29 yıldır bitmeyen ve dinmeyen acı:Madımak.!
Haber
02 Temmuz 2022 - Cumartesi 13:28 Bu haber 2433 kez okundu
 
29 yıldır bitmeyen ve dinmeyen acı:Madımak.!
Saadet Partisi "Madımak'ta yaşanan vahşetin 29. yılı" diyerek Sivas Katliamı'nda öldürülenleri andı, Temel Karamollaoğlu da hesabında paylaştı. Dönemin Sivas Belediye Başkanı Karamollaoğlu, olayı katliam olarak nitelendirmemesi ve “Pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş” sözleri nedeniyle yıllardır eleştiriliyordu.
Türkiye Haberi
29 yıldır bitmeyen ve dinmeyen acı:Madımak.!

33 canımızın hayatını kaybettiği Madımak Katliamı yaşanırken Refah Partisi’nden Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu, geçen yıllarda otelde hayatını kaybeden 33 aydın için “Pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş” demişti.

2018 yılında ARTI TV’de Sibel Hürtaş’ın sunduğu ‘Liderlerle Seçim Özel’ programında Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’unun “Ben bunu bir katliam olarak vasıflandırmadım… Perdeler yanmış, arabalar ters çevrilmiş. Arkasından da ateş bacayı sarmış. Pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş” sözleri büyük tepki çekmişti.

Karamollaoğlu, bugüne kadar da Sivas Katliamı için “katliam” değil “Madımak Hadisesi” demeyi tercih etmişti.

Bu yıl ise Karamollaoğlu’nun liderlik ettiği Saadet Partisi, “vahşet” demeyi tercih etti. Parti, “Madımak’ta yaşanan vahşetin 29. yılı” diyerek Sivas Katliamı’nda öldürülenleri andı, Temel Karamollaoğlu da hesabında paylaştı. Twitter’dan paylaşılan mesajda “Bugün hepimizin ortak acısı #Madımak’ta yaşanan vahşetin 29. yılı! Acımızı unutmamak ve yaralarımızı kardeşlik, birlik ve beraberlikle sarmak temennisiyle hayatını kaybeden 35 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz” denildi.

 

‘MADIMAK SİZİ UTANDIRIYOR MU?’

Karamollaoğlu, 2020 yılında Jülide Ateş’in sunduğu 40 programına konuk olmuş ve “Madımak katliamı sizi utandırmıyor mu?” sorusuna şöyle yanıt vermişti:

“Ben bunun ne sorumlusuyum. Kimse bu soruyu valiye emniyet müdürüne sormuyor. Ben bundan dolayı hayıflanıyor üzülüyorum. Yapmayın etmeyin diye yalvarmama rağmen engel olamadım. İtfaiye aracı ile çekilen fotoğrafı Temel Karamollaoğlu halkı kışkırtıyor diye gazetelere bastılar. Hayret ediyorum neden esas sorumlular hesaba çekilmiyor da Belediye başkanı çekiliyor. Benim konuşmalarım ortaya çıkınca telefon edip hakkını “helal et diyen” bir çok insan oldu. “Biz siz kışkırttınız zannediyorduk” diyen çok oldu. Katliam kasıtlı yapılır.”

 
‘Pencereleri açamadıkları için öldüler’ demişti… Karamollaoğlu’ndan ‘Sivas Katliamı’ açılımı

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 29, yıldır, bitmeyen, ve, dinmeyen, acı:Madımak.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı