Market ve bakkallarda yağ reyonları neden boş?
Haber
07 Aralık 2021 - Salı 17:20 Bu haber 3396 kez okundu
 
Market ve bakkallarda yağ reyonları neden boş?
Ayçiçek yağlarının fiyatlarının artmasından sonra marketlerin 4-5 litrelik yağ rafları boşaldı. Marketler, “Toptancıdan alamıyoruz” diyor. Toptancıya sorarsan, “Üretici yağ vermiyor”. Yağ sanayicileri ise üretimde sıkıntı olmadığını, arz’ın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtiyor. Üretici-toptancı-market üçgeninde kaybolan yağların nereye gittiği merak konusu.
Türkiye Haberi
Market ve bakkallarda yağ reyonları neden boş?

Ayçiçek yağlarının fiuyatlarındaki gelişmelerden sonra 5 litrelik ay çiçek yağları raflardan kayboldu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaş açtığı ‘stokçuluk’ yemeklik yağda kendini göstermeye başladı.

 

Marketlerin 4-5 litrelik yağ rafları boşaldı. Marketler “Toptancılar yağa sınırlama getirdi” ifadelerini kullanırken, toptancılar “Üreticiler yağ vermiyor” iddiasında bulundu.

 

Yağ sanayicileri ise üretimde sıkıntı olmadığını, arzın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtiyor. Üretici, toptancı, market üçgeninde kaybolan yağların nereye gittiği merak konusu…

 

ZAM DEĞİL KOTA KOYDU 

 

Kur ve enflasyon bahanesiyle stokçuluğa soyunan vurguncular yine iş başında. Üretimde bir sıkıntı olmadığı halde bakkal, market ve zincir marketlerde bazı ürünlerde stokçuluk oluşmaya başladı.Bu ürünlerin başını yemeklik yağ çekti. Son 1 haftadır marketleri yağ raflarındaki boşluklar dikkat çekti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Market, ve, bakkallarda, yağ, reyonları, neden, boş?,
Yorumlar
Haber Yazılımı