ABD'nin Sanal korsanları kamuya saldırdı
Haber
09 Mayıs 2023 - Salı 10:02 Bu haber 1248 kez okundu
 
ABD'nin Sanal korsanları kamuya saldırdı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu kurumlarına saldırı girişimindeki sanal korsanlara operasyon düzenledi. 42 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. Korsanların birçoğunun DHKP/C, MLKP, TKP/ML ve PKK/KCK kapsamında suç kayıtlarının bulunduğu, ikisinin ise FETÖ üyesi olduğu öğrenildi.
Türkiye Haberi
ABD'nin Sanal korsanları kamuya saldırdı

Kamu kurumlarına ait 450 internet sitesine siber saldırı girişiminde bulunduğu belirlenen hackerlara yönelik operasyonda 42 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. Hackerların birçoğunun DHKP/C, MLKP, TKP/ML ve PKK/KCK kapsamında suç kayıtlarının bulunduğu, ikisinin ise FETÖ/PDY üyesi olmaktan kaydının bulunduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, DHKP-C silahlı terör örgütünün siber yapılanmasına yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü SİBER Daire Başkanlığınca çalışmalar yapılıyordu. Bu çalışmalar sonucunda, Red Hackers Association, R.H.A. (RedHack) Kızıl Hackerlar isimli illegal yapılanma içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarınca sahte isim/hesap kullanılarak yetkisiz erişim eylemlerini Zone-H (zone-h.org) adlı internet sitesinde yayınlayan 42 şüpheli belirlendi. Şüphelilerin, toplam 10 bin 17 internet sitesine yetkisiz erişim (hackleme) gerçekleştirdikleri, yetkisiz erişim internet sitelerinden 450'sinin Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlarına ait olduğu belirlendi.

 

 

FETÖ'CÜLER DE İÇİNDE

Edinilen bilgiye göre soruşturma kapsamında HTS verilerinin analizinde, şüphelilerin kendi aralarında ve örgütsel suçlardan kaydı bulunan diğer şahıslar ile çok sayıda görüşme ve baz birlikteliklerinin bulunduğu tespit edildi.

Şüphelilerin tespit edilen sosyal medya hesapları üzerinde yapılan incelemede bölücü silahlı terör örgütlerinin yöntemlerini meşrulaştırdıkları, terör propagandası yaptıkları belirlendi. Ayrıca internet korsanlarının birçoğunun DHKP/C, MLKP, TKP/ML ve PKK/KCK terör örgütlerinden, ikisinin de FETÖ'den kaydının bulunduğu öğrenildi. 42 şüphelinin yakalanmasına yönelik 19 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 33 şüpheli yakalandı. Hakkında gözaltı kararı verilen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi.

UYUŞTURUCU DA BULUNDU

Örgütün kuruluşundaki ana amacın; internet üzerinden işlem yapan devlet kuruluşlarına ait gizli belgeleri siber saldırıyla ele geçirmek ve internet ortamında yayınlamak olduğu belirlendi. Şüphelilerin ayrıca, ele geçirdikleri internet sitelerinin ana ekranlarına silahlı terör örgütlerinin eylem ve söylemleri ile amaçları doğrultusunda açıklamalara/görsellere yer verdikleri tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve örgütsel materyale, ayrıca 830 adet uyuşturucu nitelikli sentetik ecza maddesine el konuldu. Yakalanan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD'nin, Sanal, korsanları, kamuya, saldırdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı