HDP'li Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı
Haber
02 Mart 2022 - Çarşamba 16:45 Bu haber 3020 kez okundu
 
HDP'li Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı
Öldürülen PKK’lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan ve “silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla hakkında iki fezleke hazırlanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel‘in yasama dokunulmazlığı, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamayla kaldırıldı.
Türkiye Haberi
HDP'li Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı

Genel Kurulda, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon tarafından Semra Güzel hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin iki rapor ele alındı.

HDP, raporun görüşmelerine geçilmeden, Anayasaya aykırılık iddiasıyla usul tartışması açılmasını istedi. Yapılan görüşmelerin ardından TBMM Başkanvekili Celal Adan, tutumunda bir değişiklik olmadığını bildirdi ve görüşmelere devam edildi.

Diyarbakır Milletvekili Güzel adına savunma yapan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç’un konuşması yaklaşık 3 saat sürdü.

Oluç, bir kimsenin terör örgütü PKK kamplarına gitmiş olmasının tek başına soruşturma konusu olamayacağını, bu kamplara giden herkesin örgüt üyesi olarak nitelendirilemeyeceğini savundu.

Oluç’un savunmasın ardından açık oylamaya sunulan ilk rapor için 365 oy kullanıldı; 313 “kabul”, 52 “ret” oyu kullanıldı ve Güzel‘in dokunulmazlığı kaldırıldı.

İkinci rapor üzerinde söz alan olmadı. Bu oylamada da 327 “kabul”, 52 “ret” oyu ile Güzel‘in dokunulmazlığı kaldırıldı.

Oylamanın bitmesinin ardından HDP’li milletvekilleri, ellerindeki pankartlarla Güzel‘in dokunulmazlığının kaldırılmasına tepki göstererek Genel Kuruldan ayrıldılar.

HDP’li milletvekilleri, Semra Güzel‘in dokunulmazlığının kaldırılmasını protesto etmek için, görüşmelerden önce Meclis bahçesinde yürüyüş yaptı. HDP’li milletvekilleri ellerinde “İrademe, vekilime dokuma” yazılı pankartlar taşıdı.

Öte yandan, Türkiye ile KKTC Arasında Kültürel İşbirliği Protokolünün İmzalanmasının Uygun Bulunmasına Dair Kanun Teklifi de Genel Kurulda kabul edildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HDP'li, Güzel'in, dokunulmazlığı, kaldırıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı