Brezilya İşçi Davası Partisi: Erdoğan’ın zaferi emperyalizmin yenilgisidir
Haber
29 Mayıs 2023 - Pazartesi 23:28 Bu haber 1320 kez okundu
 
Brezilya İşçi Davası Partisi: Erdoğan’ın zaferi emperyalizmin yenilgisidir
Brezilya'da aşırı sol görüşlü İşçi Davası Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısı için "Erdoğan emperyalizmi yenerek Türkiye'de seçimleri kazandı." ifadesini kullandı.
Dünya Haberi
Brezilya İşçi Davası Partisi: Erdoğan’ın zaferi emperyalizmin yenilgisidir

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erdoğan’a dünyadaki liderlerden tebrik mesajları gelmeye devam ederken, Brezilya’dan sol bir partinin Twitter paylaşımları dikkat çekti. İşçi Davası Partisi’nin (PCO) resmi Twitter adresinden Erdoğan’ın seçim zaferi tebrik edildi.

Portekizce dilinde paylaşım yapan hesap Türkçe tweetler de attı: “PCO emperyalizme karşı mücadelesinde Türk işçilerinin yanındadır. Brezilyalılar da aynı mücadeleyi veriyor. Erdoğan'ın zaferi, emperyalizm için bir yenilgiydi. Bu nedenle, tüm dünya halkları için bir zaferdi. Dünyanın bütün işçileri, birleşin! Kahrolsun emperyalizm!”

 

Erdoğan'ın Türkiye'deki zaferinin emperyalizm için bir başka yenilgi olduğunu belirten parti, “Dünya halkları tekellerin dünya diktatörlüğüne karşı ayaklanıyor.” yorumunu yaptı.

‘RUSYA VE ÇİN İLE İTTİFAK KURULMALI NATO’DAN ÇIKILMALI’

Erdoğan Türkiye'deki seçimleri emperyalizmi yenerek kazandığını vurgulayan PCO, “Cumhurbaşkanı işkencecilerin üzerine gitmeli, Rusya ve Çin ile ittifak kurmalı ve NATO'dan çıkmalıdır! Emperyalizm Ortadoğu'dan defolsun!” ifadelerini paylaştı.

Emperyalizm bir kez daha yenildiğini belirten PCO, Erdoğan'a karşı darbe niteliğindeki devasa bir kampanyanın ortasında seçildiğini ve emperyalizmin Batı Asya’da kontrolünü kaybettiğini değerlendirdi.

 

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDILAR

PCO Erdoğan’ın zaferini kutlarken aynı zamanda Millet İttifak’ı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldı. Partinin Twitter adresinde “Türkiye'deki seçimlerin ikinci turu bugün yapılıyor ve çaresiz kalan emperyalizm, her ne pahasına olursa olsun Erdoğan'ın rakibinin adaylığını güçlendirmeye çalışıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Muharrem İnce’ye ABD ve AB istihbaratıyla şantaj kurulduğunu belirten PCO, “Şantaj altında, ABD ve AB istihbaratı ilk turda dördüncü olan adayın adaylığını geri çekmesini sağlayarak, Ruslar ve diğer geri kalmış ülkelerle giderek daha fazla ittifak kuran Erdoğan'a karşı ‘tek bir muhalefeti’ güçlendirmeyi amaçlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

SOSYAL MEDYADAN "SOL"A TEPKİLER EKSİK OLMADI 

Brezilya İşçi Davası Partisi'nin bu paylaşımına kimi "solcu"lardan da tepkiler geldi. Verilen tepkiler, Brezilya'dan görünen gerçeğin Türkiye'de anlaşılmamasına hayret ettirdi.

Buna karşın Türkiye'deki "sol"a eleştiriler de eksik olmadı. Brezilya İşçi Davası Partisi'nin paylaşımını alıntılayan kullanıcılar Türkiye'deki "sol"un emperyalizm tehdidini göremediğini, küreselciliğini eleştirdi. 

Kullanıcılardan biri TİP'i etiketleyerek, "siz komünist değilsiniz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Brezilya, İşçi, Davası, Partisi:, Erdoğan’ın, zaferi, emperyalizmin, yenilgisidir,
Yorumlar
Haber Yazılımı