Virüsün şakası yok.!
Haber
04 Ağustos 2022 - Perşembe 12:58 Bu haber 2205 kez okundu
 
Virüsün şakası yok.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, artan pandemi ve ölüm vakalarını değerlendirdi..
Manşet Haberi
Virüsün  şakası yok.!

2029 yılının son günlerinde patlayan ve 2020 yılı ile 2021 yılının ortalarına kadar devam eden COVID-19  salgını aşılamanın başlaması ile uygulanması sürecinde yerli aşı TURCOVAC’ın da üretilmesi, aşılamanın yaygınlaşmasıyla büyük ölçü  de öldürücü etkisini yitirmişti. Kuşkusuz, pandeminin etkisini yitirmesinde karantina ve yurttaşların hijyen önlemlerine uymasının da  ( maske+el yıkama+ mesafe  gibi) büyük rolü oldu.

 

Sağlık Bakanlığı’nın önceki  gün  yayınladığı ‘Türkiye Haftalık Kovid-19 Tablosu’ 18-24 Temmuz 2022 tarihlerini kapsıyor ve tablo dehşet verici. Geçtiğimiz hafta içerisinde 365 bin 424 vaka ortaya çıkarken 157 kişi yaşamını yitirmiş, 265 bin 962 kişi ise iyileşmiş. Türkiye’deki toplam vaka sayısı 15 milyon 889 bin 495’e, toplam vefat sayısı ise 99 bin 341’e ulaştı.

 

Hastane yönetimlerinden, doktor ve hemşirelerden edindiğimiz bilgilere göre, bölgemizde de vaka sayısında artış ve yoğun bakımlar da ciddi hareketlilik yaşanmaya başlamış. Zaten sağımız ve solumuzda  aşılarını vurdurmuş olmalarına karşın artan pozitif vakalara hepimiz yine tanık oluyoruz.

 

Neden?

 

Çünkü, pandemi konusunda  kişi ve toplum olarak gevşedik ve rehavete kapıldık. Sağlık Bakanı Koca’nın artık herkes kişisel önlemlerini almalı uyarısına karşın maske ve hijyen konusunda abartılı ve rahatsızlık verici bir boşvermişlik içindeyiz. Oysa ki, bu işin şakası yok ve bir hafta içerisinde pandemiden kaybettiğimiz insan sayısı 157..!

 

Yine belli rahatsızlıkları olan 65 yaş üstü ile özellikle çocuk ve gençlerimizi koruyamıyoruz. İnatla aşılarımızı tamamlamadığımız gibi hatırlatma dozunu da vurdurmuyor, hastalığa ve ölüme davetiye çıkartıyoruz. Bir de önümüz seçim ve mitingler, miting kalabalıkları başladı. Binlerce, on binlerce  insan iç içe..

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Virüsün, , şakası, yok.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı