Yeni asgari ücret : 8 Bİn 500tl.
Haber
22 Aralık 2022 - Perşembe 13:55 Bu haber 1839 kez okundu
 
Yeni asgari ücret : 8 Bİn 500tl.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
Ekonomi Haberi
Yeni asgari ücret : 8 Bİn 500tl.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin miktarını canlı yayında açıkladı. Açıklama sırasında Erdoğan’ın bir yanında Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin, diğer yanında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol oturdu. İşçi temsilcisi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay masada yer almadı.

Erdoğan, tarafın ortak bir rakam üzerinde anlaşamadığını ve yeni rakamın hükümetçe belirlendiğini söyledi. Erdoğan, net asgari ücretin 2023 yılında 8.500 lira olacağını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Bize düşen görev milletimiz için hakkaniyetli sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır. Ne emekçilerimizin hakkının yenmesine ne de işverene altından kalkamayacakları bir yükün altına sokmak isteriz. Uzlaşma için samimi gayret sarf ettik.

Çalışan ve işveren tarafı ortak rakam üzerine anlaşamadı. Taraflardan biri katılmadı ama asgari ücreti ortada bırakamazdık. Geçmişte de hükümetçe sonuçlandırılan asgari ücret vardır.

Türkiye’de büyüme gayretlerinin en büyüğünün çalışma hayatında aldığımız bir gerçektir. Asgari ücreti açıkladıktan sonra memur ve emekli maaşlarında artış da bu şekilde tespit edilecek.

Ülkemizde 2002 yılında 184 lira olan asgari ücret bizim dönemimizde reel olarak yüzde 142 oranında artmıştır. Geçtiğimiz yıl asgari ücrete yüzde 50 oranında artış yapılmıştı. Gelir ve damga vergisi de kaldırılmıştı.

Hem hakları koruyan hem denge gözeten bir yol izliyoruz. Biz hassasız, enflasyon rakamlarının düşüşüne şahitlik edeceğiz. Ülkemizdeki her vatandaşımız planını bu hedefe göre yapmasını bekliyoruz.

Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak yine asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da çekinmeyiz. Biz, milletimizle birlikte varız. Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atacağız.

ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 500 LİRA OLDU

Şimdi sizlerle önümüzdeki yılın asgari ücret rakamını paylaşmak istiyorum. Net asgari ücret 2023 yılında inşallah 8 bin 500 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Bu asgari ücretin öyle ki tabii işverene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var. Bütün yansımaları düşünerek bu adımı attık.

Böylece asgari ücrette geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 94 temmuz ayına göre yüzde 50 oranında artış sağlanmış, yıllık ortalama artış oranı yüzde 70’in üzerinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin çalışan ve işverenlerimiz başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Devlet olarak bizim sırtımızda bir küfe var, bu küfe sürekli doluyor. Sağlık, eğitim ve ulaşımda atılan adımlarla Türkiye yeni bir yüzyıla giriyor. Şimdi Bitlis’te yapacağımız açılışta da ciddi bir adım atıyoruz. Batı’da ne varsa Doğu’da da olacak prensibiyle devam ediyoruz. Asgari ücret milletimiz için hayırlara vesile olsun diyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yeni, asgari, ücret, :, 8, Bİn, 500tl.,
Yorumlar
Haber Yazılımı