İYİ Parti'de büyük çöküş!
Haber
25 Nisan 2023 - Salı 00:49 Bu haber 1692 kez okundu
 
İYİ Parti'de büyük çöküş!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin baraj altında kaldığı itirafının ardından bu kez de yaşanan çöküşün nedenlerini sıraladı. 8 maddede çöküşü anlatan Çıray, Meral Akşener'in masadan kalkması, masadaki sürecin yönetilememesi, derin güven kaybı ve liste krizi gibi nedenlerle oylarının eridiğine dikkat çekti.
Siyaset Haberi
İYİ Parti'de büyük çöküş!

14 Mayıs seçimlerine az bir süre kalıren İYİ Parti'nin son günlerde yaşadığı oy kaybı partililer tarafından da gündeme getiriliyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda partide yaşanan çöküşü nedenleri ile birlikte dile getirdi.

BÜYÜK ÇÖKÜŞÜ 8 MADDEDE SIRALADI

Çıray, anketlerde yüzde 17'leri gören İYİ Parti'nin oylarınının neden erdiğini 8 maddede sıraladı. Çıray'a göre İYİ Parti'deki büyük çöküşün nedenleri şöyle:

  • Afyon olayı
  • Merkez parti olup olmama konusunda zigzaglar
  • Ömer'in yolu
  • Lideri kadın olan bir partide "bacıya" küfür
  • Masa süreçlerinin yönetilememesi
  • Asla masadan kalkmam deyip kalkmak
  • Derin güven kaybı
  • Liste felâketi

 

"ÇOK DÜŞTÜK TOPARLAYAMIYORUZ"

Çıray kendisine yöneltilen "Masaya dönüldükten önce ve sonra arasında yaptırdığınız anketlerde nasıl bir değişim var?" sorusuna ise "Çok düştük toparlayamıyoruz" yanıtını verdi.

"OYLARIMIZ BARAJ ALTI" İTİRAFI

Aytun Çıray, 8 Nisan'da yaptığı paylaşımda İYİ Parti Milletvekili adaylığından çekildiğini belirtmiş ve "14 mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla İYİ Parti milletvekili adaylıĝımdan feragat ediyorum. İzmir'de Saygıdeğer Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması.. Ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım." ifadelerini kullanmıştı.

ÖMER'İN YOLU

İYİ Parti, birbirlerine zıt fikir ve ideolojilere sahip siyasetçileri yan yana kullanarak Ömer'in Yolu isimli bir afiş hazırlamıştı. Afişte Fatih Sultan Mehmet'ten Atatürk'e, Alparslan Türkeş'ten Adnan Menderes'e kadar dikkat çeken isimlere yer verilmişti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İYİ, Parti'de, büyük, çöküş!,
Yorumlar
Haber Yazılımı