BAŞKAN TOSUN; "KARARI YARGIYA TAŞIYACAĞIZ"
Haber
23 Temmuz 2022 - Cumartesi 14:42 Bu haber 2749 kez okundu
 
BAŞKAN TOSUN; "KARARI YARGIYA TAŞIYACAĞIZ"
Bandırma Askeri Çamlık Projesiyle ilgili Büyükşehir Meclisi kararını yargıya taşıyacak. Belediye Başkanı Tolga Tosun, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, adeta oldubittiye getirerek Bandırmamızın en güzide noktalarından olan eski Askeri Çamlıkta planladığı rant projesine, tüm gücümüzle karşı çıkıyoruz. Büyükşehir Meclisinde muhalefet olarak ‘Hayır’ oyu kullanmamıza rağmen, görüşümüz yok sayıldı. Kararı yargıya taşıyacak, sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
- Haberi
BAŞKAN TOSUN;

Büyükşehir Belediyesi’nde Askeri Çamlık ve sahil yolunda uygulanacak projenin oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından  Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Bandırma’daki STÖ’lerin temsilcileri Askeri Çamlık’ta basın açıklaması yaparak projeye karşı çıktı.

Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Bileşenleri tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Selim Panç ve İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Bandırma Demokrasi Platformu ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Tolga Tosun burada yaptığı açıklamada, Yücel Yılmaz’ın Büyükşehir Meclisi’nde Bandırma ve kendisine yönelik takındığı tavrı yakışıksız bulduğunu söyledi. Tosun şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi sekiz senede Bandırma için hiçbir şey yapmamış, şimdi sekiz dakikada yaptıkları oylamada aldıkları karar ile Bandırma halkına ait olan eski Askeri Çamlık arazisini ranta açarak, gelir elde edecek, bu gelirle de sahil bandımızı ve Cumhuriyet Meydanımızı düzenleyeceklermiş! Bu karar Bandırma’ya ve Bandırmalılara rağmen alınmış bir rant projesidir. Bu alana öğrenci yurdu, AVM, toplu konut yapmak telafisi mümkün olmayan büyük bir hatadır. Biz Bandırma Belediyesi olarak bu alan ölçüsünde başka bir arazi verelim, bu alanı bize devredin diyoruz ama yanıt alamıyoruz.

Arıtma tesisi ile göz boyama yapamazlar. Çünkü o tesisin bu aşamaya gelmesinde önceki dönem belediye başkanlarımız; rahmetli Halil Ünlü’nün, Cemal Öztaylan’ın, Sedat Pekel’in, Dursun Mirza’nın ve bizlerin çok büyük katkıları var. Kendilerine mal etmeleri son derece yanlış.

“RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN 
PROJE İSTİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz’ın üslubu, tavırları çok talihsiz. Hiç yakışmadı. Kaynaklarımıza, gelir getiren tüm birimlerimize Büyükşehir Belediyesi hükmediyor ama Bandırma’nın menfaatine olacak 1/5.000’lik planlamaları yapmaya yanaşmıyorlar. Fakat kendilerinin rant projesi söz konusu olduğunda 1/5.000’lik planları derhal işleme alıyorlar. Yanlışa “Dur” diyeceğiz.

Eski Askeri Çamlık Bandırma Halkınındır. Bu alana, Bandırmamızın ihtiyacı olan yeşil alanlar ve rekreasyon alanları yapmak istiyoruz. Proje rant için değil, halkımız ve Bandırmamızın geleceği için olmalıdır. Aksi bir karar halinde, haksızlıklar karşısında yek vücut olmuş Bandırmamızın en sert cevabını alacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, TOSUN;, "KARARI, YARGIYA, TAŞIYACAĞIZ",
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
BAŞKAN TOSUN;
BAŞKAN TOSUN;
BAŞKAN TOSUN;
BAŞKAN TOSUN;
Yorumlar
Haber Yazılımı