Yeni Kaledonya nerede?

Yeni Kaledonya'da meydana gelen son gelişmelerden dolayı vatandaşlar bu ülke ile ilgili bazı soruların yanıtlarını arıyor. Yeni Kaledonya nerede? Yeni Kaledonya para birimi nedir? Yeni Kaledonya hangi dili konuşuyor? Bu soruların yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz. Yeni Kaledonya haritası da burada bulunuyor. İşte Yeni Kaledonya hakkında merak edilen bazı bilgiler...

YENİ KALEDONYA NEREDE  

Yeni Kaledonya, Melanezya ada öbeği içerisinde, Büyük Okyanus'un güneybatısında yer alan, Fransa'ya bağlı bir bölge olarak özel bir statü ile kendine özgü bölge konumunda olan Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi bölge. Yeni Kaledonya'nın başkenti Nouméa'dır. Yeni Kaledonya haritası da yukarıda görüldüğü gibidir.

YENİ KALEDONYA PARA BİRİMİ NEDİR

 

CFP frangı (Fransızca: franc pacifique; ISO 4217: XPF) ya da sadece frank (franc), Fransız denizaşırı kolektiviteleri olan Fransız Polinezyası, Yeni Kaledonya ve Wallis ve Futuna'da kullanılan resmî para birimidir.

YENİ KALEDONYA HANGİ DİLİ KONUŞUYOR?

Bölgenin tek resmi dili Fransızca'dır. Bölge nüfusunun 2004 nüfus sayımı esnasında belirttiği üzere 14 yaş ve üzeri nüfusun 97'si Fransızca dilini hem konuşup hem de yazabilmektedir.