Balıkesir turizminin geleceği çok parlak
Haber
18 Ocak 2022 - Salı 16:47 Bu haber 2518 kez okundu
 
Balıkesir turizminin geleceği çok parlak
TÜRSAB Balıkesir gezisinin en özel durakları Ayvalık Burhaniye ve Sındırgı oldu. Heyet, üç ilçenin gelişimi ve potansiyeline hayran kaldı.
Bölge Haberi
Balıkesir turizminin geleceği çok parlak

TÜRSAB ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ortak organizasyonuyla TÜRSAB bölge başkanları Balıkesir’de bir araya geldi. Balıkesir gezisi rotasında “Doğal Şehir” Sındırgı’yı ziyaret eden heyet, ilçeye hayran kaldı. İlçede bulunan güzelliklerin tam bir turizm destinasyonu olmaya aday olduğunu belirten heyet, Balıkesir’in genelini kapsayacak tur organizasyonlarında yalnızca deniz, kum güneş değil, termali, doğası, samimiyeti ve turizm yatırımları ile Sındırgı’nın da yer alması gerektiği ortak kanaatine varıldı.

 

Turizmin her alanda kalkınmaya ve üretime de öncülük ettiğini, Balıkesir’i bütünüyle turizm alanında geliştirmeyi hedef aldıklarını belirten Sındırgı Belediye Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Turizm Tanıtma Komisyon başkanı Ekrem Yavaş “Bizim için turizm çok değerli. Tarım memleketi olan Balıkesir’de turizmin tükettiği her türlü ürün aslında köylünün, kırsal mahalledeki insanların üretimi anlamına geliyor” dedi.

 

Burhaniye ziyaretinde ise ilçenin çehresinin değiştiğini dile getiren heyet, mavi bayraklı plajlar, yat limanı ve yeni düzenlenen İskele sahili gezilerinde hayranlıklarını dile getirdiler. Başarılı çalışmaları için Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e teşekkürlerini ilettiler. “Burhaniye, Körfez’in incisi ve cazibe merkezidir” diyen Deveciler, “Yaptığımız yatırımlarla Burhaniye yakın zamanda bölgenin en popüler rotası olacak” ifadelerini kullandı. 

 

Ayvalık’ta toplantı

TÜRSAB, Ayvalık’ta düzenlediği yemek ile de ilçe turizmini 12 aya yaymak için yapılması gerekenleri değerlendirdi. Belediye Başkanı Mesut Ergin’in de katıldığı toplantıda; mimarisi, gastronomisi, kültürel zenginlikleri ve tabiat parklarıyla UNESCO yolundaki Ayvalık’ın turizmde rolünün nasıl olması gerektiği konuşuldu.

 
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Balıkesir, turizminin, geleceği, çok, parlak,
Yorumlar
Haber Yazılımı