Ahmet Akın’dan Uğur Mumcu’yu Anma
Haber
24 Ocak 2023 - Salı 10:46 Bu haber 1400 kez okundu
 
Ahmet Akın’dan Uğur Mumcu’yu Anma
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu andı. Atatürkçülüğün, demokratik ve laik düşüncenin yılmaz savunucusu olan Mumcu’nun devrimci bir gazeteci yazar olduğunu vurgulayan Ahmet Akın, “İnandığı yoldan asla dönmeyen gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
Siyaset Haberi
Ahmet Akın’dan Uğur Mumcu’yu Anma

CHP’li Ahmet Akın, evinin önünde 30 yıl önce bombalı saldırıda öldürülen gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu andı. Ahmet Akın yaptığı açıklamada Mumcu’nun halkı için inandığını yapan doğrudan ödün vermeyen sözünü sakınmayan bir Türk aydını olduğunu vurguladı. Akın, Mumcu için düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Basınımızın araştırmacı gazetecilik denince akla ilk gelen isim Uğur Mumcu’ydu. Çağdaş bir hukukçuydu. Atatürkçülüğün, demokratik ve laik düşüncenin yılmaz savunucusuydu.  Özgürlük ve dürüstlük sembolü Uğur Mumcu, yozlaşma ve yolsuzlukların üzerine cesaretle gider, kirli ilişkileri, herkesin anlayacağı bir dille anlatırdı. Devrimci bir yazar Uğur Mumcu, hayatı boyunca, ‘Ben Atatürkçüyüm…. Ben, cumhuriyetçiyim… Ben lâikim… Ben antiemperyalistim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım… Ben insan hakları savunucuyum… Ben, terörün karşısındayım… Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım’ diyen bir Türk aydınıydı. İnandığı yoldan asla dönmeyen halkın öncü yüreği, ‘Türkiye’nin cesur kalemi’ tam bağımsız Türkiye savunucularının sembolü, korkusuz kalem, Uğur Mumcu’yu bir kez daha büyük bir saygı ve özlemle anıyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ahmet, Akın’dan, Uğur, Mumcu’yu, Anma,
Yorumlar
Haber Yazılımı