Algül: Malta Projesi,tartışmaya açılmalı.!
Haber
14 Haziran 2022 - Salı 15:17 Bu haber 3483 kez okundu
 
Algül: Malta Projesi,tartışmaya açılmalı.!
MHP Bandırma Belediye Meclis Üyesi Harun Algül, gazetecilere yaptığı açıklamada “Bandırma Belediyesi Paşakent Mahallesi’ndeki plansız çalışmaları ve Malta Deresi Projesindeki bilinçsiz yol kapatma hareketiyle Paşakent Mahallesinde ulaşım zafiyetine neden olmaktadır. Önümüzdeki 30 -50 boyunca bu bölgedeki nüfusun en etkin şekilde kullanacağı ana yolların imar planı vasıtasıyla verilmiş kararların bilinçsizce uygulanmaması önemli trafik sorununu beraberinde getirecektir” dedi.
Bandırma Haberi
Algül: Malta Projesi,tartışmaya açılmalı.!

 

-Projeyi anlatmaktan kaçıyorlar

 

Mayıs ayındaki Belediye Meclis toplantısında Cumhur İttifakı olarak verdikleri önergeyle Malta Deresi Projesinin meclis üyelerine ve kamuoyuna açıklanmasını istediklerini dile getiren Algül “ Önergemizde proje kapsamında kapatılan kentin en uzun Ordu Caddesi’nin Liman yolu bağlantı kısmının tartışmaya açılmasını talep etmiştik. Projenin tanıtımını yapamayan yerel yönetim projeyi meclis üyelerine anlatmaktan çekinmiş bir sayfalık yazıyla cevap vermeyi uygun bulmuştur. Söz konusu yazıda “Malta Rekreasyon alanı bölgesinde yapılacak olan çalışmalar sebebiyle bölgenin bir cazibe merkezi olacağı düşünüldüğünde bahse konu bağlantı yolunun bölge trafiğine olumsuz katkı olacağından açılmaması daha uygun görülmüştür” şeklinde tirajı komik bir cevapla dönüş yapılmıştır. Tekniğe ve şehircilik ilkelerine aykırı bu bakış açısının kabul edilmesi mümkün değildir. Yoğunluğu artan bir bölgede yol kapatılması gibi bir bakış acısı kenti daha geriye götürmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır” ifadesini kullandı.

-Tartışmaya açılmalı

Algül “Yerel yönetim tarafından bize gönderilen bilgilendirme yazısında karayollarıyla yapılan şifai görüşmelere atıf yapılmıştır. Karayollarıyla yazışma yapılmaması ve şifai görüşmelerle hareket edilmesi nasıl yönetildiğimizin açık göstergesidir. Projenin içeriğinde taşıma suyla döndürülen havuzlar, sürekli çalışacak pompalar, otoparklara ilişkin çözüm eksiklikleri varken daha ziraat bahçesi ve meydandaki havuzları bile çalıştıramayan yerel yönetim nasıl Malta Deresi projesini uzun süre ayakta tutacağını da ayrıca merak etmekteyiz. Malta Deresi Projesi ve yol kapatmanın kamuoyuyla tartışması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Algül:, Malta, Projesi,tartışmaya, açılmalı.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı