Afrika zirvesinde mutabık kalındı.!
Haber
18 Aralık 2021 - Cumartesi 17:17 Bu haber 2231 kez okundu
 
Afrika zirvesinde mutabık kalındı.!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Birliği Dönem Başkanı Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi ve Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Mahamat ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Zirvede kabul ettiğimiz bildiri ve ortak eylem planıyla ilişkilerimizi daha da derinleştirecek bir yol haritası üzerinde mutabık kaldık. Bu zirveyle Türkiye-Afrika ilişkilerinde kritik bir eşiği daha aştığımıza inanıyorum." dedi.
Türkiye Haberi
Afrika zirvesinde mutabık kalındı.!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Türkiye-Afrika ilişkilerini yeni ve daha ileri bir seviyeye taşıyoruz. Birlikte kalkınma ve refah için güçlendirilmiş ortaklık temasıyla düzenlenmiş zirvemizde kabul ettiğimiz bildiri ve ortak eylem planıyla ilişkilerimizi daha da derinleştirecek bir yol haritası üzerinde mutabık kaldık. 2022-2026 dönemini kapsayan eylem planı kıtada barış, güvenlik ve adaletin tesisinden altyapı yatırımlarına, ticaretten gençlik ve kadınların gelişimine kadar geniş bir yelpazede ortaklığımıza rehberlik edecektir. Büyükelçi sayımızı 49'a çıkarmayı hedefliyoruz. 

Afrika kıtası ülkeleri ile iş yapan firmalarımızı teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

 

Son dakika... Erdoğandan Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi sonrası flaş açıklama: Mutabık kaldık

 

Biz birlikte kazanalım, birlikte kalkınalım, insanlarımızın refahını birlikte artıralım istiyoruz.

FETÖ ile mücadele eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Dünya 5'ten büyüktür düsturumuz çerçevesinde Afrika ülkelerindeki güvenlik önlemlerinin artırılmasına öncelik verdik.

Bu zirveyle Türkiye-Afrika ilişkilerinde kritik bir eşiği daha aştığımıza inanıyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda dün kabul edilen 2022 bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Afrika, zirvesinde, mutabık, kalındı.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı