Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu
Haber
18 Kasım 2022 - Cuma 12:19 Bu haber 1648 kez okundu
 
Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu
Balıkesir Valiliği himayelerinde, Balıkesir Kent Konseyi tarafından koordine edilen, Üniversitemizin de paydaş olarak yer aldığı ve ev sahipliğini yaptığı Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu 2022’nin açılış oturumu gerçekleşti.
Bandırma Haberi
Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu

“Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik” temasıyla Grand Asya Otel’de Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılımlarıyla gerçekleşen sempozyumun açılış oturumuna Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Genel Sanat Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz, aynı zamanda Kyzikos Antik Kenti Kazı Ekibi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, sempozyum paydaşı kurumların temsilcileri ve alanında uzman akademisyenler katılım gösterdi.

Sempozyum açılış oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı birer konuşma gerçekleştirdi.

17-19 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan sempozyumda arkeoloji kazıları gerçekleşen Antandros, Adremitteion, Havran, Daskyleion ve Kyzikos antik kentlerine ilişkin son keşifler ele alınacak. Aynı zamanda Kuzey Ege, Marmara ve Karadeniz Havzaları, Trakya ve Balkanlar çevresindeki somut kültürel birikimin arkeoloji metodolojisiyle tanımlanarak çağdaş yaklaşımlar çerçevesinde belgelenmesi, korunması ve geleceğe aktarılarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasını konu edinen bildiri sunumları yapılacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Balıkesir, Arkeoloji, Buluşmaları, Sempozyumu,
Yorumlar
Haber Yazılımı