"BANDIRMA'DA PAYLAŞMAYA, İYİLİĞE, SEVGİYE ENGEL YOK!"
Haber
01 Aralık 2022 - Perşembe 16:31 Bu haber 1603 kez okundu
 
"BANDIRMA'DA PAYLAŞMAYA, İYİLİĞE, SEVGİYE ENGEL YOK!"
Başkan Av.Tolga Tosun, Yerel yönetimler herkese eşit mesafede davranması gereken kurumlardır. insanların, özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olması gereken kurumlardır. Tabi ki bunların en başında sevgi geliyor. sevgi dolu, hoşgörülü, birbirimize karşı anlayışlı olmak durumundayız. Birbirimizi ne kadar çok seversek, engelleri o kadar çok aşarız.Özel bireyli hemşehrilerimizi sosyal hayata teşvik etmeye ve ihtiyaç duydukları her an onlara yardım eli uzatmaya devam edeceğiz. Onların dertleriyle dertlenerek, hayat içerisinde yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturarak yaşam standartlarını yükselteceğiz."
- Haberi

 
Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Grand Asya Otelde Özel bireylerele aileleri ile birlikte geniş katılımlı kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Başkan Tosun,"Bugün, her fırsatta bir araya geldiğimiz, tüm engelleri yok etmek adına gönül birliği yaptığımız özel bireylerimiz ve değerli aileleriyle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık.
Özel bireyli hemşehrilerimizi sosyal hayata teşvik etmeye ve ihtiyaç duydukları her an onlara yardım eli uzatmaya devam edeceğiz. Onların dertleriyle dertlenerek, hayat içerisinde yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturarak yaşam standartlarını yükselteceğiz.
Tüm özel bireyli hemşehrilerimizi, vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Birlikte aşamayacağımız engel yok!" diyerek, kavaltılı toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında, "Bütün cadde ve sokaklarımızı Engelli kardeşlerimizi düşünerek ona göre dizayn ettik, Anaokulları yaptık, Anaokullarında engelli çocuklarımızın eğitimleri için ona göre dizayn ettik. Eğitim destek evimizi yine aynı şekilde onların en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bandırma Belediyesinin Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü adı altında engelli kardeşlerimiz için bir birimimiz var. geçmişte de  de vardı ama çok kullanılmıyordu. biz bunu daha aktif hale getirmek amacıyla sahilde bir engelli birimi oluşturduk. tadilatını yaptık. önümüzdeki günlerde özel gereksinimli çocuklarımızı orada sanat atölyemize bekliyoruz. orada hep beraber sanat yapacağız, güzel işler yapacağız, başaracağız. Görme engelli kardeşlerimiz ve büyüklerimiz için sesli kitap okumayı gerçekleştireceğiz. belediyemizin internet sitesine gereceksiniz, orada istediğiniz sesli kitapları istediğiniz şekilde dinleyebileceksiniz. Engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalyeden , elektrikli tekerlekli sandalyeye, kadar bir çok ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. Sağlık durumu elvermeyen vatandaşlarımız için evlerinde sağlık hizmetini evlerine götürüyoruz. evde yemek yapamıyorsa yemek hizmetlerini kendi evlerine götürüyoruz. temizlik yapamayanların evlerini temizliyoruz. Bandırma'yı hep beraber elbirliğiyle en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Buradan ailelere alkış istiyorum. gerçekten çocuklarının üzerinde emekleri çok büyük, bizler bir nebze olsun sizlerin yükünü biraz olsun hafifletebiliyorsak gerçekten bizim için çok büyük bir gurur.Biliyorsunuz Kapıdağ yarımadasında, Tatlısu'da bütün belediye başkanlarının söz verip yapamadığı bir proje vardı. güzel bir alanımız vardı 12 dönümlük. biz orayı özel gereksinimli çocuklarımız için Engelsiz yaşam alanı yaptık. içine de 10 tane bungalov ev koyduk. ön tarafına kafeteryasını, restaurantını, kumsalını yaptık. geçen sene burayı açarken de isim düşündük, Bandırma'daki bütün engelli derneklerimizin hepsini topladık. üyeleri de çıkarttık. toplamda 208 tane üyesi vardı. üçer gün boyunca yaz sonuna kadar aileleri ile beraber toplamda 1000 kişi  herşey dahil şekilde orada konaklattık. Oranın yan  tarafına da bir  butik otel projemiz var. onu da gerçekleştirip Türkiye'ye örnek projelerden biri olacak. sadece Bandırma değil, Balıkesir ve Türkiye genelinde bir çok özel gereksinimli vatandaşımız gelip orada konaklamasını sağlamak istiyoruz.

Yerel yönetimler herkese eşit mesafede davranması gereken kurumlardır. insanların, özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olması gereken kurumlardır. Tabi ki bunların en başında sevgi geliyor. sevgi dolu, hoşgörülü, birbirimize karşı anlayışlı olmak durumundayız. Birbirimizi ne kadar çok seversek, engelleri o kadar çok aşarız. bunun sadece belediye ayağı değil, hükümet ayağı da çok önemli. Hükümet ayağında özel çocuklarımız için yapılan bir çok organizasyonlar var, bir çok temel eğitimler var. onlar da çok önemli. Ben ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, özel gereksinimli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza gençlerimize, en iyi hizmeti ortak akılla vereceğimizi düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: "BANDIRMA'DA, PAYLAŞMAYA,, İYİLİĞE,, SEVGİYE, ENGEL, YOK!",
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yorumlar
Haber Yazılımı