Alevi önderler: Hedef Türkiye'ydi tuzağa düşmedik
Haber
06 Temmuz 2022 - Çarşamba 13:55 Bu haber 2431 kez okundu
 
Alevi önderler: Hedef Türkiye'ydi tuzağa düşmedik
Alevi kurumları Başbağlar Katliamı'nın 29'uncu yılında katliamı ve terörü lanetledi. Alevi dedeleri Madımak ve Başbağlar'ın acısının bir olduğunu, ikisinin de arkasında aynı gücün olduğunu vurguladı.
Türkiye Haberi
Alevi önderler: Hedef  Türkiye'ydi tuzağa düşmedik

 

2 Temmuz'da Sivas’ta kaybedilen aydınları anan Alevi kurumları, Başbağlar Katliamı’nı unutmadı. Ocakzadeler Meclisi, Çankaya Cem Evi Derneği ve Toroslar Cem Evi Derneği, Başbağlar Katliamı’nda hayatını yitiren yurttaşlar için mesaj yayınladı. Aydınlık’a konuşan Alevi kurumlarının temsilcileri “Hedef Türkiye’ydi, Alevisi, Sünnisi bu tuzağa düşmedik.” dedi.

‘ARKALARINDAKİ GÜÇ AYNI’

300'e yakın Alevi dedesinin oluşturduğu Ocakzadeler Meclisi’nin sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, “Madımak’ın da Başbağların da acısını yıllardır yüreğimizde yaşıyoruz. İkisi arasında yalnızca 3 gün olması çok manidar. Birliğimize yönelik bir dalga olduğunu açıkça gösteriyor. Başbağlar’da şehit düşen insanlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyorum.” diye konuştu.

 

 

Toroslar Cem Evi Derneği Başkanı Hüseyin Değerli, “2 Temmuz’da bilim adamı, yazar-çizer, ozan, sanatçı ve semahçılarımızı yakan güçle; üç gün sonra Başbağlar Köyü’nde cami, okul ve sağlık ocağını yakıp 33 masum köylümüzü kurşuna dizen güç aynıdır. Emperyalizmdir.” ifadelerini kullandı.

Çankaya Cem Evi Derneği Başkanı Hüseyin Öz şöyle konuştu: “Madımak ve Başbağlar ülkemizi kaosa sürüklemek için yapılan kışkırtmalardı ancak tutmadı. Türk milletinin feraseti, şeriatçı ve bölücü teröristleri maşa olarak kullanan emperyalistlere büyük bir ders verdi. Acılarımızı birliğimizin çimentosu yaptık. Madımak’ı da Başbağları da unutmadık, unutmayacağız.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Alevi, önderler:, Hedef, , Türkiye'ydi, tuzağa, düşmedik,
Yorumlar
Haber Yazılımı