası kazı ve hafriyat işlemleri tamamlandı. Atıksu Tesisinin havalandırma havuzu temel betonarme çalışmaları devam ediyor ve bu işin 15'i tamamlanmış durumda.

Yatırım Bedeli 127 Milyar

Diğer Projemiz İçme Suyu ve Atıksı Hatları Yapım İşi kapsamında ise 6 bin 953 metre içme suyu şebeke hattı, 13 bin 430 metre Kanalizasyon şebeke hattı, 3 adet Terfi Merkezi, 2 adet Kartalçeşme, ve 100. yıl Mahallesinde 5.000 m3, Levent Mahallesinde 10.000 m3hacimli İçme suyu Depoları ve SCADA Otomasyon işleri bulunmakta olup 6.953 metre İçme Suyu hattı ile 13.430 metre Kanalizasyon hattı tamamlanmıştır, yapım işinin geçici kabul ve teslim işlemleri yapılmaktadır. Yapım işinin toplam bedeli 6 Milyon 940 Bin EURO olup 127 Milyar 58 Milyon Türk Lirasıdır. Bandırmamıza hayırlı olsun.

Livatya'da Yeniden Denize Girebileceğiz

Genelde Marmara Denizi'nin özelde ise Bandırma Körfezi ve Livatya Sahilinin kirlilikten arınarak Deniz canlıları ve Denizden faydalanmak isteyen hemşerilerimizin sağlıklı kullanımını sağlayabilmek için Devletimiz, Hükümetimiz ve Balıkesir büyükşehir Belediyemizin çevre hassasiyeti üst düzeydedir. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Vizyon sonucu Büyükşehir Belediyemiz Bandırmalı hemşerilerimizin misafirlerimizin yeniden Livatya sahilinde gönül rahatlığı ile denize girebilmesi için gereken yatırımları sonuçlandırabilmek için bütün gücüyle çalışmaktadır. 
Bandırma maalesef bu gün sahilinde denize girilemeyen bir ilçedir. Bu üzücü durum kısa bir süre sonra sona erecektir. Bandırma yeniden tertemiz bir denize ve sahile kavuşacak olmasının heyecanını ve mutluluğunu bu günden hissetmeye başladık. "

Kaynak: Editör:
Etiketler: Temiz, Bandırma.!., Livatya, yaşatılmalı..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı