M.Doğan: Bandırma, AK Belediyeciliği özlüyor.!
Haber
10 Mayıs 2022 - Salı 10:38 Bu haber 2420 kez okundu
 
M.Doğan: Bandırma, AK Belediyeciliği özlüyor.!
SonKurşun gazetesi olarak Bandırma Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan ile gerçekleştirdiğimiz söyleşinin 2.bölümünde Doğan,Bandırma’nın üç dönem belediye yönetiminde olan CHP’yi görüp, denediğini ve AK Belediyeciliği özlediğini belirterek, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimleri AK Parti’nin kazanacağını vurguladı.
- Haberi
M.Doğan: Bandırma, AK Belediyeciliği özlüyor.!

 

-Sn. Doğan, partiniz 2004 yılı Mart yerel seçimlerini Bandırma’da kazandı ve 5 yıl 2009 yılına kadar yerel iktidar Cemal Öztaylan ve Recep Eraydın’ın belediye başkanlığı dönemleriyle partinizdeydi.  2009’da gerçekleşen yerel seçimleri kaybettiniz ve başkanlık Sedat Pekel ile CHP’ye geçti. 2014 yerel seçimlerinde de CHP; Dursun Mirza başkanlığından Bandırma Belediyesi’ni kazandı. 2019 yılı yerel seçimlerini de  ‘Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Tolga Tosun kazandı. Yani üç yerel seçimini de kazanan CHP ve CHP’li adaylar oldu. AK Parti için yerel seçimleri CHP’ye karşı  kaybetmek sanki kaderiniz olmuş gibi. Bunu nasıl yorumluyorsunuz? Bir de her yerel seçimde AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı CHP lehine büyüyor.

 

‘PARTİMİZİN BANDIRMA’DA 12,700 ÜYESİ VAR.!’

 

- Bunun birden çok nedeni var. 2009 yerel seçimlerini hangi koşullarda ve nasıl kaybettiğimiz, nelerin yaşandığı iyi tahlil edilmeli. CHP, AK Partiye karşı bizce kirli bir seçil çalışması yürüttü. Asılsız itham ve iddialarhavada uçuştu. Kapı altlarından atılan asılsız iddiaların yer aldığı bildiriler falan filan. Zaeman içinde bu itham ve iddiaların hep yalan ve iftira olduğu ortaya çıktı. Bizim açımızdan durum   şöyle, 20 yıl oldu ve çok büyük bir parti AK parti. 20 yılda kaç tane yönetim geldi geçti, bazen insanlar geçmişi özlüyorlar, o zamanlar bu sosyal medya fazla yoktu, daha sıcak,  daha birlikte hareket ediliyordu. Bandırma’da çok güçlü bir teşkilat yapısı da var, çok güçlü bir AK Parti kitlesi de var.115-120 bin civarında seçmen var. 38 bin oy almışız Bandırma’da. Bu çok ciddi bir rakam. 12 bin 700 civarında Bandırma’da partimizin üyesi var.. Biz ittifaklar olmasa, 38 bin oy aldık Bandırma’da.  Yaklaşık 120 bin seçmen var, 40 oy alıyoruz biz. Az bir oy değil. Eğer bu ittifaklar olmasa biz, rahat rahat seçimi alırdık. Aday adayı hangi arkadaşımız olursa olsun alacağı oy yine aynı olurdu. Daha önceki seçimlerde kazanıldı, bir şeyler yapıldı ama bazen hizmetin yanında hürmet de etmek gerekiyor. Bu çok önemli bir şey. Hürmet edilmeyince insanların size ders vereceği tek bir yer var; Sandık. Bunun kazananı kim oldu? Bence hiç kimse olmadı. Bandırma üç dönem çok ciddi kayıplar yaşadı. Rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur bir şeyler yapmak istedi Bandırma’ya, Bandırma’nın önüne sekte vurdular ve hiçbir şey yaptırmadılar Bandırma’ya. Hep kullandığımız bir şey var, onlar buraya gelirken “satan belediye olmayacağız” diyerek geldiler, AK partili belediye döneminde Otogar, Avm, Belediye Binası, otel gibi muazzam işler yapıldı, örneğin oteli vs. birçok şeyi sattılar. AK Partiye satıyor diyenler kendileri sattılar. Onlar bitti köydeki arazileri sattılar. Büyükşehir bize yaramadı dedikleri halde, Büyükşehirden kendilerine gelen arazileri sattılar. Ramazan ayını ful dolu geçirdik. Çalmadığımız kapı kalmadı, ziyaret etmediğimiz ev kalmadı. Ayrım yapmak söz konusu bile olmadan, bir gönüle girmek için kapı kapı gezdik. Vatandaşın kapısın çaldık derdine derman olmaya çalıştık. Ne yapabiliriz, ne edebiliriz, bölgemize ne yatırım getirebilirizin çabası içinde olduk hep. Sağolsun bölge vekilimiz Yavuz Subaşı, buralarda pek görünmüyor diyorlar ama vekilimiz hakikaten çalışıyor. Toki meselesi, Toki’nin dışında yolların üzerine oldukça eğildi. Yaz sonuna kadar inşallah Avm’nin önündeki yol çalışmasını bitireceğiz. Bandırma’nın o çilesi bitecek. Gençlik Spor Müdürlüğünün yapacağı tesis konusunda da Yavuz Bey büyük mücadele gösterdi.Bandırma 2009’dan  bugüne üç dönemdir CHP’li belediye yönetiminin kent ve kendisi için ne anlam ifade ettiğini gördü ve yaşadı. Bandırma için bu yıllar kayıp yıllardır. Ben, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde kazananın Ak Belediyecilik olacağına inanıyorum. Bandırma, hizmete ve gönül belediyeciliğini tercih edecektir.

 

‘BANDIRMA’DA BÜYÜKŞEHİRE KARŞI YARATILAN OLUMSUZLUK ALGISI BİTMİŞ.SÖNMÜŞTÜR.!’

 

- Bandırma’da eminim sizin de karşınıza  geliyordur; Balıkesir’in büyükşehir olması ile birlikte, Bandırma’yla Balıkesir arasında -zaten müzmin geleneksel bir sorun vardı- ama o sorun gittikçe derinleşti. Bandırmada vatandaşın Büyükşehiri Bandırma’ya eğilmediği , yatırım yapmadığı, ilgilenmediği anlamında bir yargısı var. Bu konuda ne düşünüyorsun?

 

- Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz geldiğinde anlattım., Edip bey çok deneyimle bir siyasetçiydi. O dönemde Dursun Mirza falan konuşuyorlar, kapalı kapılar ardında konuşuluyor, sonra burada değişiyor. Buradan da yangına körükle giden bazı arkadaşlar vardı o dönem, kavgayı körüklediler. Büyükşehirin 20 tane ilçesi var. Edip Bey de o dönem bu sefer yüzünü Edremit’e , Körfez’e, Merkezdeki ilçelerine döndü. Ama şimdi Yücel Başkan geldiğinden beri hiç kavgasız gidiyor. Tolga’yı severim. Tolga başkanla beraber konuştuklarında, çok ciddi bir şekilde Tolga başkana, Bandırma için yardımcı olmak istediğini defalarca deklare etti. Her yerde de söylüyor. Çünkü Yücel Başkan buradan çok ciddi bir oy aldı. 38 bin oy aldı. ‘Sadece Balıkesir merkez benim değil, tüm Balıkesir’in ilçelerinin belediye başkanıyım ben’ diyor. Edip Uğur- Dursun Mirza döneminde bir şeyler oldu ama artık o algının kırıldığına inanıyorum.

 

‘ BÜYÜKŞEHRİN OLUMLU ETKİSİ SEÇİME KADAR HİZZEDİLECEK’

 

-Yani bir anlamda 2014-2019 arasında her iki belediye başkanı arasında olanlara baktığımızda Dursun Mirza’nın verdiği refleksleri hatırlıyorum, çekişmeleri, rekabeti ama sert rekabet. Bir süreç yaşandı, 2019 seçimleri ile beraber Tolga Tosun döneminde ise o rekabetçi o sert yaklaşım, üslup, hem Yücel başkanın yaklaşımıyla, hem Tolga başkanın yaklaşımıyla son buldu gibi görünüyor.

 

- O konuda mütevazı olmayacağım, bu konunun mimarı da benim. Ben bu uyumun sağlanması için çok ciddi efor sarfediyorum. Tolga başkana da Yücel başkana da hep yapıcı şeylerden bahsedip, Bandırma’ya gereken hizmetin yapılması gerektiğini anlatıyorum. Büyükşehir belediye başkanımız hem deneyimli, tecrübeli, bir de babacan tavrıyla, bölgeye ciddi destek sağlıyor ve önümüzdeki süreçte daha gözle görülür bir şekilde büyükşehirin Bandırma’da etkisi hissedilecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: M.Doğan:, Bandırma,, AK, Belediyeciliği, özlüyor.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı