Milli sporcularımızdan çifte zafer
Haber
15 Mayıs 2022 - Pazar 05:58 Bu haber 2286 kez okundu
 
Milli sporcularımızdan çifte zafer
Ay-yıldızlı bayrağımızı Brezilya’da temsil eden erkek ve kadın milli voleybol takımlarımız, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda altın madalyaya ulaştı. Türk voleybolu 2017 Samsun’dan sonra voleybolda bir kez daha adını tüm dünyaya duyurdu.
Spor Haberi
Milli sporcularımızdan çifte zafer

Olimpik branşlarda büyük bir atılım içerisinde olan Türk sporu, işitme engelliler kategorisinde de uzun vadeli hedeflerle çalışmanın meyvelerini topluyor. Bu yıl Brezilya’da 24’üncüsü düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’ndan (Deaflympics) hem bireysel mücadelelerde hem de takım oyunlarında peşi sıra güzel haberler geliyor.

Brezilya’nın Caxias do Sul kentinde düzenlenen organizasyonda hem erkek hem de kadın milli voleybol takımlarımız altın madalya kazandı. İşitme engelliler kategorisinde Samsun 2017’de önemli bir çıkışa imza atan Türk voleybolu, şampiyonluk hedefiyle gittiği Brezilya’da Türk spor tarihinin en önemli başarılarına imza attı.

 

 

EFELER SET VERMEDEN ALTIN MADALYAYA

Oyunların çeyrek finalinde ev sahibi Brezilya ile karşılaşan ve rakibini 3-0 yenerek yarı finale yükselen Erkek Voleybol Milli Takımımız, bu turda da İtalya’yı 3-0’la saf dışı bırakıp finale çıktı. Cumayı cumartesi gününe bağlayan gece saatlerinde, ay-yıldızlı takımımız finalde Ukrayna ile karşılaştı. Rakibini set vermeden mağlup eden milliler, Olimpiyat şampiyonu olma gururunu yaşadı.

2017’de Samsun’da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda da şampiyonluğa ulaşan Türkiye, böylece üst üste ikinci kez aynı tarihi başarıyı yakalamış oldu.

Şampiyon sporcularımız için bir kutlama mesajı yayımlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı: “24’üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Ukrayna İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı’nı mağlup ederek altın madalya kazanan Türkiye İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımımızı canı gönülden kutluyorum. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

‘SULTANLAR’DAN DA AYNI TARİFE

2017 Samsun’da çeyrek final yaşayan Kadın Voleybol Milli Takımımız da Olimpiyat Oyunları’ndaki performansıyla gururumuz oldu. Çeyrek finalde Meksika’yı set vermeden geçen ay-yıldızlılar, yarı finalde Japonya ile karşılaştı. Bu turda Japonya’yı saf dışı bırakan ekibimiz, finalde İtalya’nın rakibi oldu.

“Sultanlar”, finalde de İtalya’ya şans tanımadı. Üstün bir oyun sergileyen millilerimiz, müsabakadan 3-1 galip ayrılarak Olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı.

Kadın Milli Voleybol Takımımız için de bir mesaj paylaşan Bakan Kasapoğlu, “Brezilya'nın Caxias do Sul kentinde düzenlenen 24’üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nda İtalya’yı mağlup ederek altın madalya kazanan Türkiye İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Harika bir performans gösteren milli voleybolcularımızı tek tek kutluyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TİESF’TEN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Her iki takımımızın da Olimpiyat şampiyonu olmasının ardından Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonundan anlamlı bir paylaşım geldi. TİESF’in kurumsal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi: “Marşımızda da söylediğimiz gibi ‘Al bayrağımızı dalgalandırmaktır hedefimiz. Sporun sessiz sesleriyiz biz. İsmimiz tüm dünyada duyulsun. Vatan bizimle gurur duysun.’ Kırmızı, beyaz, şampiyon Türkiye!”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Milli, sporcularımızdan, çifte, zafer,
Yorumlar
Haber Yazılımı