İnançsızlık, soysuzluğa davetiyedir.!
Haber
24 Haziran 2022 - Cuma 14:06 Bu haber 2525 kez okundu
 
İnançsızlık, soysuzluğa davetiyedir.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, Adana'da daha önce "burada petrol yok" denilerek yabancı şirketlerin vazgeçtikleri alanda 66 yaşındaki bir çiftçi ile TPAO'nun sondaj çalışmalarısonucu aynı alandan petrolün fışkırmasını değerlendirdi.
Manşet Haberi
İnançsızlık, soysuzluğa davetiyedir.!

 

Ülkemizin enerjide dışı bağımlılığı 70’in üzerinde.2022 yılı bütçesine göre, enerjide dışa bağımlı olmanın  ülkeye faturası 60-70  milyar ’ı geçecek. On yıllardır ülkeyi yönetmiş siyasal iktidarların enerji konusunda ortak savunmaları “ülkemiz petrol, doğal gaz fakiri, TPAO ile yabancı şirketlere .bugüne kadar sayısız sondaj yaptırdık, çuvalla para ödedik ama yok oğlu yok” denildi. Hatta rahmetli Demirel’in tabiriyle, petrol vardı da “biz mi içtik” sözlerini okurlarımız anımsarlar.

Bir de hep konuşup, tartışılmış ve kimilerince de  ‘ bunlar şehir efsaneleri’ diye gülünüp, geçiştirilmiştir: Yabancı şirketler sondaj çalışmalarında petrolü bulsalar da yok ‘diyerek kuyuları kapatıyorlar ama gün gün birileri çok üzülse de gerçeğin böyle olmadığını TPAO’nın yaptığı sondaj çalışmalarıyla gördük, tanık olduk ve anladık..! Birilerinin  tersini iddia edenlere yönelik ’komploculuk’  ithamları gün gün berhava oldu..!

Köyde çiftçilik yapan 66 yaşındaki çiftçi İsa Sezgin, ağzına sağlık, ne de güzel konuyu özetlemiş:” Buraya tırlarla malzeme geliyor. Demek ki büyük bir şeyler var ki geliyor. 1967 yılında ben çocukken buraya yabancılar geldi ve 20-30 metrelik kuyu açıp ‘Burada bir şey yok’ deyip çekip gittiler. Ancak en sonunda bizim insanımız buldu bu petrolü. Mutlaka burada petrol var. Yabancı burada sana para kazandırmaz. Burada Türkiye’nin kalkınması, para sahiplerinin elini çekmesi demek. Ne zaman sen muhtaç olursun yabancı gelir buraya parasıyla para kazanır. Sende yarı aç, yarı tok kalırsın.”

Küresel ülkeler ve güçler bizim gibi gelişmekte olan hiçbir ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında itici güç olacak enerji de bağımsız olmanızı, enerji kaynaklarına ulaşıp, kendi imkanlarınızla işleyip, ekonomik ve sosyal kalkınmanızı sağlamanızı istemiz. İstemediği gibi, engeller. Çünkü, enerji de bağımlı olmanızda, Pazar olmanızdan çıkarları, yararları vardır.

Sadece petrol ve doğal gaz mı!? İlçemizde Mutlular Grup’un çer-çöpten yanı katı atık kullanarak ürettiği yanı başınızdaki elektrik üretim tesisine bir bakın ve önemini anlayın.. Ya da rüzgar pervanelerini şöyle gerine gerine bir izleyin. Bu yatırımlar ve harcanın emek, ne kutsi ve ne ulvi bir çabadır.!

Atatürk’ün “Türk, öğün, çalış, güven’ sözlerinde dikkat çektiği gibi ulusal özgüven, ulusal birlik, beraberlik, dayanışma, inanç ve kararlılık yaşamlarımızda vazgeçilmez değerlerimiz olmalı. Biz, birilerine inat başarırız.!

Kaynak: Editör:
Etiketler: İnançsızlık,, soysuzluğa, davetiyedir.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı