Tezgah zaten buydu: Türkiye'ye müdahale edin.!
Haber
02 Kasım 2022 - Çarşamba 09:34 Bu haber 1807 kez okundu
 
Tezgah zaten buydu: Türkiye'ye müdahale edin.!
Avrupa Parlamentosu milletvekili Nikolaj Villumsen, Türk Ordusu’na yönelik iftirayı Avrupa Parlamentosuna taşıdı. Kimyasal silah iddialarının araştırılması için resmi görevlendirme yapılmasını isteyen Villumsen, PKK yanlısı tavrı ve Türkiye düşmanlığıyla biliniyor.
Dünya Haberi
Tezgah zaten buydu: Türkiye'ye müdahale edin.!

ÖZLEM KONUR USTA

Avrupa Parlamentosu milletvekili Nikolaj Villumsen, Türk Ordusu’na yönelik iftirayı Avrupa Parlamentosuna taşıdı. Villumsen, kimyasal silah iddialarının araştırılması için resmi görevlendirme yapılmasını istedi. Danimarkalı vekilin dayanağı da Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın ki gibi, IPPNW (Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler -International Physicians for the Prevention of Nuclear War)’nin raporu. Villumsen, azılı bir PKK yanlısı ve Türkiye düşmanı.

RESMİ GÖREVLENDİRME İSTEDİ

Nikolaj Villumsen, 20 Ekim’de Avrupa Parlamentosu’na yazılı olarak verdiği soru önergesinde, “Kuzey Irak'taki Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nin olası ihlallerine ilişkin bağımsız bir soruşturmaya acilen ihtiyaç duyulmaktadır.” ifadesini kullandı. Villumsen, terör örgütü üyelerine “Kürt savaşçılar” diyerek IPPNW raporuna atıfta bulundu. Nikolaj Villumsen önergesinde, “Türkiye'nin Kürt savaşçılara karşı olası yasa dışı kimyasal madde kullanımını vurgulamaktadır. Buna klor gazının olası kullanımı da dahildir. İddiaları araştırmak için Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün resmi bir misyonunun çağrılmasını ne zaman tartışacak?” sorusunu yöneltti. Villumsen ayrıca, “AB'ye başvuran bir ülkenin kimyasal silah kullanmasının olası sonuçları nelerdir?” sorusunu da gündeme getirdi.

 

 

Salih Müslim - Nikolaj Villumsen

HDP KARDEŞ PARTİ

Nikolaj Villumsen, Türkiye’yi ilk kez hedef almıyor. Villiumsen daha önce de cezaevindeki HDP’lilerin serbest bırakılmasını istemişti. Kızıl Yeşiller olarak da bilinen Villiumsen’in partisi, HDP’ye ve terör uzantılarına açık destek veriyor. Parti bünyesinde Kürdistanla Dayanışma Grubu bulunuyor. Ayrıca Kızıl Yeşiller, HDP’yi kardeş parti ilan etti. Terör örgütünün Avrupa’daki tüm eylemlerinde başta Villumsen olmak üzere partinin milletvekilleri de yer alıyor. Nikolaj Villumsen, Türkiye’de 2017 yılında Anayasa referandumu sonrasında şaibe iddialarını araştıran Avrupa heyetindeki temsilcilerden de biri.

TERÖR İÇİN BAĞIŞ TOPLAYAN İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU

Danimarka’da Birlik Listesi milletvekili Villumsen, 2014 yılında PKK/PYD’nin uzantısı YPG için parti içinde topladıkları bağışı Kopenhag’a gelen Salih Müslim’e teslim etmişti. Basın toplantısında, 132 bin 609 lira değerindeki 53 bin 500 kronluk çeki verirken Villumsen, “Bizim verdiğimiz destek çok sembolik. Avrupa ve tüm dünyadaki demokratik ve ilerici güçlere Kürtlerin ve Suriye'nin kuzeyi ve Kobani'nin yardıma ihtiyacı olduğu mesajını açık bir şekilde gönderiyoruz" diye konuştu. Partisinin İnsan Hakları Sözcüsü Villumsen, Danimarka basınında yazan bir diğer açıklamasına göre paranın "Kürtlerin şehri savunmasını desteklemek" amacıyla verildiğini ve PYD'nin silah ya da başka şekillerde parayı kullanma kararına müdahale etmeyeceğini söyledi.

ULUSLARARASI SİSTEMLİ KAMPANYA

Avrupa Parlamentosu İsveç Milletvekili Malin Björk de Türkiye’nin PKK’ya yönelik sınır ötesi operasyonları ile ilgili 9 Haziran 2021’de Avrupa Parlamentosu’na soru önergesi vererek, Türk Ordusu’nun işgalci olduğunu öne sürmüştü. 17 Kasım 2021’de ise uluslararası kampanyanın sözcülüğünü bu kez Avrupa Parlamentosu Yunanistan Milletvekili Stelios Kympouropoulos üstlendi. Kympouropoulos, Türkiye’nin hardal gazı kullandığını iddia ederek BM müfettişlerine çağrıda bulunulmasını istedi.

 

 

 

‘FİNCANCI’NIN RAPORTÖRÜ’ ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK İSTEMİŞ!

Josef Savary

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı Türk Ordusu’na attığı kimyasal silah iftirasının ardından savcılıkta verdiği ifadede, IPPNW’nin raporuna işaret etmişti. Fincancı, “Ben Kuzey Irak yerini IPPNW raporunda okumak suretiyle öğrendim. Kuzey Irak'ta olduğundan bir bilgimiz rapor kapsamında yoktur. Bu husus da videonun izlendiği hekim arkadaşlarımın grubunda söylenmiştir. O arkadaşlar da IPPNW grubuna üyedir.” ifadelerini kullandı.

IPPNW’nin Türkiye’nin terör örgütüne yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiaları içeren IPPNW’nin raporunu İsviçre temsilcisi Josef Savary, Almanya temsilcisi Jan Van Aken ile birlikte yazdı. Savary’nin 13 Kasım 2021’de Avrupa’daki Öcalan’a Özgürlük Girişimi’nin çağrısı ile İtalya’dan yola koyulan Özgürlük Gemisi’ndeki isimlerden biri olduğu ortaya çıktı. Savary, gemide Abdullah Öcalan resminin basılı olduğu tişörtü giyerek yaptığı açıklamada, Öcalan’a Mandela’ya benzeterek, “O nasıl Güney Afrika’nın çözüm anahtarıysa Öcalan da Ortadoğu’nun çözüm anahtarı olacaktır. Öcalan’a özgürülük.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tezgah, zaten, buydu:, Türkiye'ye, müdahale, edin.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı