BAŞKAN TOSUN; "KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞIYLA ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNE HEP BİRLİKTE YÖN VERİYORUZ"
Haber
03 Eylül 2023 - Pazar 03:52 Bu haber 3880 kez okundu
 
BAŞKAN TOSUN; "KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞIYLA ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNE HEP BİRLİKTE YÖN VERİYORUZ"
Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, Katılımcı Yönetim anlaşışıyla “senin şehrin, senin mahallen, birlikte yönetelim” sloganıyla gerçekleştirdiği Mahalle buluşmalarının ikinci gününde Bandırma’nın en yoğun nüfusuna sahip mahallelerinden biri olan İhsaniye Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Manşet Haberi
BAŞKAN TOSUN;

"KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞIYLA ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNE HEP BİRLİKTE YÖN VERİYORUZ"

 

Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, Katılımcı Yönetim anlaşışıyla “senin şehrin, senin mahallen, birlikte yönetelim” sloganıyla gerçekleştirdiği Mahalle buluşmalarının ikinci gününde Bandırma’nın en yoğun nüfusuna sahip mahallelerinden biri olan İhsaniye Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Mahalle sakinlerinin istek ve sorunlarını, şikayet ve önerilerini  dinleyen Başkan Tosun İhsaniye’de sevgi ve ilgiyle karşılandı. Çocukların soru yağmuruna tuttuğu Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun çocukların isteklerini bir bir not aldı. Kimisi aqua park istedi, kimisi basket sahası. Çocuk parklarındaki salıncakları büyüklerin kullanmasından yakınan çocuklar da oldu, sokak hayvanlarını koruyalım diyenler de. “Sayın Başkanım…” diye başlayan cümleleriyle övgüye değer çocuklar bir de Mahalle Kütüphanesi istedi.

 

Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun’un Katılımcı yönetim anlayışıyla hayata geçirdiği “senin şehrin, senin mahallen, birlikte yönetelim” projesi İhsaniye Mahallesi’nde gerçekleşen 2.buluşmayla, vatandaşla yerel yönetimin aynı çatı altında ortak akılla yönetebilmenin, ortak paydalarda buluşabilmenin, sorunlara çözüm önerilerinin getirildiği, vatandaşın isteği doğrultusunda en güzelini  hayata geçirebilmenin de kapılarını açtı. Fikir, proje ve önerilerin sunulduğu toplantı için buluşma noktasında İstihdam Ofisi ve Çağrı Merkezi masaları kuruldu. 

 

İhsaniye Mahalle Buluşmasında Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Ay, Aydın Yağar, Özel Kalem Müdürü Emel Çetin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Funda Öztemel, İhsaniye Mahalle Muhtarı Özden Türker, CHP ilçe Başkanı Mehmet Atak, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Ahmet Belli, Sosyal Yardım işleri Müdürü Kemal Ülkar, Zabıta Müdürü Serkan Ekinci, Muhtarlık İşleri Müdürü Sezer Yıldız, Sağlık İşleri Müdürü Esra Işıktaş,Temizlik işleri Müdürü Umur Zafer Ekşi ve belediye personeli hazır bulundular. Vatandaşların istek, öneri ve sorunlarını dinleyen Başkan Tosun ve Daire Müdürleri bir bir not aldılar. Vatandaşlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

 

Göreve geldiği günden bugüne çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tosun, Senin Şehrin, Senin Mahallen” birlikte yönetelim uygulamasını Türkiye’de sayılı belediyenin yaptığını belirterek, “burada iyiler de kötüler de hepsi söylenecek ki, biz de gelecek, 2024-2029 stratejik planımızda, Projeksiyonumuzda sizin söylemiş olduğunuz ve mahallenizde yapılmasını istediklerinizi, Belediye’den beklediklerinizi tek tek not alıp yapılması gereken ne varsa daire müdürlerimizle birlikte çalışmalarımızı ortaya koyacağız. İhsaniye Bandırma’nın en büyük mahallelerinden biri. Tosunlar inşaat olarak geçmiş dönemde bir çok yapı kooperatifleri, konutlar ve siteler yaptık buraya. Biz buralara 350-400 konutu yaptıktan sonra ve Ciddi bir nüfus popülasyonu yaşamaya başlayınca, buraya dolmuş hattı kuruldu. Mahalleyi seviyoruz, uzak değiliz, bu mahallelerde çocukluğumuz geçti. Buralarda büyüdük. O yüzden İhsaniye’nin yeri başkadır bende.” Dedi.

 

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNE ÖNEM VERDİK VE BAŞARI ÇITAMIZI YÜKSELTTİK

İlk belediye başkanı olduğumuzda yapmış olduğumuz anketlerden dolayı ve Genel Başkanımızın talimatlarıyla Özellikle eğitime ve kadın istihdamına ağırlık verdik. Kreşler yaptık. Toplamda 260 öğrencimiz kreşlerden faydalanıyor. Buradaki temel amaç, biz küçüklerin yükünü belediye olarak halledip bu yükü annelerin sırtından almak ve  kadınlarımızın iş hayatına, istihdama katılmasını sağlamaktı. 260 kadınımız da iş hayatına atılarak çalışma ekonomisine katıldılar.

 

Eğitime önem verdik, Destek Eğitim Kurs Merkezi binamızı yaptık. Şu anda 6 katlı okulumuz var Bandırma Belediyesine ait. O da yine çarşı merkezine yakın İhsaniye mahallesi sınırları içinde. Şu anda 650’ye yakın öğrencimiz LGS(Lise Giriş Sınavı) ve 12.sınıf ve Mezun öğrencilerimiz YKS(Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı)’ya hazırlanarak Belediye’nin imkanlarından ücretsiz olarak faydalanıyor. Bu yıl Destek Eğtiim Kurs Merkezimizde eğitim alan öğrencilerimiz hem üniversiteler hem liseler düzeyinde fen Liseleri yanı sıra, mühendislikler, ana bilim dalları, hem sayısal, hem sözel olarak, çok iyi okulları ve bölümleri kazandılar. Kendi branşlarında profesyonel eğitim kadromuzla hizmet verdiğimiz Destek Eğitim Kurs Merkezimizden hem Üniversite YKS, hem lise LGS öğrencileri ücretsiz olarak faydalanıyorlar.

 

SEYİR TEPELERİ, YEŞİL ALANLAR,

Geçmişte belediyenin kişi başına düşen yeşil alan miktarı belli değilken, geldiğimiz andan itibaren pandemi süreci ile birlikte çok ciddi şekilde yeşil alanlar yaptık. Özellikle Pandemi bizi Bandırma yeşil alan konusunda vatandaşların ihtiyacının çok olduğu, oyun alanlarının çok olduğu, özellikle genç nüfus için mahallelerde, sizin mahallenizde bir çok yeşil alanlar gerçekleştirdik. Belediyenin mülkünde olan yeşil alanların hepsine yürüyüş yollarıyla, parklarıyla beraber yeşil alanlar kazandırmaya çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bandırma Belediyesinin irili ufaklı 113 tane parkı vardı. Bu 113 parkın 43 tanesi bizim dönemde yapıldı. Bu parklar iki kaydırak bir salıncak değil, yürüyüş yolları, yeşil alanlarıyla, oturma alanlarıyla hepsi bizim dönemimizde yapıldı. Bandırma’nın, denizden geldiğinizde iki tane giriş kapısı var; biri Levent, biri Paşabayır mahallesi. Metruk halde olan yerler vardı, oralara iki tane çok büyük şekilde 4’er bin m2. alana Büyük Seyir Terasları yaptık.

 

ASFALTIMIZI DA, KAMELYAMIZI DA KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

Baktığınız zaman Bandırma’nın genel şikayetlerinin çoğunluğu yol, kaldırım, asfalt şikayetleri. Bandırma’nın yapılaşması eski yapılaşma olduğundan su, kanalizasyondan dolayı kazılarda vatandaşlar sıkıntı yaşıyorlar. Taş ocağımızı kurduk. Kendi asfaltımızı kendimiz üretiyoruz.  Bu bölgelerde yapılan asfaltların bir çoğu kendi üretim yaptığımız asfalt tesisinden çıkmış asfaltlardır. Kendimiz üretiyoruz. Kendi personelimizle beraber dışa bağımlı olmayacak şekilde  kendi işlerimizi kendimiz yapıyoruz. Kendi banklarımızı, kendi kamelyalarımızı, kendi çöp konteynırlarımızı yine aynı şekilde üretip daha az maliyetle vatandaşlarımızın ayağına hizmeti getirmeye çalışıyoruz.

 

Bandırma gelişiyor. Bandırma’nın nüfusu şu an 164 bin olmasına rağmen, 25 bin öğrencisiyle beraber 200 bine yaklaşan nüfusu var. tabi büyük bir nüfus. Bu nüfus özellikle, Yenimahalleyle birlikte Ayyıldız ve Çalışkanlar bölgesine doğru ilerliyor.  Ayyıldız ve Çalışkanlar bölgesinde ciddi şekilde bir genelev problemi vardı. Herkes sözler verdi. Kimse yapamadı. Göreve geldiğimizde biz orayı kaldırdık. Ciddi şekilde o bölgede şu anda inşaatlar yapılıyor, konutlar yapılıyor, ayrı bir şehir oluyor. Pandemiyle beraber üniversiteler ciddi şekilde bir sene kapalı kaldılar, ikinci sene de öğrenci yığılmaya başladı. Öğrenci yığılmasıyla beraber yurt problemi oldu. Şu anda Ordu caddesinde 200 öğrencilik bir yurdu bitirmek üzereyiz. Bir iki aya kadar öğrencilerimize kazandıracağız. Edincik ve Yüzüncüyıl’da Kapalı Pazar projelerimiz var.  birini bitirdik önümüzdeki günlerde açacağız. Yüzüncüyıl’daki Pazar yerimizi yapmaya da başlayacağız.

 

KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞIYLA  ORTAK AKILLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

İhsaniye mahallesine bir taziye evi yaptık. Güneydoğu ve Doğu’lu vatandaşlarımızın gerçekten taziye kültürü var. Bizden böyle bir talepleri oldu. Bu taziye kültürünü yaşatmak istedik. Hem yüzüncüyıl bölgesinde, hem İhsaniye Muradiye camisinin olduğu bölge, bir de Çalışkanlar bölgesinde taziye evlerimizi yaptık. İhsaniye Mahallemiz büyük bir mahalle. Bu mahallede yapılan hizmetler var; Fatih caddemizde yol, aydınlatma çalışmalarımız var. yenilendi. 1510 sokakta kaldırım ve yol yenilenmeleri yapıldı.713 ve720 sokakta asfalt yapıldı. Hal caddesi, 733 sokak, 41,42. 8 evler, hastane, kışlak, 46,47, 43, 44, İhsaniye sok. parke tamirleri komple yapılmış. Aydınlatma direkleri yenilenmiş komple, Santral kültür merkezinin oradan eski ŞMG’ye giden yol, askerlik şb’sine giden yol yeniden yapılıyor. 1514 sokakta bulunan yeşil alan bitkilendirme çalışmaları tamamlanarak, otomatik sulama sistemleri oluşturulmuş, kamelya vs. oturma alanları oluşturulmuş. 708,1525 sokak kesişimlerinde bulunan 1400 m2lik alan içerisinde yeşil alan, yürüyüş yolu, fitnes aletlerinin olduğu park alanı yapmışız. 816 sokak üzerinde bulunan kavşak çalışması yeşil alan ve peysaj düzenlemesini yapmışız.1510-733 sokak kesişiminde bulunan, yeşil alan peysaj düzenlemesi gerçekleştirmişiz. Tabi ki bunlar  zaten yapmamız gereken işlerdi, yaptık. Asıl önemli olan bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız olarak sizin bizden talepleriniz, isteklerinizdir. Çözülmesini istediğiniz sorunlarınızdır önemli olan. Katılımcı yönetim anlayışıyla birlikte yöneteceğiz. Ortak akılla birlikte çalışacağız.

 

SÜPER MARKET’TE KENDİ PATENTLİ ÜRÜNLERİMİZ RAFLARDA

İhsaniye mahallesinde 44 aile bizden sürekli ve düzenli olarak  gıda yardımı almakta. 36 aileye gıda kartı verildi. Bu gıda kartı, bizim Kapalı Pazar yerinin alt tarafına bir süper market açtık. Buradaki ürünlerin çoğu bizim kendi ürünümüz. Bandırma Belediyesinin kendi tarlalarından, nohut, fasulye, unumuz var. bunların hepsi patentli ve bu dönem bizim yaptığımız ürünler. Bunun yanında uygun şartlarda 45’ yakın daha Ürün var. hijyen malzemesinden,  çocuk bezine kadar. İhtiyaç sahibi vatandaşlara koli yardımı yapıyorduk. Vatandaşın kullanmadığı malzemeler kolilerin içinden çıkıyor. Bu düşünceden yola çıkarak, kartlı sisteme geçirdik. İnsanların hepsine içinde para olan kredili kart veriyoruz. Gidip o marketten kendi istediklerini kendi ihtiyacı olan malzemeyi kendileri alıyorlar. Bir süt kampanyası yaptık. İhtiyacı olan ya da olmayan kimseyi ayırmadan 2 ve 4 yaş arası çocuklarımızın hepsine süt gönderdik. Toplamda 300 bin litreye yakın evlere süt ulaştırdık. Bunu aynı şekilde şimdi kartlı sisteme geçirdik. Kartlarıyla istedikleri kadar süt alabiliyorlar. Özellikle İhsaniye mahallesinde sinekle uçkunla mücadele Pazartesi ve Perşembe günleri saat 20:00 ile 24:00 arasında oluyor. Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri de bölgedeki hayvanlarla ilgili de beslenme noktalarına beslenme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

 

ESKİ MEZARLIK YEŞİL ALAN VE PARK OLUYOR

İlçemiz Onyedi Eylül ve İhsaniye Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait olan Kurtuluş mezarlığı, eski mezarlık olan taşınmazla ilgili olarak Büyükşehir’le bir protokol imzalayıp, orayı da vatandaşlarımızın gezebileceği, peyzajıyla, yürüyüş yollarıyla, oturabileceği, güzel bir alan haline getirip Bandırma’lı vatandaşlarımızın kullanması için hayata geçireceğiz.  Bu çalışmaların yapılma amacı bir kurumsallaşma süreci ile beraber, biz bunu geçen sene Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, Odalarımızla, Derneklerimizle, Muhtarlarımızla beraber, ilk etapta gerçekleştirdik. Bunun ikinci etabı, mahalle sakinleri ile beraber gerçekleştirmek istedik. Mahalle sakinlerimizin istek ve dileklerini almak, sorunlarını dinlemek üzere ikinci etabını gerçekleştirmek istedik.

 

Tatlısu Belediye kampımız vardı, metruk haldeydi yıllardır. Engelli vatandaşlarımızla birlikte bu görüşmeler, bir araya gelmeler neticesinde, karşılıklı fikir alışverişi yaparak, burayı engelli vatandaşlarımız için bir kamp haline getirdik.10 tane bungalov evin olduğu, önünde sosyal tesisinin olduğu, kahvaltı salonu, yemek salonunun olduğu, önünde denize girilen bir plajının olduğu büyük bir turizm alanı haline getirdik. Her sene orada engelli vatandaşlarımız, kurayla, kendi aileleri ile beraber üçer gün her şey belediyenin imkanlarıyla olmak üzere konaklıyorlar. Bugün sadece 10 tane bungalov evden 1000’e yakın insan faydalandı. Önündeki kafeteryadan yüzbinlerce insan faydalanıyor.

 

ÖLÇÜLEBİLİR, KURUMSAL, KALİTE ÖDÜLLÜYÜZ

Ölçülebilir bir Belediyemiz yoktu. Daha ölçülebilir bir Belediye haline getirebilmemiz için kurumsallaşmamız gerekiyordu. Bunun için ciddi eğitimlerden geçmemiz gerekiyordu. 2020 sürecinden itibaren Pandemi de dahil olmak üzere kurumsallaşmakla ilgili hem biz hem Belediye Daire müdürlerimiz kurumsallaşma eğitimlerini aldılar. Daha ölçülebilir bir Belediye yaratmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz işleri daha ölçülebilir, metre karelerinin belli olduğu, harcamalarının belli olduğu bir Belediye haline getirelim istedik. Onu da başardık. Bugün “İhsaniye Mahallesinin problemleri” dediğimizde bizim elimizde artık notları var. Vatandaşların istekleri, beklentileri, belediyemize yapmış olduğunuz başvuruları madde madde, listelerle, rakamlarla görebiliyorsunuz. Daha önce bunların ölçülebilirliği yoktu. Bir Çağrı merkezi kurduk: 444 7 105. vatandaşlar benimle görüşebilmek için çağrı merkezine başvurduklarında daha çabuk randevu oluşturulabiliyor. Çağrı merkezi rakamlarına bakıldığında sadece 2023 senesinin 8.ayı itibariyle 7 bine yakın insanla görüşmüşüm makamımda.

 

 

İKİ SEFER KURUMSALLAŞMA ÖDÜLÜ ALDIK

(Kalder Kalite Ödülü)

Sizler bu şehirde, ve bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar olarak Belediye’den taleplerde bulunacaksınız. Çöple mi ilgili sıkıntı var, hayvanlarla mı ilgili, yeşil alan mı, yol mu.. vs. ..ne isteğiniz, ne sıkıntınız, ne probleminiz varsa ya da biz mahallemize şunları, şunları istiyoruz diyeceksiniz. Mahallenize yapılmasını istediğiniz ne varsa söyleyeceksiniz. Biz de burada bulunan arkadaşlarımla daire müdürlerimle not alacağız, yazacağız, önümüzdeki süreçte de stratejik planlarımıza koyup, sizlere bu hizmeti getireceğiz.

 

Yani burada bir Katılımcı Belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istiyoruz. çocukların, gençlerin, sizlerin Belediyenin yönetimine katılmanızı, Belediye Yönetimine katılıp bizlere taleplerinizi bildirmenizi istiyoruz. Biz de bu taleplerinizi size hizmet olarak döndürmeyi istiyoruz. Bu çalışmayı yapan sayılı belediyelerdir. Bu dönemde Bandırma Belediyesi iki sefer Kurumsallaşma Ödülü aldı. Hem 2022, hem 2023’te Kalder Kalite Ödülleri var, Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulmuş ve bunun genel sekreterliğini Valiler’le üst düzey yöneticiler tarafından oluşturulduğu bir ödül töreninde Bandırma Belediyesi bu dönemde iki sefer ödül aldı. Bandırma Belediyesi olarak bu ödülü alma sebebimiz, sizlerle beraber ortak akılla, katılımcı, şeffaf bir yönetim tarzıyla yapılmasından kaynaklı olarak, yapılan incelemeler, araştırmalar sonucunda aldık bu ödülleri.

 

İkinci ayağı da Mahalle buluşmaları ile beraber sizin taleplerinizi alıp hizmeti ayağınıza getirmek istiyoruz. Muhtarımız, mahallenin sıkıntılarını dertlerini çok iyi biliyor. Muhtarımız bizimle beraber ortak bir şekilde, her zaman sizlerin dertlerini bizlere ulaştırıyor. Biz de O’nun bize söylediği şekilde, mahallenin ihtiyaçlarını halletmeye çalışıyoruz.

 

 

Mikrofon mahalle sakinlerinde

 

İhsaniye Mahallesinde gerçekleşen Mahalle buluşmaları toplantısında Mahalle ile ilgili sorun ve önerilerini dile getiren İhsaniye mahalle sakinleri mikrofonu alarak tek tek konuştular, Başkan Tosun’a  sorular sordular, yapılmasını istedikleri hizmetlerle ilgili bilgiler verdiler.

Çöp konteynırlarının temizliğinin düzenli yapılmasını isteyen vatandaşlar, yüzüncü yıl mahallesini de içine alacak şekilde konuşup Happy center’a kadar ilave bir yol açılması talebinde de bulundular. Çocuklar basket potası, futbol sahası isterken, büyükler toplu taşıma sorununa dikkat çekerek, şehiriçi ulaşım saatlerinin sıklaştırılmasını ya da dolmuş taksilerin konulmasını istedi. Geceleri parklarda alkol alan gençlerin mahallenin huzurunu bozduğunu dile getirenler belediyeden veya emniyetten bekçi talep ettiler. Logar kapaklarının kontrolü ve logar temizliği yanı sıra, muhtarların mahallelerin raportörleri olduğu ve belediye daire müdürlükleriyle muhtarların birlikte çalışmaları konusunda bilgi almak isteyenler de oldu. Bütün sorunların öncelik sırasına göre belirlenip Belediye’de bir birim oluşturulmasına yönelik öneride bulunanlar da oldu, ağaçları budayıp komşunun yol kenarına attığı  dalları belediye gelip alsın diyenler de…

Vatandaşlar,  çocuk oyun parkları, rögar kapaklarının onarımı, sokak hayvanlarının korunması ancak denetim altına alınması. altyapı internet sorunları, çöp koyteynerlarının temizliği ve onarımı, sineklerle mücadele, toplu taşıma araçlarıyla ulaşım, ışıklandırma, parke çökmeleri, sosyal alanlar, ilkokul yapılması , trafik yoğunluğu, gibi sorunlarını dile getirdiler.

 

 

“Başkanım, buraların yakınlarında bir Kütüphane yapılmasını istiyorum”

 

çocuklar mikrofonu ele geçirince istekler bitmedi…; “büyüklerimiz tarafından çocuk parklarımız sürekli boyanıyor, yazılar yazılıyor. Cam kırıklarından oyun oynayamıyoruz, salıncaklarımıza biniyorlar. Kaydırak yeni yapıldı, ama büyükler gelip kırdılar. Geceleri oyun parklarımızı boyayıp kırıyorlar. Bu konuda bir şeyler yapamaz mısınız” diye konuştular.

Neler istemediler ki…Kimisi, aquapark istedi, futbol sahası, basket potası, ve “Başkanım” diye söze başlayan çocuklardan biri :

 

-“benim isteğim buraların yakınlarında  bir kütüphane yapılmasını  istiyorum” dedi. Coşkulu alkışlar da ona gitti.

 

-“Başkanım, ben hayvanlara zarar verilmemesini istiyorum. Ve hayvanları burdan kovmamalarını istiyorum.çok teşekkürler.”

 

-“Başkanım, benim istediğim şey basket potası ve sahası, bir de internetimiz hiç çekmiyor. Hemen şurda oturuyorum”

 

-“Sayın Başkanım, burda hiç yeşil alan yok, oynayamıyorum, ayağıma geceleri çivi batıyor. Binaları yapanlar çivileri yollarda bırakıyor. Hayvanlara zarar verilmemesini istiyoruz. Buraya bir tane aqua park gelse çok iyi olur.”

 

-“Belediye Başkanım meraba, buraya İhsaniye mahallesine aqua park yapılmasını istiyorum”

 

-“Başkanım, gece hep abiler geliyor, içki içiyor, bağırıyor, küfürler ediyor, rahatsız oluyoruz. Babam falan hep uyarıyor, ama yine yapıyorlar. Bi de bizim parkta bi tane çocuk var, herkese bulaşıyor, küfürler ediyor, uyarılmasını istiyorum”

 

-“meraba Başkanım öncelikle, arkadaşımın da dediği gibi gece abiler gelip içki içiyor, küfür ediyorlar genellikle, babam da uyarıyor, şurda ağaçların orda içiyorlar.”

 

Vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinleyen Başkan Tosun ve ekibi not aldılar. Vatandaşlara dağıtılan bloknotlara, taleplerini yazan vatandaşlar Başkan Tosun ve daire müdürlerine bloknotları teslim ederek ayrıca yazılı olarak da taleplerini ve sorunlarını bildirdiler.

Soruları ve talepleri sözlü olarak da tek tek cevaplayan Başkan Tosun “Biz  burada bulunan arkadaşlarımla daire müdürlerimle önümüzdeki süreçte  stratejik planlarımıza koyup, sizlere bu hizmeti getireceğiz. Yani burada bir Katılımcı Belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istiyoruz. çocukların, gençlerin, sizlerin Belediyenin yönetimine katılmanızı, Belediye Yönetimine katılıp bizlere taleplerinizi bildirmenizi istiyoruz. Biz de bu taleplerinizi size hizmet olarak döndürmeyi istiyoruz.” Diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, TOSUN;, "KATILIMCI, YÖNETİM, ANLAYIŞIYLA, ŞEHRİMİZİN, GELECEĞİNE, HEP, BİRLİKTE, YÖN, VERİYORUZ",
Yorumlar
Haber Yazılımı