Bir acı haykırış,çığlık..!
Haber
18 Ocak 2022 - Salı 14:21 Bu haber 3230 kez okundu
 
Bir acı haykırış,çığlık..!
Sevgili kardeşimiz,canımız Nilay Türkmen yazdı.. Biz O'nun çığlığını duyduk ya siz?
Bandırma Haberi
Bir acı haykırış,çığlık..!

 

"Yıllarca buna karşı koymaya çalıştım. Önce Sağcı, Solcu diye böldüler, sonra Belediye İşletme. Arkadan Samici Mertkanci olduk,isimler değişti zamanla Recepci Hüseyinci diye devam ettik.
Ben cokkkk eski Belediyeciyim aslında babadan gelme, o yüzden ceddini cibiliyetini de bilirim her taşının !... Kazmasını, küreğini bildiğim gibi.
 
Ama şu bir gerçek ki hiç Şantiyeci, Ïdari binacı olmadık, hiç masa başında oturan tahsilliler olarak kamyon, kepçe kullanan arkadaşlarımızın mesaisini tartışmadık hatta daha fazlasını hakettiklerini iddia ettik,memur arkadaslarımızın bordrolarını merak etmedik, "işçi memur elele" diye attık hep sloganlarımızı, geçici işçi olarak çalışırken daha iyisini nasıl elde ederiz diye mücadele ettik kimseyi hedef etmedik, sözleşmesi biten abilerimizi ablalarımızı canı gönülden tebrik ettik maaşınız ne kadar oldu diye sormadık, onların eylemlerinde hep bir ağızdan bağırdık çünkü omuz omuza olmamız gerektiğinin , birlikte daha guclu oldugumuzun farkindaydik. MEMUR-İŞÇİ-GEÇİCİ İŞÇİ çocukları diye ayırmadık çocuklarımızı hepsi dokunulmazdı,kiymetliydi, hepsi iyi bir hayatı ve gelecegi hakediyordu ve mücadele onlar içindi.
 
Şimdi çok üzgünüm, çok ofkeliyim. Vefasızlığa, saygısızlığa, ağıza sakiz edilen emeğe, mesnetsiz konuşmalara, daha iyisi yerine kim daha iyi yarışına sokulan ayrıştırılan işçi sınıfı adına çok üzgünüm...
 
Yan yana oturduğum, aynı işi yaptığım, emeğimi, ekmeğimi paylaştığım, balık tutmayı öğrettiğim yıllarca emek verdiğim "abla gozunuzaydin inşallah bize de iyi bir seyler gelirde rahatlariz hep beraber" diyen, emeği asgari ucrete gelen zamla agza surulen bir parca balla asla odenmeyecek olan, kadro gazelleriyle uyutulmaya, sindirilmeye, kaldırılmaya çalışılan, daha yürüyecek, düşecek, kaybedecek, kazanacak cokkkk yolu olan , bizi rakibi değil, kıstası değil ablası abisi gibi gören şirket iscisi kardeslerimiz adına üzgünüm.
Yıllarca soyledim yine söylüyor
 
INADINA SENDIKA INADINA DISK
TASERONA KADRO
ISCI MEMUR ELELE GUZEL GUNLERE"
Kaynak: Editör:
Etiketler: Bir, acı, haykırış,çığlık..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı