Viyadük ve kavşak düzenlemesine benzemesin.!
Haber
24 Haziran 2022 - Cuma 16:13 Bu haber 2987 kez okundu
 
Viyadük ve kavşak düzenlemesine benzemesin.!
Bandırma’da yapılması planlanan meydan ve yaşam alanı projesiyle ilgili imar planı değişikliği Balıkesir Büyükşehir Meclisinin Salı günü yapılacak oturumunda ele alınacak. Malta Projesi'ni hayata geçirmek için çalışmalara başlayan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tosun'un gündeminde CinÇukuru Projesi ile meydan ve sahil düzenlemesi de varken, Büyükşehir belediyesinin meydan ve sahil şeridi düzenlemelerini gündeme taşıması kamuoyunda ilgi ile karşılandı.
Bandırma Haberi
Viyadük ve kavşak düzenlemesine benzemesin.!

Plan değişikliği öncesinde gazetecilere  açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “Bandırma ticaretten sanayisine, eğitimden spora bütün alanlarda Balıkesir’in en büyük ve önde gelen ilçelerin başında gelmektedir. Ancak bu Belediyecilik açısından Bandırmalı hemşerilerimizin dinlenme, eğlenme ve vakit geçirmeleri için Bandırma’ya yakışan yaşam alanları, Meydan düzenlemeleri son derece yetersizdir.  Bandırma’nın gelişim ve değişimine uygun yaşam alanlarına ve görünüme kavuşması zorunludur. Bu sebeple Büyükşehir Belediyemiz Bandırma’ya yakışan bir yaşam alanı ve meydan düzenlemesi projesini hayata geçirebilmek için yaptığı çalışmaların sonuna gelmiştir. Büyükşehir Belediyemiz bu kapsamda Bandırma’ya yakışır prestijli bir alan oluşturabilmek için Bandırma sahil meydanı dolgu alanında proje çalışması başlatmıştır. Bu kapsamda Bandırma Belediyemiz ile birlikte toplantılara başlanarak Bandırma Meydan Projesi oluşturulmasında sona gelinmiştir” dedi.

 

-Tam anlamıyla büyük bir yaşam alanı olacak

Büyükşehir Meclisi’ne gelecek planlarda alan tam anlamıyla büyük bir yaşam alanı olacağının altını çizen Şahin “Alanda parklar, millet bahçesi, çocuk oyun alanları, kültür sanat yapıları, otopark, eğitim, sağlık ve ibadet alanı, yürüyüş yolları, spor tesisleri , sosyal tesislerle  Bandırmaya yakışır bir proje tasarlanmaktadır. Bu askeri alan projemiz ile Bandırma Meydan düzenlemesi birbirini finanse edecek biçimde düşünülmüş ve sonuç olarak Büyükşehir Belediyemiz buradan elde edeceği geliri Bandırma için harcayacaktır” ifadesini kullandı.

-Klişe sloganların gölgesi olmadan her zaman konuşmaya açığız

Şahin “Ülkemizde garip bir zihniyet maalesef hemen ortaya çıkmakta ve artık ezberlediğimiz klişe sloganlarla hizmeti engelleme çabası içine girmektedir. Umarım bu proje Bandırmanın ve şehrimizin gündemine geldiğinde bu zihniyet hemen hortlamaz. Biz AK Parti gurubu ve Büyükşehir olarak fikirleri sağlıklı zeminde, klişe sloganların gölgesi olmadan her zaman konuşmaya açığız. Zaten bu süreç bu güne kadar Bandırma Belediyesi ile birlikte yürütülmüştür. Bandırma Belediyesi ile görüşerek ortaya çıkan proje Bandırma ve şehrimiz gündemine geldiğinde elbette konu hakkında görüşler ortaya çıkacaktır. Görüşlere her zaman açığız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın oluşturduğu vizyon gereği çevreye, insana, doğaya ve şehircilik ilkelerine uygun projeler geliştirilmesini önemsiyoruz. Bu ilkeler doğrultusunda öncelikle o bölgede yaşayan hemşerilerimizin görüşleri ve uzmanların fikirleri bizler için önemli. Umarız bu süreçte katkı sağlayıcı bir fikir ortamı sağlanarak Bandırmamız ve şehrimiz için gelecek nesillere güzel alanlar bırakırız” şeklinde konuştu.

-Edip Uğur döneminde satın alınmıştı

Hatırlanacağı üzere, 1990 yıllarda boşaltılan askeri alan 2015 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından “Toplu Konut Alanı” olarak değerlendirilmek üzere Toplu Konut İdaresine  devredilmişti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 260 dönümlük bu alanı 2016 yılında TOKİ’den satın almıştı. Büyükşehir Belediyesi bu alanı konutu az ancak yeşil alanları, dinlenme ve eğlence alanları olarak planlamak üzere 2017 yılında uluslararası bir proje yarışması düzenlemişti. Ancak Koruma Kurulu bu projeyi uygun bulmamıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Viyadük, ve, kavşak, düzenlemesine, benzemesin.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı