“İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” Projesinin Tanıtım Tırı Balıkesir’de
Haber
07 Kasım 2022 - Pazartesi 11:06 Bu haber 5902 kez okundu
 
“İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” Projesinin Tanıtım Tırı Balıkesir’de
Vali Hasan Şıldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” Projesi kapsamında Balıkesir’e gelen tanıtım tırını ziyaret etti.
Bölge Haberi
“İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” Projesinin Tanıtım Tırı Balıkesir’de

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin tanıtımı için İllerde vatandaşlara bilgilendirmeler yapılan tırın ilk ziyaretçisi olan Vali Şıldak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Emlak Yönetim Bölge Sorumlusu Ali Kodal’dan bilgi aldı.

Türkiye’de TOKİ tarafından yapılan konut projelerinin bir devrim olduğunu ifade eden Vali Hasan Şıldak, “Modern mimari tekniklere göre, vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilen binaların sağlam ve depreme dayanıklı oluşu, konutların yerleşim yerlerinde iyi bir çevre düzenlemesiyle yerleşke olarak planlanması, içindeki tüm sosyal donatıların yer alması konut üretimi anlamında devrim oluşturmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın son olarak açıkladığı Sosyal Konut Projesi de bunun adeta taçlandırılmasıdır. Ülkemizde belli bir gelir grubundaki vatandaşlarımıza sunulan 250 bin konutun yer aldığı bu fırsat, toplumumuzda son derece gerekli bir ihtiyacın karşılığını hayata geçirmiş oluyor. İlk etapta 17 ilde yapılacak konutların startı verilmiş oldu. Balıkesir’de de 3 bin 700’ün üzerinde konut inşa edilmiş olacak. Konutların kısa sürede hayata geçmesini temenni ediyorum. Ülkemize, İlimize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 

Toplu Taşıma Meydanı’nda 2 gün süreyle bilgilendirme yapılacak tırda vatandaşlar sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde konutlardaki odaları da görebilecekler.
Kaynak: Editör:
Etiketler: “İlk, Evim,, İlk, İş, Yerim,, İlk, Evim, Arsa”, Projesinin, Tanıtım, Tırı, Balıkesir’de,
Yorumlar
Haber Yazılımı