Erhan GÖÇMEN SADECE GABAR’DA, SADECE KARADENİZ’DE DEĞİL HER ALANDA ÖZVERİLİ ÇALIŞMA ÜZERİNE
Yazı Detayı
06 Mayıs 2023 - Cumartesi 00:41 Bu yazı 70 kez okundu
 
SADECE GABAR’DA, SADECE KARADENİZ’DE DEĞİL HER ALANDA ÖZVERİLİ ÇALIŞMA ÜZERİNE
Erhan GÖÇMEN
 
 

 

Son yıllarda ülkemizde yapılan hemen hemen bütün işlerde inanılmaz bir çalışma temposu içinde vatandaşlarımızın koşuşturmakta olduğunu görüyoruz.

Neden acaba? Ne oluyor da toplumumuz başarma adına bulunduğu her ortamda çok güçlü refleksler gösteriyor? Hatırlarsak eğer geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız orman yangınlarında, sel felaketlerinde, Korona salgını esnasında, deprem felaketlerinde yurdumuzun dört bir tarafından vakit geçirmeden yardım için bölgelere koşan, yardım için çırpınan vatandaşlarımızı tanıdık. Özellikle milyonlarca vatandaşımızı etkilendiği Kahramanmaraş depreminde felaketzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermede 7/24 çalışan gönüllü vatandaşlarımız, sivil- asker görevlilerimiz sayesinde acıların azaltılmasında büyük mesafeler kazandığımızı görüyoruz.

Hele hele savunma sanayisi konusunda yapılan teknik çalışmalarla kısa sürede TSK’mızın ihtiyaçlarını karşılamak noktasında büyük başarılara imzalar atan bilimsel kadrolarımıza büyük alkışlar borçlu olduğumuzu da söyleyebiliriz.

Ve dün akşam CNN Türk’te yayınlanan programda Gabar’da keşfedilen günlük 100 bin varillik petrol konusu hakkında TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’i dinlediğimde yine çok zor şartlar altında inanılmaz bir görevin nasıl başarıldığına tanık olduk.

   Gerçekten de millet olarak bugün nerede bir sıkıntı varsa son yıllarda inanılmaz bir birliktelik içinde birbirimize yardım konusunda adeta yarış halinde olduğumuzu söylemek çok da iddialı bir söz olmaz sanırım.

    Aslında kimsenin kimseyi zorlamadığı, iyi çalışın, yardımcı olun demediği ama çalışma ortamlarına baktığımızda aziz milletimin büyük bir özveri içinde depremzedeler için barınma inşaatlarında, iaşe, sağlık, eğitim ve diğer pek çok çalışmada iş başı yaptıklarını görüyoruz.

    Ben böylesine topyekün diyebileceğim bir çalışmayı bundan bir asır önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün önderliğinde işgale karşı nasıl karşı durduğumuzu, büyük fedakarlıklarla zorlukları nasıl aştığımızı ve vatanımızı kurtararak CUMHURİYETİMİZİ kurduğumuzu hatırlıyorum.

     Demem o ki bu AZİZ MİLLET nasıl bir sıkıntı olursa olsun acılar karşında birlikte durmayı başaran, elinden ne geliyorsa yapmayı bilen ve her türlü fedakarlığı gösterebilme adına gençlerimize, gelecek nesillerimize iyi örnekler vermeye devam ettiğini söylemek isterim.

 
Etiketler: SADECE, GABAR’DA,, SADECE, KARADENİZ’DE, DEĞİL, HER, ALANDA, , ÖZVERİLİ, ÇALIŞMA, ÜZERİNE,
Yorumlar
Haber Yazılımı