Üniversitemizde “Bandırma Füze Kulübü” Film Ekibini Ağırladık
Haber
11 Kasım 2022 - Cuma 15:48 Bu haber 1769 kez okundu
 
Üniversitemizde “Bandırma Füze Kulübü” Film Ekibini Ağırladık
Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda, TRT ortak yapımıyla gerçekleştirilen ve 1950’li yıllarda Bandırma’da yaşayan bir grup liseli gencin azim dolu gerçek hikâyesini anlatan "Bandırma Füze Kulübü" film gösterimi ve ardından yönetmen ve oyuncularıyla söyleşi düzenlendi.
Bandırma Haberi
Üniversitemizde “Bandırma Füze Kulübü” Film Ekibini Ağırladık

Öğrencilerimizin yoğun katılımıyla ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş ve TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş katıldı.

 
Programda ilk önce film gösterimi, ardından söyleşiye gerçekleştirildi. Bugüne kadar pek çok başarılı filmin yönetmenlik koltuğunda oturan ve “Bandırma Füze Kulübü” filminin de yönetmenliğini üstlenen Ömer Faruk Sorak, filmin oyuncuları Alina Boz, Denizcan Aktaş, Atay Yıldız, Bahtiyar Engin, Tolga Canbeyli, filmin yapımcısı Mustafa Uslu’yu temsilen Çağlar Ercan ve filme konu olan gerçek hikâyenin kahramanı Mehmet Artuğ Sayıner’in kızı Yeşim Sayıner ile söyleşi gerçekleştirildi. Konuklar öğrencilerden gelen soruları büyük bir samimiyetle yanıtlarken filme konu olan olayın yaşandığı Bandırma’da bulunmuş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Geçtiğimiz yıl vefat eden Artuğ Sayıner’in Uçak Mühendisi kızı Yeşim Sayıner, “Babamın bir hayali daha gerçek oldu. Filmin tüm gençlerin hayallerine destek olması dileğiyle” diyerek emeği geçenlere teşekkür ederken, filmi gözyaşlarıyla izleyen eşi Zehra Sayıner yaşamış olduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi.  

Program Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından konuklara çiçek takdiminde bulunulması ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Üniversitemizde, “Bandırma, Füze, Kulübü”, Film, Ekibini, Ağırladık,
Yorumlar
Haber Yazılımı