28 Şubat komutanlarına tahliye

17 Mayıs 2024 tarihli ve 32549 sayılı Resmi Gazete'nin yayımlanmasıyla başta Çetin Doğan olmak üzere 28 Şubat  Davası'ndan tutuklu bulunan kimi komutanlar tahliye edildi.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 28 Şubat Davası sanıkları Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker'in cezalarına Cumhurbaşkanı tarafından af getirildi.

Öte yandan Haci Sülük, Ali Efteraslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz'ın cezaları da affedildi.

Hükümlülerin kalan cezaları, Adli Tıp Kurumu raporu nedeniyle Anayasa'nın 104. maddesinin 16. fıkrası hükmü uyarınca kaldırıldı.

'RAPOR 1 SENEDİR ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE'  

Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz yaptığı açıklamada şunları söyledi: "84 yaşındaki Çetin Doğan hakkında uygulanan hapis cezası, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’nın 104. Maddesindeki yetkisini kullanmasıyla kaldırıldı. Çetin Doğan’ın kısa bir süre içinde, İzmir 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilmesini bekliyoruz. Bu Karar sevindirici olsa da Adli Tıp Kurumu Raporunun 1 yılı aşkın bir süredir Cumhurbaşkanı’nın önünde beklediğini, bu yönüyle de gecikmiş bir karar olduğunu ifade etmek gerekiyor."