Hablemitoğlu’nun ardından
Haber
01 Şubat 2022 - Salı 12:11 Bu haber 6111 kez okundu
 
Hablemitoğlu’nun ardından
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı..
Gündem Haberi
Hablemitoğlu’nun ardından

 

18 Aralık  2002 tarihinde Ankara’da evinin önünde öldürülen Dr. Necip Hablemitoğlu, cinayetinin üzerinden yirmi yıl geçtikten sonra katil zanlısının Ukrayna’dan MİT tarafından yakalanıp, ülkeye getirilerek  Emniyet ve Yargıya teslim edilmesiyle soruşturması derinleştirildi.

Dr. Hablemitoğlu, arkadaşımdı ve katledilmeden yaklaşık 1 ay önce Bandırma’da  eşi ve çocukları ile misafirim olmuş, birlikte radyo programı yapmış, konferans vermişti. FETÖ’nin Emniyet içerisindeki kirli ilişkilerini resmettiği ‘Köstebek’ isimli kitabını yayınlamaya çalışıyor, aldığı ‘ölüm’ tehditleri ile uğraşıyordu ve evinin önünde öldürüldü.

Yayınladığım ‘MYSİA’ isimli kitabımın önsözünü de  konuştuğumuz gibi o yazacaktı, olmadı, oldurulmadı.. O’ ülkemin aydınlık yüzü,  bir Cumhuriyet aydını, karanlığın ve kirli ilişkilerin üzerine kararlılıkla giden  yiğit bir insandı. Alman vakıflarının ve Alman istihbarat örgütü BND’nin  ‘çevrecilik’ görüntüsü altında Türkiye’ye dönük   faaliyetlerini deşifre ettikten sonra ABD/CIA’nın FETÖ üzerinden  gladyo faaliyetlerini ,devlet içinde örgütlenmesini deşifre etmeyi bir aydın olarak görev kabul etmişti.

Dr.Necip Hablemitoğlu..ülkemin ulusal bağımsızlığı ve gerçek anlamda egemenliği için çarpan yurtsever bir yürek, aydınlık bir Cumhuriyet aydını, bilim insanı ve aydındı. Eğilip bükülmeyen, bu uğurda ölümü gülerek karşılayan bir Kuvâ-yi Milliyeci idi..  Halkının evladıydı. Aynı Uğur Mumcu ve kurşunlanarak, parçalanarak katledilen diğer yol arkadaşları gibi..

Hepsini saygıyla ve sevgiyle yad ediyor, özemle arıyor, anıyorum..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hablemitoğlu’nun, ardından,
Yorumlar
Haber Yazılımı