ANA GÜNDEM;DEPREEM.!
Haber
17 Mart 2023 - Cuma 11:02 Bu haber 2799 kez okundu
 
ANA GÜNDEM;DEPREEM.!
Son dönemde gündemde yer alan ulusal ve yerel konuların, bölgemize etkisi ve çözüm önerilerini görüşmek adına Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası iş birliği ile istişare toplantısı düzenlendi.
Bandırma Haberi
ANA GÜNDEM;DEPREEM.!

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, Meclis Başkanı Funda Dedeoğlu ve Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantının ilk gündem maddesi deprem oldu. Deprem öncesinde ve sonrasında Bandırma’nın alması gereken önlemler ile afet sonrası uygulanması gerekenler üzerine istişare yapıldı. Türkiye’nin deprem bölgesi olması ve Bandırma’nın deprem yönünden birinci riskli bölge olarak gösterilmesinden dolayı dikkat çeken en önemli husus bir an evvel Bandırma için Afet Strateji Planı ve Acil Afet Durum Planının yapılması oldu. Bunun yanında deprem sismik haritasının hazırlanması, yeni konut alanları için arsa probleminin çözümlenmesi, riskli yapıların dönüşümü ve halkın eğitimi gibi konu başlıkları ele alındı.
 
Gündemin ikinci maddesi olarak kuraklık konuşuldu. Türkiye’nin yeraltı su fakirliği alanında birinci sırada olduğu ve kuraklığın en birinci afet nedeni olması sebebiyle doğru su kullanım politikasının benimsenmesi ve bölgesel su yönetimi konusunda uzman kişilerden destek alınması gerektiği vurgulandı.
Son gündem maddesi olarak da tarım topraklarının korunmasının önemine değinildi. Tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmaması, arazilerin potansiyellerine uygun şekilde değerlendirilmesi, doğal kaynaklarının sürdürülebilir kullanımında temel esas olduğu, toprak ve su kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi için yapılacak çalışmalarda toprağın dengesini bozan etmenlerin kontrol altına alınması ve tarımsal amaçlar dışındaki kullanımlar için uygun yer seçiminin yapılması gerektiği ve mutlak korunacak tarım arazilerinin tespit edilmesi işlemlerinin ülke genelinde tamamlanmasının önemle altı çizildi.
 
Toplantının sonunda görüşülen konularla ilgili hazırlanan sonuç bildirgesinin katılımcıların imzasına sunulmasının ardından, sonuç bildirgesinde yer alan kararların takibinin Bandırma Ticaret Odası ve Borsası olarak yapılacağı belirtilerek toplantı sona erdi.
Kaynak: Editör:
Etiketler: ANA, GÜNDEM;DEPREEM.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı